Zdravím,
Mám Windows 7 Home Premium 64-bit a dnes po pátý za měsíc jsem měl BSOD. U Windows 98 to bylo normální, ale u Windows 7? Vždyť u XP jsem nikdy neviděl jediný BSOD. 4 z 5 BSODů byli hned při spouštění počítače. (Nabíhalo logo windows skočilo tam BSOD, restart, a PC pak už naběhl) 1 z 5 BSODŮ byl při hraní hry (začali se dělat velké artefakty a skočila tam modrá). Nevím čím to je.
Rád bych Vám sem dal nějaké info o tom BSODU, ale kde ho dohledám?
Zatím se mi Windows 7 jeví jako nestabilní mrcha. Windows XP na tom stejným PC běhalo v pohodě. Ovladače pro grafiku jsou nejnovější pro Windows 7 64-bit. Teploty jsou taky dobré.
díky
častý BSOD na Windows 7 Vyřešeno
-
- Pohlaví:
častý BSOD na Windows 7
Naposledy upravil(a) atrapas dne 13 úno 2010 10:11, celkem upraveno 1 x.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: častý BSOD na Windows 7
Udělej test hardweru.U mě třeba BSOD měly na svědomí paměti.Deska asus nesnášela paměti ocz.Po výměně za geil nebyl ani jednou.
-
- Pohlaví:
Tak už jsem asi zjistil příčinu těch BSODů po startu.
Hned po instalaci Windows 7 jsem dělal všechno proto abych zrychlil boot a vypínání. Vždy po tom BSODu po startu bylo v prohlížeči události -Kritická chyba- a napsáno něco ve smyslu -Systém nebyl dostatečně ukončen, mohlo to způsobit selhání aplikace, výpadek proudu atd- Podle nějakého návodu na netu jsem nastavil v HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/
CurrentControlSet/Control -"WaitToKillServiceTimeout"- čas na vypínání jednotlivého procesu z 5000ms na 3000ms... Rychlejší vypínání o moc nebylo jenom se při vypínání -v 80%- zobrazilo takové to okno -jak to jen popsat?- že nějaký program(nebo něco) blokuje pc a na výběr buď Storno nebo Vynutit vypnutí/restartování.
Teď jsem čistou náhodou narazil na ten návod a napadlo mi jestli to nemůže být tím... dal jsem tam zpět 5000ms a vypnutí je sice o něco pomalejší, ale bez toho okna, že něco blokuje PC -(vážně už si to moc nepamatuji)... Myslíte, že to mohlo být tím? Já myslím´, že jo. Tyhle zásahy do registrů sou fakt hrozný. Jednou jsem nastavil v registru -podle návodu- aby se nezobrazovali šipky u ikon zástupců. a mělo to hned 3 vedlejší učinky...
Takže ještě to budu sledovat a uvidím... Ten BSOD při té hře si, ale vysvětlit nedovedu. Snad jen, že tu hru moje grafika moc nedává a hra není určena pro Win7 jen pro XP...
Jen ještě uvedu, že defultní hodnota není 5 000, ale 20 000 a já měl 3 000 a teď koukám na návod na jiných stránkach a tam píšeou, že by se pod 5 000 nemělo jít
Vážně by mi zajímala jaká je ta defaultní hodnota, všude píšou něco jinýho. (resp. každá verze Windows má jinou default. hodnotu). Takže někdo ochotný kdo má WIn7 by se mi na to mohl podívat. díky

CurrentControlSet/Control -"WaitToKillServiceTimeout"- čas na vypínání jednotlivého procesu z 5000ms na 3000ms... Rychlejší vypínání o moc nebylo jenom se při vypínání -v 80%- zobrazilo takové to okno -jak to jen popsat?- že nějaký program(nebo něco) blokuje pc a na výběr buď Storno nebo Vynutit vypnutí/restartování.
Teď jsem čistou náhodou narazil na ten návod a napadlo mi jestli to nemůže být tím... dal jsem tam zpět 5000ms a vypnutí je sice o něco pomalejší, ale bez toho okna, že něco blokuje PC -(vážně už si to moc nepamatuji)... Myslíte, že to mohlo být tím? Já myslím´, že jo. Tyhle zásahy do registrů sou fakt hrozný. Jednou jsem nastavil v registru -podle návodu- aby se nezobrazovali šipky u ikon zástupců. a mělo to hned 3 vedlejší učinky...
Takže ještě to budu sledovat a uvidím... Ten BSOD při té hře si, ale vysvětlit nedovedu. Snad jen, že tu hru moje grafika moc nedává a hra není určena pro Win7 jen pro XP...
Jen ještě uvedu, že defultní hodnota není 5 000, ale 20 000 a já měl 3 000 a teď koukám na návod na jiných stránkach a tam píšeou, že by se pod 5 000 nemělo jít
Vážně by mi zajímala jaká je ta defaultní hodnota, všude píšou něco jinýho. (resp. každá verze Windows má jinou default. hodnotu). Takže někdo ochotný kdo má WIn7 by se mi na to mohl podívat. díky
Naposledy upravil(a) atrapas dne 13 úno 2010 22:12, celkem upraveno 2 x.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím, že tím to ovlivněno nebylo. Hodnota WitToKillAppTimeout ovlivňuje pouze to, kolik času dá csrss aplikaci na to, aby se sama ukončila. Pokud to aplikace v tomto časovém limitu nestihne, csrss ji považuje za zablokovanou a ukončí ji násilně.
Každopádně to ovlivní pouze programy běžící v uživatelském ražimu, BSOD způsobí pouze chyba v režimu jádra.
Pokud se vám vytvoří minidump, tak mi ho pošlete. Udělejte i ten test paměti, jak jsem vám psal.
Každopádně to ovlivní pouze programy běžící v uživatelském ražimu, BSOD způsobí pouze chyba v režimu jádra.
Pokud se vám vytvoří minidump, tak mi ho pošlete. Udělejte i ten test paměti, jak jsem vám psal.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 13 úno 2010 22:02, celkem upraveno 2 x.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Pohlaví:
Ty paměti otestuju přes noc. (nechám to běžet přes noc)
Naposledy upravil(a) atrapas dne 13 úno 2010 22:12, celkem upraveno 1 x.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Defaultní hodnota je 20 000 ms.
Já tam mám hodnotu od instalace Win7 12000.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pak se omlouvám za podání zavádějící informace. Vývojáři MS zřejmě došli k závěru, že pro W7 je 12000 ideální hodnota. Nicméně na funkci systému to má pramalý vliv
-
- Pohlaví:
Re: častý BSOD na Windows 7 Vyřešeno
No to je jedno, lepší více než méně. Zatím od té úpravy ani jeden BSOD 

-