Zdravím, potřeboval bych poradit se svým problémem.
Mám notebook - Acer aspire 5920g, Windows 7 ultimate 32bit, intel core 2 duo processor t7 300, 2Gb DDR2
Problém je v tom, že když zapnu notebook, tak je vše v pořádku, běží svižně, prostě tak jak má být, ze správce úloh jsem vyčetl, že fyzická paměť používá cca asi jen 40 - 50 %, horší to je, když s ním pracuju delší dobu (ta je jak kdy, většinou se zpomalí po 4 - 6 hodin) to se fyzická paměť vyšplhá až na 93% a to i při všech zavřených aplikací. Prostě mám jen plochu a počítač je hrozně zasekaný. Projel jsem notebook vším možným a nic to nenašlo...Kde může být chyba?
zpomalený win 7 po určité době...
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zpomalený win 7 po určité době...
Díval ses, jakej proces to tak vytěžuje?
-
- Pohlaví:
Ahoj, doporučuji si stáhnout process explorer:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx
Až se PC zpomalí, spusť jej a prohlédni si procesy v závislosti na zatížení procesoru. Tak snadno odhalíš, který to je. Můžeš se pokusit o jeho ukončení přímo v procexp /kill process/.
Pokud je součást nějakého program zkus jej odinstalovat, nebo - pokud je po spuštění, spusť msconfig/po spuštění/ a zde jej zakaž, nebo pokud běží jako služba přejdi přes ovládací panely/správa počítače/služby a zde můžeš zvolit zakázat. POZOR! nesmíš zakázat službu nutnou k běhu windows - pak by se sstém nespustil, nebo by byl nestabilní.
Až se PC zpomalí, spusť jej a prohlédni si procesy v závislosti na zatížení procesoru. Tak snadno odhalíš, který to je. Můžeš se pokusit o jeho ukončení přímo v procexp /kill process/.
Pokud je součást nějakého program zkus jej odinstalovat, nebo - pokud je po spuštění, spusť msconfig/po spuštění/ a zde jej zakaž, nebo pokud běží jako služba přejdi přes ovládací panely/správa počítače/služby a zde můžeš zvolit zakázat. POZOR! nesmíš zakázat službu nutnou k běhu windows - pak by se sstém nespustil, nebo by byl nestabilní.
1.máš dostatek volného místa na disku nebo systémovém oddílu pokud je disk rozdělen?
ano, mám...
alenka_v_říši_divů píše:Díval ses, jakej proces to tak vytěžuje?
Právě nemůžu přijít na to, který proces to je, v správci úloh akorát vydím vytíženost fyzické paměti na 93% a vše mám vyplé, jen čistou plochu a pc hrozně zasekaný...
ITCrowd píše:Ahoj, doporučuji si stáhnout process explorer:
zkusím to, díky.
-
- Pohlaví:
A když se podíváš na využití procesoru, tak kolik procent to ukazuje?
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Schopný a srozumitelný se mi na to sledování zdá AnVir Task Manager.
zkontroluj teploty hardware pomocí programů Speed Fan nebo Everest a pokud budou v pořádku pošli sem výpis z programu Hijack This at se ti na to někdo podívá.
díky za další rady, problém je, že to zpomalení se objeví neurčitě, Prostě jak kdy. Zkusím sem hodit ten výpis...
máš všechny aktualizace k windows stažené a nainstalované? To je jinak často slušná brzda.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 47
- 10722
-
od SABRIK2
Zobrazit poslední příspěvek
01 lis 2024 12:20