Jak mám začít s přeinstalací OS? Poraďte začátečníkovi.* Vyřešeno
Jak mám začít s přeinstalací OS? Poraďte začátečníkovi.* Vyřešeno
Jak mám začít s přeinstalací OS.. nějake kroky pro začátek.. diky
Naposledy upravil(a) Myloš dne 04 pro 2009 21:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic moc neříkajícího „REINSTAL OS“.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic moc neříkajícího „REINSTAL OS“.
Re: REINSTAL OS
Reinstal nedoporučuji. Pouze čistou novou instalaci. Už zde kdesi je tréninkové vlákno instalace OS. 

-
- Pohlaví:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vhodný postup čisté instalace na disk s Windows je tento:
1. - Vložit do mechaniky CD/DVD instalační CD a restartovat PC a po nabíhání PC stiskáním klávesy DEL spustit BIOS a nastavit boot first (první) z CD/DVD a druhý pevný disk.
2. Pokud máš HD SATA, vlož do mechaniky disketu s ovladačem SATA.
3. Po spuštění cd začne postu instalace a při zobrazení výzvy instalace ovladače SATA stiskni příslušnou klávesu (zpravidla F6).
4. Po umístění instalačních souborů na HD se zobrazí případné rozdělení disku a nabídka do kterého oddílu chceš WinXP nainstalovat, zda odstranit oddíl, či je vytvořit, nebo formátovat. Pokud chceš opět na disk C, zvol naformátovat a potom teprve instalovat.
5. Dál se již řiď pokyny instalačního programu.
Pokud máš instalační CD již nejnovějšího vydání s SP3, již nemusíš nic instalovat. Jinak nainstaluj SP.
Teprve potom instaluj ovladače a to v pořadí - nejprve z CD k základní desce (nejprve Chipset), pak GK a postupně ostatní.
CD s ovladači nejprve připrav, ať nemusíš vše pracně shánět, nebo dodatečné stahovat na netu ze stránek výrobce příslušné komponenty.
Snad jsem na nic nezapomenul. Hodně zdaru!
1. - Vložit do mechaniky CD/DVD instalační CD a restartovat PC a po nabíhání PC stiskáním klávesy DEL spustit BIOS a nastavit boot first (první) z CD/DVD a druhý pevný disk.
2. Pokud máš HD SATA, vlož do mechaniky disketu s ovladačem SATA.
3. Po spuštění cd začne postu instalace a při zobrazení výzvy instalace ovladače SATA stiskni příslušnou klávesu (zpravidla F6).
4. Po umístění instalačních souborů na HD se zobrazí případné rozdělení disku a nabídka do kterého oddílu chceš WinXP nainstalovat, zda odstranit oddíl, či je vytvořit, nebo formátovat. Pokud chceš opět na disk C, zvol naformátovat a potom teprve instalovat.
5. Dál se již řiď pokyny instalačního programu.
Pokud máš instalační CD již nejnovějšího vydání s SP3, již nemusíš nic instalovat. Jinak nainstaluj SP.
Teprve potom instaluj ovladače a to v pořadí - nejprve z CD k základní desce (nejprve Chipset), pak GK a postupně ostatní.
CD s ovladači nejprve připrav, ať nemusíš vše pracně shánět, nebo dodatečné stahovat na netu ze stránek výrobce příslušné komponenty.
Snad jsem na nic nezapomenul. Hodně zdaru!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No to je všechno strašně pěkný... ale ja nemám instalační CD/DVD
... takže to je jediná chyba

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš stáhnout, pučit od kámoše, ale jen jestli máš nějakou licensi, jestli máš ten licenční klíč od Mikrožrouta.
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Jakou licenci? od jakýho Mikrožrouta?... 

- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pic: To s tím sata diskem se musí ? Ja si pamatuju, že jsem nic takového nedělal a PC jsem měl poprvé bez OS a instalace XP proběhla normálně. Jinak jo u kamoše sem to musel dělat ale podmínkou to není že?
Jinak přesně jak psal Pic. Jenom to CD si sežeň + klíč :)
Licence = klíč
Mikrožrouta = microsoft
Klíč bu´d jsi ho dostal od výrobce, nebo si ho musíš koupit, nebo sehnat jinak, ale to se tu neřeší a s tím ti nepomůžeme.
Klíč zadáváš při instalaci OS ...
Jinak přesně jak psal Pic. Jenom to CD si sežeň + klíč :)
Licence = klíč
Mikrožrouta = microsoft
Klíč bu´d jsi ho dostal od výrobce, nebo si ho musíš koupit, nebo sehnat jinak, ale to se tu neřeší a s tím ti nepomůžeme.
Klíč zadáváš při instalaci OS ...
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Proč vlastně chceš nově instalovat systém, když PC funguje? Jak si napsal stanuješ instalačku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
nejde mi spustit start... atd. a vsichni mi na to rekly ze mam si preinstnout OS 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak mám začít s přeinstalací OS? Poraďte začátečníkovi.*
Myslíš ikonu Start vlevo dole a po kliknutí na ni se nezobrazí nabídka?
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak mám začít s přeinstalací OS? Poraďte začátečníkovi.*
Nechápu proč si nezkoušel ten bod obnovy... mi připadá, že prostě chceš tu instalaci.
// počítám, že jde o více chyb...
// počítám, že jde o více chyb...
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”