Win7 nemají ovladač od tiskárny (měly by mít) Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Vikousik
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Win7 nemají ovladač od tiskárny (měly by mít)

Příspěvekod Vikousik » 03 kvě 2010 18:34

Ahoj,

potřeboval bych poradit jak na jednu tiskárnu. Tiskárna je HP DeskJet 930C, je připojená k PC s WinXP. Podle stránek výrobce by měly mít W7 ovladače vlastní. Jeden PC v síti s W7 HP tiskárnu v poho přidal, ale druhej (s W7 Ult) píše: "nebyl nalezen ovladač" - a chce k němu určit cestu. Nevíte jak na to? Klidně bych mohl překopírovat ovladače z toho jednoho pc, kdybych věděl kde sou. Ve správci zařízení neni přidaná žádná tiskárna.

Díky
HP EliteBook 840 G1, SSD Transcend MTS400, M.2 - 256GB

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Win7 nemají ovladač od tiskárny (měly by mít)

Příspěvekod d1amond » 03 kvě 2010 19:03

Nenabídne se ovladač v rámci aktualizace?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Vikousik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Vikousik » 03 kvě 2010 19:44

tak teď nevim jak to myslíš... ale aktualizace mam všechny

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 03 kvě 2010 20:38

Info soubory ovladačů jsou v adresáři \Windows\inf a vlastní ovladače v adresáři \Windows\System32\drivers, ale systém Windows by skutečně měl najít ovladač sám. Předpokládám, že tiskárnu máš na USB konektor, takže kabel na chvilku vytáhni z konektoru v PC a po chvilce ho znovu připoj. Nic nedělej a čekej, zda se ti zobrazí nějaká zpráva. Pokud to bude ta, kterou uvádíš, tak bych tipoval, že Windowsy buď nejsou nainstalovány správně, anebo nemáš finální verzi, anebo ... (nevím zatím co).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Vikousik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Vikousik » 03 kvě 2010 20:49

myslel jsem že to je z popisu jasný, ale jedná se o tiskárnu připojenou k jinému počítači. K tý tiskárně jsou už připojený další počítače i s W7 i s W XP. Jinak všechno funguje bez problémů a o finální verzi se jedná...

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 03 kvě 2010 21:09

Uvedu, jak to fungovalo u mne: k PC s WinXP mám přes USB připojenou tiskárnu HP. Na druhém PC v jiné místnosti mám Win7. Když jsem chtěl připojit tiskárnu na ten druhý PC, tak jsem musel (klasicky přes přidání nové síťové tiskárny v Ovládacích panelech) zadat cestu k tiskárně (logicky, protože ji systém nenašel připojenou). Když mám jméno prvního PC např. PRVNI (ve vlastnostech počítače), tak jsem zadal cestu k nalezení tiskárny ve tvaru \\PRVNI\ (včetně všech zpětných lomítek). Jméno tiskárny jsem uvést nemusel, protože po odklepnutí zobrazeného okna mi systém nabídnul seznam všech připojených zařízení na prvním PC, kde jsem už jen kliknul na řádek s tiskárnou a systém si ji pak doinstaloval sám. Nevím zda přes síť z prvního PC anebo přímo z druhého PC (asi ano, když se jedná o jiný operační systém) a za chvilku to bylo OK. Přestože je tiskárna využívána různými operačními systémy, tak je to bez problémů.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Vikousik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Vikousik » 03 kvě 2010 21:26

Samozřejmě vím jak se tiskárna přidává. Jde o ten ovladač. Zatímco W7 na "Druhém počítači" si ho našly, W7 na "Třetím počítači" nenašly. A napadlo mě, že bych ten ovladač mohl získat z těch co našly. Akorát nevim jak zjistim který konkrétně to je, ani jak to zjistit. Proto jsem založil tento topic aby mi někdo poradil. Jinak to schéma co si popsal fungovalo stejně do té doby než jsem chtěl přidat PC "tři" s W7.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 03 kvě 2010 21:37

Ještě bych zkusil PC č. 2 dočasně vypnout a zkusit nové připojení na PC č. 3 ve vazbě na PC č. 1.

Vikousik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Win7 nemají ovladač od tiskárny (měly by mít)  Vyřešeno

Příspěvekod Vikousik » 03 kvě 2010 22:19

AAA tak sem na to konečně přišel. Měl sem vypnutý stahování ovladačů z Windows Update. Už to fachá. Dík za čas
http://h30434.www3.hp.com/t5/Windows-7- ... m-p/104171

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”