Zakázání přístupu uživatelským účtům na WIN7
Zakázání přístupu uživatelským účtům na WIN7
Zdravím, mám na Windows 7 dva účty. Jeden správcovský a druhý jako Host (není to povolený Guest, prostě uživatelský účet). Potřeboval bych nějak nastavit/zablokovat přístup uživatelského účtu např. Dokumentů, Windowsu a dalších. V rodičovské kontrole jsem nastavil které může spustit aplikace ale přístup do soukromých složek tam (asi) zablokovat nejde. Třeba na to je nějakej program tak snad poradíte
... Znám programy typu Microsoft Private Folder ale to nechci. Kvůli tomu že občas někoho pustím na PC bych si to nerad komplikoval přetahováním všeho do tohoto programu.

-
- Pohlaví:
Re: Zakázání přístupu uživatelským účtům na WIN7
Podobné zabezpečení umí system souborů NTFS už od narození :-) bohužel tato funkce není normálně přístupná. U win XP bylo nutno zrušit zatržení u "použít zjednodušené sdílení" jak je to u Win7 zjistím zítra. Můžeš zkusit pravoklik na složkz, vlastnosti, pokud tam najdeš záložku zabezpečení, máš vyhráno. V této záložce zvolit jaký účet má přístup (žádný, čtení, spouštění, zápis).
Tak jsem ještě pátral a - údajně souborový manažer servant salamander má formuláře pro nastavení vlastní, je možné v menu pod položkou Security měnit práva k jednotlivým souborům i složkám, přidávat uživatele apod.
Také je možné restartovat systém do nouzového režimu a práva nastavit tam.
Tak jsem ještě pátral a - údajně souborový manažer servant salamander má formuláře pro nastavení vlastní, je možné v menu pod položkou Security měnit práva k jednotlivým souborům i složkám, přidávat uživatele apod.
Také je možné restartovat systém do nouzového režimu a práva nastavit tam.
Re: Zakázání přístupu uživatelským účtům na WIN7
vlastnosti by to taky mělo jít ale je to nějaké zmatené...chce to asi zkoušet...že by něco takového v servantovi šlo jsem se nedočetl ale zkusím...kdybys na to náhodou někdo přišel byl bych rád 

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”