XP - opravdu nutná přeinstalace ? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

XP - opravdu nutná přeinstalace ?

Příspěvekod Fucza » 18 dub 2010 12:04

Zdravím. Chtěl bych požádat o radu někoho zkušeného. Nejprve spíše obecně. S XP sp 3 mam problémy už delší dobu. K celkové přeinstalaci jsem prozatím nepřistoupil z důvodů zálohování dat. Nemám zatím prachy na externí harddisk, počítač má jen vypalovačku na cd a stejně nejdřív musím udělat pořádek v souborech. Už jsem tu probíral to, že mi ty windowsy nějak blokují připojení wifi na internet. Vypadává to, chvíli to jede , chvíli ne. A není to signálem nebo tou anténou. Prostě problém je u mě v počítači, ale kde? Nyní k druhému problému. Harddisk mám plný jen z nějakých 65-75% a když skenuju ( a hodně teď skenuju) hlásí mi to, že je není dostatek paměti. Taky jsem zjistil, že se mi ty skeny ukládali 2x. Ještě někam skrytě. To se mi teď ale nedaří najít. Jsem z toho jelen. Půjčil jsem si knížku Vyčistěte a zrychlete svůj systém XP nebo tak nějak a podle toho se to snažím trochu pochopit a uklidit. Má někdo nějaký nápad? Přesné parametry bych uvedl asi za hodinku až dorazím domů. Teď jsem chtěl využít čas ve vlaku a popsat to. Moc díky. Je to ale asi neřešitelné zjistit, co způsobuje to vypadávání internetu. Moc díky.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: XP - opravdu nutná přeinstalace ?

Příspěvekod Pic » 18 dub 2010 12:46

K úklidu PC je vhodný třeba Ccleaner. Jednak vyčistí registry od zbytečných údajů a také ostatní. Ke kontrole disku stačí použít - Tento počítač - klik pravým tlačítkem myši na zvolený disk - Vlastnosti - Nástroje - Kontrola chyb - Zkontrolovat - zatrhnout obě okénka a Spustit kontrolu. U systémového disku proběhne kontrola po restartu. Po této kontrole je vhodné spustit stejným postupem, ale zvolit Defragmentovat. Neškodí mrknout do Správce zařízení zda tam není nějaké varování (? nebo !), což by signalizovalo problém s některým ovladačem. Jaké máš připojení k síti (O2, kabelovka, WiFi ap.)? Proč jsi přesvědčen, že problémy s připojením jsou v PC?

Edit: Doporučuji také zkontrolovat PC programem Mwav.exe, zda nemáš v PC nějakou "verbež". Po spuštění spustit aktualizaci a potom zaškrtnout kontrolovat Spyware a spustit kontrolu. V okně programu se zobrazí nalezené problémy a ty sem zkopíruj - ne celý log!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 18 dub 2010 15:19

Cc cleanerem čistím pravidelně. Teď defragmentuji. No vím to proto, protože ping na mě jede na plno a mě to padá. Navíc když místo pc připojím třeba ntb jede vše bez potíží. Často mě prohlížeč přesměruje na jakýsi mybrowser toolbar nebo se ukončí úplně (stránku nelze zobrazit) ale přitom když otevřu další okno (i jiný typ prohlížeče) tak to třeba i jede a ten původní prohlížeč třeba nejede. No musí to být v počítači. Ještě se chci zeptat, jak ta kontrola disku po restartu vypadá. Zaškrtl jsem obě možnosti. Pak restartoval, ale po najetí woken vše jako obvykle. Bez jakéhokoli výsledku či zprávy. Díky.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 dub 2010 15:30

Jaký používáš prohlížeč a jaké máš připojení k netu. Ping ni neříká o dalších podmínkách připojení. Otestuj rychlost třeba zde:
http://rychlost.cz/ a podívej se mimo rychlosti i na odezvu v ms. Pokud je vyšší než desítky ms je problém asi u poskytovatele připojení. Kontrola disku se systémem proběhne po restartu - modrá obrazovka a dost dlouho trvá podle velikosti kontrolovaného disku. Teprve po kontrole naběhne systém, ale před tím krátce uvede výsledek kontroly. Udělej i kontrolu programem Mwav.exe.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 18 dub 2010 16:38

Přes wifi. Problém je v tom že když přes ten samý wireless access point se připojím třeba notebookem tak i rychlost i připojení jsou super, ale s počítačem to je někdy horor. Fakt jako by něco to připojení rušilo. Pořád se defragmentuje. Muzu u te defragmentace delat něco na pc ? Internet, word ? Díky. Vše jak radíš udělám.

