Windows 7 - zabezpečení PC
Windows 7 - zabezpečení PC
Ahoj, pořídil jsem si notebook ASUS s Windows 7. Na počítači, kde mám XP, jsem nainstaloval antivir Avast a firewall. Mám to také na W7 udělat tímto způsobem nebo mají W7 více možností jak ochránit PC při používání internetu? Dík za odpověď.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 7 - zabezpečení PC
Místo Avastu vřele doporučuji NOD32 antivirus 4 http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... i/nod32/?g[hledano]=NOD32%20&g[oz]=4.0.468 ten mi příjde vhodnější než neplacený Avast.Je tam samozřejmě 30 denní zkušební doba.
Notebook ASUS N61VN-JX079X Microsoft Windows 7 Professional
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Řekl bych, že Avast ve volné verzi je dostatečný, když se podívám kolik zdejších návštěvníků s instalovaným Nodem má zavšivený PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zvykl jsem si na Avast, vyhovuje mě, používám ho už přes dva roky. Firewall ve Windows 7 je dostačující, nebo je lepší nainstalovat Zone Alarm?
-
- Pohlaví:
Mám opačnou zkušenost a na NOD nenechám dopustit.Pic píše:Řekl bych, že Avast ve volné verzi je dostatečný, když se podívám kolik zdejších návštěvníků s instalovaným Nodem má zavšivený PC.
-
- Pohlaví:
Free-alternativa je Avira, a nejspis lepsi, protoze i free-verze ma implantovany defender.
Avast - kdyz jsi spokojeny, neni co resit, a nejedna se ti tedy o antivir, ale jen o kombinaci ochrany, a obecne se da asi rict:
- antivir
- tovarni defender
- jiny firewall (Zone Alarm) ...co se posledni free-Avira prosadila i s defenderem, tak jsem ustoupil od ochrany v ''realnem case'' Tea Timer/em (a odinstaloval jsem Sy Bot / a nebo Real Protection, kterou nabizi placeny SAS).
Na druhem PC co pripojuji do site 6ti PC, mam placene verze Aviry (cely balik) a podporu CISCO (a nasledne uz tedy zadny extra-instalovany firewall), ale co se tyce ucinnosti i jen neplacene verze Aviry - neobjevil se problem selhani, a uvedena kombinace ochrany je dostacujici i ve free-verzi.
Avast - kdyz jsi spokojeny, neni co resit, a nejedna se ti tedy o antivir, ale jen o kombinaci ochrany, a obecne se da asi rict:
- antivir
- tovarni defender
- jiny firewall (Zone Alarm) ...co se posledni free-Avira prosadila i s defenderem, tak jsem ustoupil od ochrany v ''realnem case'' Tea Timer/em (a odinstaloval jsem Sy Bot / a nebo Real Protection, kterou nabizi placeny SAS).
Na druhem PC co pripojuji do site 6ti PC, mam placene verze Aviry (cely balik) a podporu CISCO (a nasledne uz tedy zadny extra-instalovany firewall), ale co se tyce ucinnosti i jen neplacene verze Aviry - neobjevil se problem selhani, a uvedena kombinace ochrany je dostacujici i ve free-verzi.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jako free antivir doporučuji AVAST nebo AVIRU. AVIRA je velmi dobrá, ale nemá antispyware štít (ve free verzi) což AVAST má. Jeden z těchto dvou je naprosto dostačující + kvalitní firewall, například Zone Alarm, Outpost Free, Ashampoo (Kerio záměrně neuvádím)
to pic: za zavšivené PC nemůže NOD, ale sami uživatelé, protože na NOD existují různé cracky apod a tím si ten PC zaser**.
to pic: za zavšivené PC nemůže NOD, ale sami uživatelé, protože na NOD existují různé cracky apod a tím si ten PC zaser**.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Použiju tedy kombinaci Avast + Zone Alarm, oboje je free, na domácí použití mě to stačí. Mám to tak i na starším PC.
Děkuji za odpovědi.
Děkuji za odpovědi.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud ovšem někdo neumí manipulovat s PC tak tam bude mít viry na vždy neřekl ych že je to kvůli nodu ale kvůli jejich blbosti za poslední rok jsem s viry neměl problém.
Notebook ASUS N61VN-JX079X Microsoft Windows 7 Professional
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Mohu doporučit nový Microsoft Esential Security. Dobrá volba a velmi dobře si vedl v testech. Nezatěžuje systém jako Avast.
Bohužel nemám stránky, kde bylo srovnání.
Bohužel nemám stránky, kde bylo srovnání.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já mám na Windows 7 antivir Avast,antispyware Defender (je součástí Windows 7) a firewal taky ten obsažený ve Windows 7.Podle mne to stačí.Nemusíš doinstalovávat další programy.Zbytečně to pak brzdí počítač a zabírá operační paměť.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Tak zatím to mám taky tak, bez dalšího firewallu. Pokud to stačí, tak je to dobré. Na to jsem se právě ptal. Dík.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8036
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30