Zdravím vespolek,
Mám menší problém. Používát Netbook satellite T110-11J od firmy Toshiba a na jedno z HDD (cca 30GB velikost) mám nainstalované linuxi. Bohužel při nové instalaci Windows 7 se mi v instalačce HDD nenačetl (Windows nerozpoznal kódování) a já bych nyní chtěl ten HDD spojit s dalším HDD (určeným pro data a momentálně prázdný) jelikož už linux nechci. Existuje na to nějaký program nebo nějaký způsob?
A ještě mám podobný problém a to s extérním HDD, který byl dříve používán na platformě Apple. Na něm je přes linux provedená záloha dat a já bych ho nyní potřeboval ve Windows načíst abych si mohl data opět zkopírovat do počítače.
Děkuji za rady
Nenačtení HDD - Windows 7 Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Nenačtení HDD - Windows 7
ad 1) Použít nějaký program pro práci s partition - např. partition magic - ten je placený, nebo partition manager.
ad 2) Záleží na tom, jaký má ext. disk formát. Pravděpodobně bude ext2 (3), protože jej používal linux. Lze zkusit převést na jiný souborový formát pomocí programů pro práci s patition, nebo načíst data v linuxu, uložit na hdd a ext. disk přeformátovat na ntfs (fat32), aby fungoval pod windows.
ad 2) Záleží na tom, jaký má ext. disk formát. Pravděpodobně bude ext2 (3), protože jej používal linux. Lze zkusit převést na jiný souborový formát pomocí programů pro práci s patition, nebo načíst data v linuxu, uložit na hdd a ext. disk přeformátovat na ntfs (fat32), aby fungoval pod windows.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7845
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30