Zaseknutí nebo nenaběhnutí windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

drtert
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Zaseknutí nebo nenaběhnutí windows XP

Příspěvekod drtert » 07 zář 2010 17:47

Ahoj. Asi před třemi měsíci se mi při práci počítač zasekl tak že vypla obrazovka a napsalo to no signal. Musel sem počítač restartovat a po naběhnutí do biosu se přes obrazovku ukazali ruzný čárky, atd. viz obrázek. Tak sem ho rrestartoval znovu a už to šlo jenže po nějaké chcili ve windows to udělalo to samé. Buď zčernala obrazovka a nebo se zasekl obraz a zvuk prostě vše je kurzor se pohyboval, ale to tak že se vždy sek a po chvili se posunul. Tak se Windows XP home přeinstalovat na Windows 7 Ultimate nějakou chvili to běhalo asi měsíc a pak to začlo dělat to samé. Tak sem včera přeinstaloval zpět na XP. Které jsem komplet přeinstaloval, naformatoval disk, nainstaloval ovladače ale co se nestalo. Začalo to znova takže si myslím že je vadná grafika nebo tak něco. Nestalo se to někomu nebo nemá s tím někdo nějaké zkušenosti. Moje sestava je níže je 2 a půl roku stará takže vše po záruce. Děkuji za odpovědi a omlouvám se jestli ten text nedává smysl ale nevěděl sem jak to napsat :D :D .
Obrázek

Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
Základní deska: GIGABYTE MB MA69VM-S2, AMD 690V, DualDDR2-800
Paměť: 1,00 GB RAM, Patriot 2x512 Mb
Grafická karta: NVIDIA GeForce 8500 GT (256 MB)
Pevný disk: SAMSUNG HD161HJ (149 GB, IDE)
Zvuková karta: Realtek HD Audio output
„V šedesátých letech se jeden mnich na protest upálil. Nedali jste mi na výběr. Na protest proti nelidskosti udělám totéž, upálím mnicha!“
Šéf ♥ South Park ♥

Reklama
drtert
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Re: Zaseknutí nebo nenaběhnutí windows XP

Příspěvekod drtert » 07 zář 2010 17:49

Jo a když se přes ten BIOS běvěj ty čárky tak vůbec do windowsu nenaběhne.
„V šedesátých letech se jeden mnich na protest upálil. Nedali jste mi na výběr. Na protest proti nelidskosti udělám totéž, upálím mnicha!“
Šéf ♥ South Park ♥

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 zář 2010 17:55

Zkus jinou GK, jestliže máš tu možnost. Třeba půjčenou od kamaráda. Pokud PC naběhne spusť kontrolu disku s případnou opravou chyb a zkontroluj paměti programem Memtest. Jaký máš zdroj - značka a W?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Fílek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Fílek » 07 zář 2010 17:58

Stalo se mi to taky, byla vadná grafika. Akorát mi to teda ukazovalo vykřičníky.

drtert
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod drtert » 07 zář 2010 18:05

no hele neví jestli seženu jinou GK, ale zkusim to. Ta kontrola disku je pomocí Chkdsk.exe v příkazovém řádku??? Zdroj je 330W značka Power man :D
Šéf ♥ South Park ♥

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 zář 2010 18:13

Kontrola disku - Tento počítač - klik pravým myšítkem na disk, který chceš kontrolovat - Vlastnosti - Nástroje - Kontrola chyb - Zkontrolovat - zaškrtnout obě okénka a Spustit. Kontrola proběhne po restartu PC a trvá podle velikosti kontrolovaného disku. Ten zdroj není nic moc, mohl by být také příčinou těch potíží. Jak je starý? Lze to ověřit pouze výměnou za jiný, zaručeně dobrý.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

drtert
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod drtert » 07 zář 2010 18:17

No starý je stejně jak to ostatní dva a půl roku.
Šéf ♥ South Park ♥

drtert
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod drtert » 08 zář 2010 18:02

Tak jinou GK sem bohužel nesehnal ale teď jsem spustil kontrolu disku přes nouzový režim. A ten test těch ramek musí bejt vypálenej na cd nebo stačí spustit přes deamona??
Šéf ♥ South Park ♥

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”