Windows 7 x Windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

cherokee007
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Windows 7 x Windows XP

Příspěvekod cherokee007 » 25 říj 2009 08:57

Ahoj chci se zeptat budu přeinstalovavat PC rodičů. Je tam AMD Athlon XP1800+, 1GB SDRAM PC133, Ati radeon 9800 pro. A já se chci zeptat zda by bylo vhodné tam dát W7 a pokud ano tak jakou verzi ultimate si myslím, že je nejnáročnější a oni by ho stejně nevyužili. Bohužel jsem nenašel jaké jsou minimální požadavky jednotlivých verzí. Mám tedy instalovat W7 (případně jaký) a nebo zůstat u XP? Díky moc všem

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows 7 x Windows XP

Příspěvekod memphisto » 25 říj 2009 09:02

Windows 7 jsou perfektní a nenáročné. Požadavky jsou tuším CPU 1,6 GHz, 1GB paměť, grafika neintegrovaná s minimálně 128 MB pamětí. V tomhle případě bych ale nechal staré dobré XP. Nejen z důvodu, že budou svižnější, ale i ze zvyku rodičů na XP, takže odpadne neustálé volání, kde co najdou :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

cherokee007
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod cherokee007 » 25 říj 2009 09:36

Na W7 jsou zvyklí. Pracovali na nich celé dva měsíce na mém novém PC kde už mám W7 dávno. A minimální požadavky splňuje právě úplně přesně, proto se ptám. A také mi někdo řikal, že v lze v nastavení optimalizovat vše pro výkon, tak jsem myslel, že by to možná pak mohlo být na úrovni XP, ale toho asi nedosáhnu zůstanu tedy u XP. Díky moc za radu.

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 25 říj 2009 09:46

Mám je na NTB v podpisu a jsou v některých věcech dokonce rychlejší než XP, která tam byla 4 roky (jako OEM) a vydrží na baterii dokonce o hodinu víc, než XP. Já bych do toho šel a zapnul bych jim AERO :D . Jinak W7 se samy opimalizují, jinak stačí vybrat v ovládacích panelech vysoký výkon a je to opravdu síla( na XP jsem renderoval 30 min a tady 10 min)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”