Win XP a ubuntu 9.10 + Win 7 pujde dohromady

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Win XP a ubuntu 9.10 + Win 7 pujde dohromady

Příspěvekod domitea » 09 úno 2010 17:40

čus, rohodl jsem se že na svým starším kompu pojedu taky na sedmách, ale na Xpčkách mám mnoho programů, které pořebuju přeinstalovat na 7. Udělám to tak, že si naistaluju 7 a nechám k tomu ještě xp s tím, že až to bude, půjdou do kytek. Ale potřeboval bych poradit jak zachovat všechny tři systémy (Tripleboot :D ). Nevíte?

Reklama
domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Win XP a ubuntu 9.10 + Win 7 pujde dohromady

Příspěvekod domitea » 10 úno 2010 13:25

Nevíte?

gigahonza
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Re: Win XP a ubuntu 9.10 + Win 7 pujde dohromady

Příspěvekod gigahonza » 10 úno 2010 18:50

zdravim. 1. musi byt nainstalovane XP,pokud mas prvni 7 tak to nepujde,pac si budou wokna nejak mezi sebou plist ty booty a nebude jedno z toho fungovat,pripadne te to vubec nepusti k instalaci. 2. sedmicky se te pri instalaci zeptaji jestli chces update xpcek nebo priinstalovat dalsi os tak das priinstalovat. 3. nainstalujes ubuntu,to vytvori boot managera ktery by windows vista loader (sedmicky ( xp) po nahozeni win vista loader by se ti mel nacist puze win 7. pak si das v sedmickach spustit-msconfig tam najedes na boot.ini a nejak se to tam prenastavi (to uz si fakt presne nepamatuju pac je to uz dlouho co jsem takhle experimentoval,presny navod najdes na nejakych strankach pro dual boot winu). po te bys mel restartovat pc a nahodi se ti ubuntu manager (u beta verze mi tam zustal),pokud se ti ubuntu boot manager nenacte tak si stahni Super grub disk ze stranek ubuntuwiki a ti obnov manager. kdyz das windows vista loader tak by se ti mela obevit nabidka windows 7 a older verzion (of windows(to je xp)). timto by to melo zkoncit,ale nedoporucuji takto experimentovat,me se to po mesici zhroutilo a musel jsem sedmicky utratit a pak slozite mazat a predelavat booty. navic nektery programyz xp ti na 7 nepujdou spustit pac budou chtit zapis v registrech
Intel Celeron 2,4 GHZ 256kB L2 cache,224MB RAM,166 MHZ,ProSavager DDR,80GB HDD a nestidím se za to :) mam to jen na blizzard hry a net :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 2 grafické karty dohromady Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 11265-21-20G (Modrá)
    od shadow master sniper » 30 čer 2024 12:06 » v Hry
    1
    4319
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 čer 2024 12:38

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”