nelze spustit os-jen v nouzáku

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jarda.otta
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

nelze spustit os-jen v nouzáku

Příspěvekod jarda.otta » 07 úno 2012 00:46

Dobrý den.Mám dva Počítače.Jeden se systémem win xp a druhý vista.Použil jsem hd z prvního pc se systémem win xp a zapojil ho jako extérní druhy slave disk v pc s vistama pro přenesení většího objemu dat z jednoho disku na druhý.Tuto operaci jsem dělal již vícetkrát.Po vrácení hd zpět do prvního pc se mě dostane do fáze startu a nabíhání loga win xp, ale vzápětí se objeví, spíš problikne tzv modrá obrazovka kde mě to hlásí že se objevili potíže a z důvodů poškození pc atd bude systém ukončen atd. a pc se restartuje. A to se opakuje stále dokola.V nouzovém režimu nastartuje normálně.V nouzáku nelze vrátit obnovu systému.Nevím co udělat pro normální nastartování.Zkoušel jsem proházet kabely k disku a nic.Dal jsem opravu win xp a nic.postupně jsem prohazel paměti,odpojil mechaniku a opět zapojil atd.Děkuji za jakoukoliv pomoc.Formát disku je to poslední co bych chtěl udělat. Mám zde nainstalováno desítky pracovního software, některé instaláky už nemám a hlavně v něm mám 300 gb obsazeného místa.

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: nelze spustit os-jen v nouzáku

Příspěvekod Myloš » 07 úno 2012 00:57

V nouzáku zakaž restart při selhání(*), pak restartuj do normálního režimu a vyfoť (a vlož do fóra jako přílohu) nebo opiš důležité údaje z BSOD.

(*) Nepochopil jsem z textu, jestli chybují XP nebo Vista, takže popíšu jak se zakazuje automatický restart v XP (hádám, že ve Vistě to bude podobné):
Tento počítač → pravým myšítkem vlastnosti → karta Upřesnit — v sekci Spuštění a zotavení systému tlačítko Nastavení → zrušit zaškrtnutí políčka Automaticky restartovatOKOK.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 07 úno 2012 09:02

Pokud najedeš do nouzového režimu, zkusil bych obnovení systému. (na úvodní obrazovce dáš ne) Vyber třeba týden starý datum. Druhá možnost je vyndej ten disk připoj ho k těm Vistám a dej kontrolu chyb, oprav ho a dej zpět.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

jarda.otta
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jarda.otta » 07 úno 2012 12:00

Teď už nejde ani nouzák.Popíšu proč.K Vistám už jsem ho připojil a dal opravu chyb,ale nic nenalezl.Zkusil jsem i HD Tune.Včera jsem zkusil dle návodu přeinstalaci z cd mechaniky a opravu systému. Vše probíhalo v pohodě, Pc se restaltil a poté ta instalace a oprava probíhala dál, až do hlašky že se upravuje konfigurace a že oprava proběhla v pořádku a že se bude pc restartovat a abych vyjmul instalační disketu z mechaniky a pc se restartovalo.Problém ale zůstal.Opět start loga win xp a náhle modrá obrazovka se stejnou hláškou že systém bude z důvodů poškození vypnut.Z jedinou změnou, že už ale nejde ani nouzák.Nápíše to že v instalaci nelze pokračovat v nouzovém režimu a pc bude restartováno.Když dám znova spustit systém z cd, tak se celý proces neustále opakuje.To je reinstalace,oprava,ukončení konfigurace,restart a opět blue obraz.A nouzák opět hlásí to samé jako by instalace nebyla dokončena.Ale jak jí mám dokončit,Když normálně proběhne,vše píše až do konce a následného restartu a po něm vše to samé.Jinak jsem před tím zkusil když ještě nouzák šel tak jsem dal tu nejposlednější obnovu a také nic.Ještě jeden dotaz.Nemůže to způsobovat vir?

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 07 úno 2012 12:21

Tak to holt bude čistá instalace.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

jarda.otta
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jarda.otta » 08 úno 2012 00:22

díky a nashle

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
    od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3644
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 20:38
  • Fortnite nejde spustit
    od makojed » 27 lis 2024 17:12 » v Hry
    7
    4949
    od makojed Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 18:23
  • Firewall WIndows Defender nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:26 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1826
    od Tint Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 19:41
  • Služba DPS (Diagnostic Policy Service) nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:33 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    2112
    od Richard_ZZR Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 16:33
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3319
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”