Zdravím.
Nenašel jsem nikde diskuzi na toto téma, a tak zkusim položit dotaz ze své aktuální zkušenosti a uvidíme co se tu naskytne za příspěvky.
Mám tedy nově instalované WIN 7 Ultimate. A rád bych se zeptal na názor či třeba přesvědčivé rady a důkazy o tom, zda jsou lepší ovladače dodané Microsoftem (grafika, zvuk, USB atd.) nebo ovladače, dodané samotnými výrobci (orig. Nvidia, Ati, Creative, Realtek atd.). Co myslíte?
Mě se líbí to, že člověk nainstaluje WIN 7, připojí grafiku či tiskárnu a hned tam má ovladač nainstalovaný, nic nestahujete, pohoda. Digitálně vše podepsáno MS a se znakem výrobce. Otázkou je právě, zda tyto ovladače poskytují stejný výkon jako ovladače "originální"?
Tak diskutujte...=)
P.S.: Nechci flame wars typu: "Nvidia versus ATI apod.."
Bitva: Ovladače WIN 7 vs. orig. ovladače výrobců!
Bitva: Ovladače WIN 7 vs. orig. ovladače výrobců!
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
Sluchátka: Lewitz HP710 a Intezze cliq.
Re: Bitva: Ovladače WIN 7 vs. orig. ovladače výrobců!
Záleží na jakých komponentách to budeme řešit.
Jakákoliv grafická karta od třetího výrobce (pokud není integrovaná třeba Intel) by měla mít originální SW od výrobce, protože jen a jen tento SW dostane z té komponenty 100% potenciálu v rámci možností.
Jakákoliv grafická karta od třetího výrobce (pokud není integrovaná třeba Intel) by měla mít originální SW od výrobce, protože jen a jen tento SW dostane z té komponenty 100% potenciálu v rámci možností.
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Microsoft ty ovladače nedělá - on je jen převezme od těch třetích výrobců. Takže fungovat to bude - jen ty ovladače nebudou nejnovější.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
heej Nvidia není Best a ATi není sračka
tenhle text umaž 
většinou výrobce tý GK dodává nějaký software k tomu třeba CCC(no mám ATi tak uvádím ATi) máš tam ovládání větráku, menší taktování, klonování obrazu, nastavení výchozího AF,AA,jak optimalizovat obraz(výkon/kvalita),...
a od Microsoftu nemám rád nic :-)

většinou výrobce tý GK dodává nějaký software k tomu třeba CCC(no mám ATi tak uvádím ATi) máš tam ovládání větráku, menší taktování, klonování obrazu, nastavení výchozího AF,AA,jak optimalizovat obraz(výkon/kvalita),...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
skunkicz píše:Záleží na jakých komponentách to budeme řešit.
Kupříkladu naposledy proslulé ovladače grafiky Asus by ATI

Žbeky: Jj vím, že je MS nedělá, jen se mi líbí, že je převezme a integruj do instalačky WIN. Ovšem zda obsahují vše co mají, to je diskutabilní

P.S.: Budeš se divit, ale zrovna na mě bafla aktualizace stažení ovladačů NVIDIA by Microsoft

CZechBoy: Však jsem pouze řekl, že nechci flame wars tohoto typu.

JJ, já právě zase mám instalovaný NVIDIA Physx v ovladačích, 3D surround apod. no. Spíš jde o to, zda jsou ovladače ve WIN 7 vyhovující..
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
CZechBoY píše:heej Nvidia není Best a ATi není sračkatenhle text umaž
MS bych zas tolik nehanil. Za ta léta se zlepšily hodně. Léta jsem nemohl cítit IE a ted 8čka frčí rychlostí blesku. Ta rychlost načítání je parádní a nemusím instalovat nic aby se mi spustil flash atd. Nebo Security Essentials, to samý, to je taky skvělá věc, i UAC je dobrý. Ale taky nemusim vše.

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
UAC mám vypnutý aspoň si nevyklikám myš 
hej ale to NVidia best dej pryč

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Co takhle používat tlačítko "upravit"?
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
CZechBoY píše:UAC mám vypnutý aspoň si nevyklikám myš
Nechápeš vid? =) To je jen příklad =)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14
- 3543
-
od antikpp
Zobrazit poslední příspěvek
06 dub 2025 23:19
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4755
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 11:01
-
-
- 2
- 3020
-
od petr22