Edit: Prohlížeč používám IE8 i FF, dělá to u obou.
Zde jsou výledky toho měření rychlosti. Moc se v tom nevyznám.
Výsledek posledního testu
IP (host): 78.102.254.18 (r9iu18.net.upc.cz)
Datum a čas: 18.04.2010 16:55
Výsledek testu (rychlost, kvalita)
Download: 419,58 kbit/s (52,45 kB/s)
Upload: 294,06 kbit/s (36,76 kB/s) 3 dobré
Web odezva: 30ms36.3ms41.7ms 1 výborné
Stabilita: 76.4 % 2 velmi dobré
Informace o průběhu testu
Server: Praha - Casablanca (100Mbit)
Download: velikost: 293kB, čas:5.45s
Upload: velikost: 115kB, čas:3.05s
Příma url na výsledek: http://rychlost.cz/rh/20101531311-cb8d980c80.html
Další informace
Prohlížeč: WinXP IE 8.0
Poskytovatel: UPC internet (kabelová tv)
Okres: Ostrava
Teoreticky lze: za hodinu za den za týden za měsíc
stáhnout 188,81 MB 4,53 GB 31,72 GB 126,88 GB
nahrát 132,33 MB 3,18 GB 22,23 GB 88,92 GB

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 dub 2010 18:32

Nejspíše máš ve smlouvě rychlost 512/512. Odezva ještě také OK. Je to jen jeden test a tak to zkus až připojení bude haprovat. Můžeš mít v PC asi nějakou potvoru a tak až skončí defragmentace, tak to prověř Mwav.exe. Při defragmentaci nic nedělat, protože ji to zdržuje a může dojít ke kolizi při přesunu dat.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 18 dub 2010 18:45

Defragmentace proběhla, teď stahuju ren MWAV, je to sakra doba. Problém s tím měřením je, že to můžu pomocí té www stránky změřit jen když jsem připojen, když to hapruje a nejde se připojit, změřím kulové. Zkoušel jsem podruhé i toto: Vlastnosti - Nástroje - Kontrola chyb - Zkontrolovat - zatrhnout obě okénka . Dal jsem restart a normálně to naběhlo. Bez jakékoliv modré obrazovky a nic.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 dub 2010 21:55

A kliknul jsi na Spustit. Pokud ano, mělo by se objevit okno se zprávou, že kontrola bude spuštěna po příštím spuštění PC a tam potvrdit kliknutím na OK a restartovat PC.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 18 dub 2010 22:54

Přesně do posledního písmenka jak píšeš. Zkoušel jsem to asi 4 krát a po restartu systém najede úplně normálně jako vždycky. Ten mwav se mi stáhnout nepodařilo. Nejvíc tak 50 MB. Pak to zamrzlo. Při dalších pokusech to zdechlo mnohem dřív. Jednou mi to dokonce vyhodilo hlášku že spojení se serverem bylo restartováno a že se to stáhnout nepodařilo. Zítra si to stáhnu v práci na flashku a snad to aktualizuju. Zatím díky.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 dub 2010 00:49

Tak zkus spustit kontrolu takto: Start - Spustit a do kolonky napsat chkdsk /f a potvrdit OK.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 20 dub 2010 08:41

Tak včera jsem udělal ten MWAV, no našlo to 7 kritických objektů a nějakých 63 chyb. (Přikládám níže).
Nešel mi vůbec internet, tak sem to nemohl dát dříve.
Tu kontrolu jsem podle předchozí správy udělal, ale po restartu zase nic. Když jsem však počítač restartoval večer, jestli to nemůže tomu internetu, kontrola proběhla, byla velice krátká (do minuty), ale po najetí woken už nic.
Přikládám i screen před kontrolou (spuštění z Start - Spustit - chkdsk /f )

