Zdravim.
Dostal sem Flashku 4GB od Kingstonu a jelikož umí ReadyBoost, tak sem si řek, že to vyzkoušim, ale nikdy mi to nenajde ovladače. Nevíte co je potřeba nainstalovat?
A když už teda bych sehnal ty ovladače, je znatelný zrychlení systému?
Vista Home Premium 32-bit
Nenajde mi to ovladače na ReadyBoost
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nenajde mi to ovladače na ReadyBoost
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nenajde mi to ovladače na ReadyBoost
A opravdu ta fleška tuto funkci má? http://blogs.technet.com/technetczsk/archive/2007/01/18/vista-a-readyboost.aspx
a měl bys vidět i ve vlastnostech
a měl bys vidět i ve vlastnostech
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tu funkci má každá flashka, kterou systém vyhodnotí za dostatečně rychlou.
Podle mě je to blbost.
Akorát zvyšuje flashwear tím, že pořád něco cachuje na flashku.
Podle mě je to blbost.
Akorát zvyšuje flashwear tím, že pořád něco cachuje na flashku.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Rewqa: myslis ze pri vlozeni flash vyskoci instalace ovladacu? neuspesna? Readyboost by normalne ovladace nemel vyzadovat. jinak mam shodou okolnosti Kingston 4GB a na ReadyBoost zadne ovladace nejsou treba.
Jinak muze problem byt taky v USB portu - ten musi byt tusim USB2.0 (i kdyz to asi mas).
Vidis ve vlastnostech jednotky zalozku ReadyBoost? prip. jde tam prepnout na pouzivat/nepouzivat?
OFFTOPIC: ja mimochodem zadny vyrazny zvyseni vykonu nepozoruju... mozna o chlup rychleji startuji nektere programy ale nemeril sem to. Jinak opotrebeni flash opravdu neni tak vyrazne oproti klasickemu uzivani. a uprimne receno kdo bude mit za 2 - 3 roky porad stejnou flash
Jinak muze problem byt taky v USB portu - ten musi byt tusim USB2.0 (i kdyz to asi mas).
Vidis ve vlastnostech jednotky zalozku ReadyBoost? prip. jde tam prepnout na pouzivat/nepouzivat?
OFFTOPIC: ja mimochodem zadny vyrazny zvyseni vykonu nepozoruju... mozna o chlup rychleji startuji nektere programy ale nemeril sem to. Jinak opotrebeni flash opravdu neni tak vyrazne oproti klasickemu uzivani. a uprimne receno kdo bude mit za 2 - 3 roky porad stejnou flash

if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ovladače na flashku se poprvé normálně nainstalovali, ale pak to chce instalovat eště něco a to vždycky selže. Záložku na Readyboost tam mám a jde vypínat a zapínat a nastavovat ten prostor jde taky. Sem myslel, že když se tam něco nenainstalovalo, tak že je to ten Readyboost.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Hmm po dlouhe pauze pres svatky a narocnem premysleni mne napadlo tohle: ovladac ktery se jakoby "nenainstaluje" muze patrit k jinemu zarizeni, ktere mohlo byt driv pripojene do stejneho portu USB.
Windows si udrzuji "cacche" ovladacu a zarizeni, takze napr. ovladac flash disku a kamery apod instalujes jen pri prvnim zapojeni...
v Windows'\inf je soubor "INFCACHE.1" ktery obsahuje prave cacche i drive pripojenych, nyni nepritomnych zarizeni. Mel by mit neco mezi 1 - 2 MB. Smazanim tohoto souboru se procisti prave cacche. Neprijdes o zadny ovladac, pouze se promazne tato cacche vsech ovladacu (tedy i pro zarizeni ktera nejsou momentalne pripojena). Soubor by mel jit smaznout normalne, pokud nahodou ne zkus to s vypnutym UAC a prip. v nouzovem rezimu. Idealne pri tom mej odpojenou tiskarnu, webkameru apod veci do usb.
Po smazani "INFCACHE.1" restarni PC, pripoj flash, nastav ReadyBoost a uvidis. Windows bude zase pri pripojeni webakmery, usb nebo tiskarny jakoby "instalovat ovladace" = ve skutecnosti je znovu bude zavadet do cache.
EDIT: odmazani prilis mnoha zajmen a ujasneni nekterych veci :-0)
Windows si udrzuji "cacche" ovladacu a zarizeni, takze napr. ovladac flash disku a kamery apod instalujes jen pri prvnim zapojeni...
v Windows'\inf je soubor "INFCACHE.1" ktery obsahuje prave cacche i drive pripojenych, nyni nepritomnych zarizeni. Mel by mit neco mezi 1 - 2 MB. Smazanim tohoto souboru se procisti prave cacche. Neprijdes o zadny ovladac, pouze se promazne tato cacche vsech ovladacu (tedy i pro zarizeni ktera nejsou momentalne pripojena). Soubor by mel jit smaznout normalne, pokud nahodou ne zkus to s vypnutym UAC a prip. v nouzovem rezimu. Idealne pri tom mej odpojenou tiskarnu, webkameru apod veci do usb.
Po smazani "INFCACHE.1" restarni PC, pripoj flash, nastav ReadyBoost a uvidis. Windows bude zase pri pripojeni webakmery, usb nebo tiskarny jakoby "instalovat ovladace" = ve skutecnosti je znovu bude zavadet do cache.
EDIT: odmazani prilis mnoha zajmen a ujasneni nekterych veci :-0)
if (count(legs)==6) bug
else feature;
else feature;
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4936
-
od standacich
Zobrazit poslední příspěvek
18 úno 2025 20:29
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3269
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
-
- 14
- 3529
-
od antikpp
06 dub 2025 23:19
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4741
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
- 2
- 3012
-
od petr22