nelze spustit os-jen v nouzáku
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
nelze spustit os-jen v nouzáku
Dobrý den.Mám dva Počítače.Jeden se systémem win xp a druhý vista.Použil jsem hd z prvního pc se systémem win xp a zapojil ho jako extérní druhy slave disk v pc s vistama pro přenesení většího objemu dat z jednoho disku na druhý.Tuto operaci jsem dělal již vícetkrát.Po vrácení hd zpět do prvního pc se mě dostane do fáze startu a nabíhání loga win xp, ale vzápětí se objeví, spíš problikne tzv modrá obrazovka kde mě to hlásí že se objevili potíže a z důvodů poškození pc atd bude systém ukončen atd. a pc se restartuje. A to se opakuje stále dokola.V nouzovém režimu nastartuje normálně.V nouzáku nelze vrátit obnovu systému.Nevím co udělat pro normální nastartování.Zkoušel jsem proházet kabely k disku a nic.Dal jsem opravu win xp a nic.postupně jsem prohazel paměti,odpojil mechaniku a opět zapojil atd.Děkuji za jakoukoliv pomoc.Formát disku je to poslední co bych chtěl udělat. Mám zde nainstalováno desítky pracovního software, některé instaláky už nemám a hlavně v něm mám 300 gb obsazeného místa.
Re: nelze spustit os-jen v nouzáku
V nouzáku zakaž restart při selhání(*), pak restartuj do normálního režimu a vyfoť (a vlož do fóra jako přílohu) nebo opiš důležité údaje z BSOD.
(*) Nepochopil jsem z textu, jestli chybují XP nebo Vista, takže popíšu jak se zakazuje automatický restart v XP (hádám, že ve Vistě to bude podobné):
Tento počítač → pravým myšítkem vlastnosti → karta Upřesnit — v sekci Spuštění a zotavení systému tlačítko Nastavení → zrušit zaškrtnutí políčka Automaticky restartovat → OK → OK.
(*) Nepochopil jsem z textu, jestli chybují XP nebo Vista, takže popíšu jak se zakazuje automatický restart v XP (hádám, že ve Vistě to bude podobné):
Tento počítač → pravým myšítkem vlastnosti → karta Upřesnit — v sekci Spuštění a zotavení systému tlačítko Nastavení → zrušit zaškrtnutí políčka Automaticky restartovat → OK → OK.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Pokud najedeš do nouzového režimu, zkusil bych obnovení systému. (na úvodní obrazovce dáš ne) Vyber třeba týden starý datum. Druhá možnost je vyndej ten disk připoj ho k těm Vistám a dej kontrolu chyb, oprav ho a dej zpět.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Teď už nejde ani nouzák.Popíšu proč.K Vistám už jsem ho připojil a dal opravu chyb,ale nic nenalezl.Zkusil jsem i HD Tune.Včera jsem zkusil dle návodu přeinstalaci z cd mechaniky a opravu systému. Vše probíhalo v pohodě, Pc se restaltil a poté ta instalace a oprava probíhala dál, až do hlašky že se upravuje konfigurace a že oprava proběhla v pořádku a že se bude pc restartovat a abych vyjmul instalační disketu z mechaniky a pc se restartovalo.Problém ale zůstal.Opět start loga win xp a náhle modrá obrazovka se stejnou hláškou že systém bude z důvodů poškození vypnut.Z jedinou změnou, že už ale nejde ani nouzák.Nápíše to že v instalaci nelze pokračovat v nouzovém režimu a pc bude restartováno.Když dám znova spustit systém z cd, tak se celý proces neustále opakuje.To je reinstalace,oprava,ukončení konfigurace,restart a opět blue obraz.A nouzák opět hlásí to samé jako by instalace nebyla dokončena.Ale jak jí mám dokončit,Když normálně proběhne,vše píše až do konce a následného restartu a po něm vše to samé.Jinak jsem před tím zkusil když ještě nouzák šel tak jsem dal tu nejposlednější obnovu a také nic.Ještě jeden dotaz.Nemůže to způsobovat vir?
Tak to holt bude čistá instalace.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
díky a nashle
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-