Zde je obsah spodního okna MWAV:
Objekt "Protection System Security Alert Corrupted Adware/Spyware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "Spyware.NetScreenWatch Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "TitanShield Antispyware Corrupted Adware/Spyware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "TitanShield Antispyware Corrupted Adware/Spyware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "Backdoor (IRCBot) Trojans Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "AntiSpyware Pro XP Corrupted Adware/Spyware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "PersonalAntispy Corrupted Adware/Spyware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCR\MailFileAtt" odkazuje na neplatný objekt "{00020D05-0000-0000-C000-000000000046}". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCR\mapifvbx.object" odkazuje na neplatný objekt "{41116C00-8B90-101B-96CD-00AA003B14FC}". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCR\mapifvbx.object.1" odkazuje na neplatný objekt "{41116C00-8B90-101B-96CD-00AA003B14FC}". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCR\Naja_DOC" odkazuje na neplatný objekt "{28F4B69A-F520-48EC-B57F-7FAF313D7DFE}". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCR\Naja_TUR_DOC" odkazuje na neplatný objekt "{28F4B69A-F520-48EC-B57F-7FAF313D7DFE}". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ModuleUsage" odkazuje na neplatný objekt "C:\WINDOWS\Downloaded Program Files\gp.ocx". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCU\Software\Netscape\Netscape Navigator\User Trusted External Applications" odkazuje na neplatný objekt ""C:\Program Files\Java\jre1.5.0_05\bin\javaws.exe"". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCU\Software\Netscape\Netscape Navigator\User Trusted External Applications" odkazuje na neplatný objekt ""C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\javaws.exe"". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCU\Software\Netscape\Netscape Navigator\User Trusted External Applications" odkazuje na neplatný objekt ""C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\javaws.exe"". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCU\Software\Netscape\Netscape Navigator\User Trusted External Applications" odkazuje na neplatný objekt ""C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\javaws.exe"". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCU\Software\Netscape\Netscape Navigator\User Trusted External Applications" odkazuje na neplatný objekt ""C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\javaws.exe"". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCU\Software\Netscape\Netscape Navigator\User Trusted External Applications" odkazuje na neplatný objekt ""C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\javaws.exe"". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCU\Software\Netscape\Netscape Navigator\User Trusted External Applications" odkazuje na neplatný objekt ""C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\javaws.exe"". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts" odkazuje na neplatný objekt ".pcx". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Management\ARPCache" odkazuje na neplatný objekt "Evidence tiketu_is1". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Management\ARPCache" odkazuje na neplatný objekt "Mozilla Firefox (3.0.17)". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Management\ARPCache" odkazuje na neplatný objekt "Mozilla Firefox (3.0.18)". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Management\ARPCache" odkazuje na neplatný objekt "{1C8DFA71-4079-4F02-B8BB-47B12C1A565F}". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Záznam "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Management\ARPCache" odkazuje na neplatný objekt "{1EFE09D3-6C77-4E6D-876F-76CB30D2056C}". Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Přílohy
screen.jpg

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 23 dub 2010 07:57

Tak sem to musel vyřešit kompletní přeinstalací, ale nyní mám trochu problém. Po připojení Wi fi adaptéru mi ho počítač vůbec nenajde. Je to MB: ASUS A7N 266-VM r1.05 (ta "síťovka" je na desce)(http://www.motherboard.cz/mb/asus/A7N266-VM.htm). Pochopil jsem z žlutých otazníků v systémových nástrojích ve windows, že asi nejsou nainstalované ovladače ? Chci se zeptat, jaké ovladače si pro jistotu stáhnout, musím to hodit na flashku jinak nemám jak to stáhnout, cd od mainbordu nemůžu v bordelu najít. Mohlo by to být toto? http://www.driverfiles.net/Motherboards/ASUS/A7N266-VM/download/page,sh,44016,172,26,.html Jenomže se mi zdá, že sem tam stáhnul něco jiného (nějaký program Driver Detective.exe), ale ovladače mi tam stáhnout nejdou. Pomůže někdo? Díky.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”