Zdravím. Přešel jsem na WIN 7 64 bit. Mám tiskárnu Lexmark X1290. Když mi pod tímto OS neběží mám ji vyhodit z 6.patra? To samé s webkou? Nebo zná někdo lepší řešení??
Díky za případnou radu. Zdenek.
Win 7 (64bit) vs tiskárna, webkamera ... Vyřešeno
Re: Win 7 (64bit) vs tiskárna, webkamera ...
tak z okna bych to rozhodne nehazel
zkontroluj si jestli mas aktualní ovladače (ovládací panely - správce zařízeni)
koukni se na stránky výrobce jestli nejsou k dispozici ovladče pro W7 64bit (mužeš skusit i vista pokud W7 nenajdeš)
pak napiš jak si pochodil .. kdyžtak vymyslíme něco jinýho
zkontroluj si jestli mas aktualní ovladače (ovládací panely - správce zařízeni)
koukni se na stránky výrobce jestli nejsou k dispozici ovladče pro W7 64bit (mužeš skusit i vista pokud W7 nenajdeš)
pak napiš jak si pochodil .. kdyžtak vymyslíme něco jinýho
Ovladače jsem si ze stránek výrobce již stáhl, ale když pak vložím a spustím instalační CD, vyskočí hláška, že instalační balíček není systémem podporován..
Jseš si jistý že jsi stáhl ovladače pro 64bit verzi? Než nainstaluješ nové ovladače, odpoj tiskárnu z USB a odinstaluj staré ovladače.
mlzd píše:Ovladače jsem si ze stránek výrobce již stáhl, ale když pak vložím a spustím instalační CD, vyskočí hláška, že instalační balíček není systémem podporován..
kdyz si ovladace stahoval .. proc pak vkládáš původní CD z ovladači? instaluj z toho souboru který si stáhnul
Ano, na správnost ovladačů (W7 64bit) jsem si dal při výběru pozor. To je OK.
A CD jsem chtěl použít protože je na něm program na ovládaní " centrum All-In-One" pro tiskárnu, skener a kopírku...
Udělal jsem vše dle instrukcí (tzn i s odpojováním a připojováním USB). Instalace proběhla, vytvožil se i v nabídce START zástupce "Lexmark Solution Center" i s ikonkou. Po rozkliknutí mi však vyskočí hláška, že systém nemůže najít soubor, na který zástupce odkazuje : lxczpswx.exe.
Ten je ve Složce Program Files, když jej rozkliknu, nic se nespustí.
A CD jsem chtěl použít protože je na něm program na ovládaní " centrum All-In-One" pro tiskárnu, skener a kopírku...

Udělal jsem vše dle instrukcí (tzn i s odpojováním a připojováním USB). Instalace proběhla, vytvožil se i v nabídce START zástupce "Lexmark Solution Center" i s ikonkou. Po rozkliknutí mi však vyskočí hláška, že systém nemůže najít soubor, na který zástupce odkazuje : lxczpswx.exe.
Ten je ve Složce Program Files, když jej rozkliknu, nic se nespustí.
Koukni jestli by na stránkách výrobce nebylo k dispozici to "centrum all in one" ve verzi pro W7 64bit
Aplikaci "Centrum All-In-One" se snažím najít. mezitím jsem zkusil ještě kouknout do Správce zařízení. Tam je jako by všechno bylo OK. Lexmark series 1200 se tam zjevuje jako nainstalované zařízení z diagnózou: "Toto zařízení pracuje správně".. Jsem blázen...
O 15minut později: DÍLO SE PODAŘILO!!! Tiskárna i skener zareagovaly!! Aplikace k ovládání je jiná než jsem byl zvyklý. Dostal jsem se k ní přes "Ovládací panely". Hrozba defenestrace ze 6.patra zabrala. Ale především podpora tohoto fóra!!! Díky!! Zdenek.
O 30min později: Jásal jsem předčasně, i když dílčí úspěch se dostavil. Zařízení funguje (jenom) jako skener. Tiskárnu jsem nerozchodil....
O 15minut později: DÍLO SE PODAŘILO!!! Tiskárna i skener zareagovaly!! Aplikace k ovládání je jiná než jsem byl zvyklý. Dostal jsem se k ní přes "Ovládací panely". Hrozba defenestrace ze 6.patra zabrala. Ale především podpora tohoto fóra!!! Díky!! Zdenek.

O 30min později: Jásal jsem předčasně, i když dílčí úspěch se dostavil. Zařízení funguje (jenom) jako skener. Tiskárnu jsem nerozchodil....

A tisk nefunguje jenom přes to centrum nebo si to zkousel i z jinyho programu? (např. Word)
radovas ses ze ti bezi tiskarna .. co dela webka?
radovas ses ze ti bezi tiskarna .. co dela webka?
Nejde to z ničeho. Ani z Wordu ani třeba obrázek z Irfanu. Ta tiskárna se tam vůbec nenašte. Takže pořád funkční je skener. No aspoň něco. Webka zatím na vedlejší koleji odstavena jest. Přijde na řadu za chvíli. (MSI StarCam 370i)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vlezu do diskuse s malou poznámkou. Před vydáním nadšenci W7 prohlašovali "už žádné ovladače, W7 si všechno najde sám" a neustále čtu problémy s hardwarem a W7 ať už se to týká tiskárny a nebo GK.
Nějak nevím co mě má nalákat na W7? Asi až se budu nudit tak si jej koupím nainstaluji a budu shánět ovladače
Nějak nevím co mě má nalákat na W7? Asi až se budu nudit tak si jej koupím nainstaluji a budu shánět ovladače

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Souhlasím. Od doby, kdy je mám, nedělám pomalu nic jiného než vyhledávám ovladače, odistalovávm, přeinstalovávám, instaluji, vypínám, zapínám, nastavuji atd atd... Pokaždé, když instaluji nový program, s obavami čekám, jak se W7 zachovají. jestli jej "přijmou" nebo ne. Zlatá XP-éčka. Toť můj názor a budu rád, když mně donutí W7 jej změnit.
Kamera totiž taky nejde. Stáhl jsem si ovladače přímo ze stránek výrobce, kde je doporučen pro W7 celý instalační balíček ke stažení. Bohužel, opět bez úspěchu.
Kamera totiž taky nejde. Stáhl jsem si ovladače přímo ze stránek výrobce, kde je doporučen pro W7 celý instalační balíček ke stažení. Bohužel, opět bez úspěchu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4863
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 20:29
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4196
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 15:32
-
-
- 6
- 7808
-
od zeus