Zakázání přístupu uživatelským účtům na WIN7

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Slegr
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Zakázání přístupu uživatelským účtům na WIN7

Příspěvekod Slegr » 16 dub 2010 21:46

Zdravím, mám na Windows 7 dva účty. Jeden správcovský a druhý jako Host (není to povolený Guest, prostě uživatelský účet). Potřeboval bych nějak nastavit/zablokovat přístup uživatelského účtu např. Dokumentů, Windowsu a dalších. V rodičovské kontrole jsem nastavil které může spustit aplikace ale přístup do soukromých složek tam (asi) zablokovat nejde. Třeba na to je nějakej program tak snad poradíte ;)... Znám programy typu Microsoft Private Folder ale to nechci. Kvůli tomu že občas někoho pustím na PC bych si to nerad komplikoval přetahováním všeho do tohoto programu.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zakázání přístupu uživatelským účtům na WIN7

Příspěvekod Uziv00 » 17 dub 2010 07:41

Podobné zabezpečení umí system souborů NTFS už od narození :-) bohužel tato funkce není normálně přístupná. U win XP bylo nutno zrušit zatržení u "použít zjednodušené sdílení" jak je to u Win7 zjistím zítra. Můžeš zkusit pravoklik na složkz, vlastnosti, pokud tam najdeš záložku zabezpečení, máš vyhráno. V této záložce zvolit jaký účet má přístup (žádný, čtení, spouštění, zápis).
Tak jsem ještě pátral a - údajně souborový manažer servant salamander má formuláře pro nastavení vlastní, je možné v menu pod položkou Security měnit práva k jednotlivým souborům i složkám, přidávat uživatele apod.
Také je možné restartovat systém do nouzového režimu a práva nastavit tam.

Slegr
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zakázání přístupu uživatelským účtům na WIN7

Příspěvekod Slegr » 17 dub 2010 16:45

vlastnosti by to taky mělo jít ale je to nějaké zmatené...chce to asi zkoušet...že by něco takového v servantovi šlo jsem se nedočetl ale zkusím...kdybys na to náhodou někdo přišel byl bych rád ;)

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”