Režim spánku WIN7
Režim spánku WIN7
Zdravím, mám problém s tím, že když dám režim spánku a pak zase ho probudim, tak mi nejde zvuk, nemůžu to vyřešit už dlouho nevíte co s tim? díky za odpovědi :)
Re: Režim spánku WIN7
Na tohle by to chtělo více infomrací.
Tedy nejprve, co je to za počítač (složení, hlavně základní deska/zvuková karta)? Jak staré ma zvukovka ovladače? Ve stavu kdy nejde zvuk, má směšovač hlasitosti ve Windows nějakou odezvu (tedy tváří se stejně, jako by zvuk šel, jen to "prostě nehraje"). Zakázat a následné povolit zkukovku ve správci zařízení se zkusilo?
Tedy nejprve, co je to za počítač (složení, hlavně základní deska/zvuková karta)? Jak staré ma zvukovka ovladače? Ve stavu kdy nejde zvuk, má směšovač hlasitosti ve Windows nějakou odezvu (tedy tváří se stejně, jako by zvuk šel, jen to "prostě nehraje"). Zakázat a následné povolit zkukovku ve správci zařízení se zkusilo?
no ukazuje to, že zvuk jde, poskakuje ta zelená čárka ale proste zvuk nejde, zkoušel jsem i příkaz powercfg.exe -h off/on taky nepomohlo.... ovladač je z 12.6. 2012
zvukovku mám asi Realtek HD nebo nevim, PC mám už asi 2roky tak nevim co je to přesně zač :)

A základní deska a její BIOS je? Co třeba CPU-Z a záložka Mainboard?
Zakázání a povolení ve správni HW nic neudělalo?
Zakázání a povolení ve správni HW nic neudělalo?
Aha, takže K9N2 SLI Platinum / K9N2 Zilent s prvotním BIOSem.
Takže na stránkách podpory nejprve:
- Download - BIOS a provést update BIOSu
- následně Download - Driver a stáhnout si aktualizovaný ovladač Realtek High Definition Audio Driver.
Před instalací nových ovladačů doporučuji stávající odebrat v Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Programy a funkce a následně též ve správci zařízení a to vše posvětit restartem (systém si o něj patrně řekne sám).
Po aktualizaci ovladačů ověřit, zda se nainstalovaly jiné (novější) verze, než jsou ty stávající.
A čistě pro info, NVIDIA nForce MCP72/78 System Drivers jsou předpokládám nainstalovány v poslední dostupné verzi (Ver: 15.56, Release Date 2010-12-03). Pokud ne, doporučuji před instalací ovladačů audia nainstalovat prvně tyto.
Takže na stránkách podpory nejprve:
- Download - BIOS a provést update BIOSu
- následně Download - Driver a stáhnout si aktualizovaný ovladač Realtek High Definition Audio Driver.
Před instalací nových ovladačů doporučuji stávající odebrat v Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Programy a funkce a následně též ve správci zařízení a to vše posvětit restartem (systém si o něj patrně řekne sám).
Po aktualizaci ovladačů ověřit, zda se nainstalovaly jiné (novější) verze, než jsou ty stávající.
A čistě pro info, NVIDIA nForce MCP72/78 System Drivers jsou předpokládám nainstalovány v poslední dostupné verzi (Ver: 15.56, Release Date 2010-12-03). Pokud ne, doporučuji před instalací ovladačů audia nainstalovat prvně tyto.
trochu sem nepobral ten update toho biosu, musim postupně? a hlavně jak?
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Srp 2012 12:08) ---
už ok
mám ten bios, ještě ty ovladače
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Srp 2012 12:08) ---
už ok

Aktualizaci BIOSu stačí nahrát poslední (nejnovější), tedy 3.9. Možností jak je několik. Nejsnadnější (ale nejméně doporučované pro možnost chyby) je cesta přes Live Update od MSI. Jistější cesta je buď přes aktualizační rozhranní v BIOSu (pokud tento tuto cestu podporuje, tehle deska mezi ně zdá se nepatří) a nebo přes DOS. Cesta pomocí DOSu je popsána v souboru How to flash the BIOS.DOC, jenž je v archívu s vlastním souborem BIOSu (viz výše uvedené stránky podpory). Nicméně na tomto místě je dobré zmínit jednu větu z výše zmíněného návodu:
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!!
Takže buď požádat o asistenci někoho kdo vědět bude, a nebo prostě zkusit tento krok vynechat . . .
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!!
Takže buď požádat o asistenci někoho kdo vědět bude, a nebo prostě zkusit tento krok vynechat . . .
hele tak se odebral ten ovladač a nainstalovat ten co jsem si stáhnul a pořád nic :// ani normálně mi nejde zvuk :(
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Srp 2012 12:58) ---
dobrý tak zvuk jde, ale po tom režimu spánku pořád ne ://
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Srp 2012 12:58) ---
dobrý tak zvuk jde, ale po tom režimu spánku pořád ne ://
Takže verze ovladačů ve správci zařízení se změnila?
Co verze ovladačů chipsetu, ta se zkontrolovala?
A co to zakázání a povolení ve správci zařízení?
Ovládací panel Realtecu vypadá po probuzení v pořádku, vše nastaveno správně, žádná vyplá hlasitost?
Co verze ovladačů chipsetu, ta se zkontrolovala?
A co to zakázání a povolení ve správci zařízení?
Ovládací panel Realtecu vypadá po probuzení v pořádku, vše nastaveno správně, žádná vyplá hlasitost?
bios se změnil z 3.1 na 3.9, ten realtek mi hlásí že ovladač je aktuální a to je pravda, to NVIDIA jsem taky stahoval z těch stránek a přeinstaloval :) ...mě pomáhá to, když zapnu správce zvuku Realtek HD dám záložku Reproduktory a tam dám upřesňující nastavení zařízení viz obrázek.... pomáhá to když přecvaknu jedno z těch horních, takže jednou tam mám nacvaklej ten úplně horní pak dám režim spánku a nejde zvuk tak dám tohle a dám ten pod ním a zvuk jde :)
Tak jinak, nějaký přední audio panel (na case) je připojen, pokud ano, tak v jakém režimu? HD Audio a nebo AC97 (na to bude zapotřebí podívat se dovnitř case). Jaké je příslušné nastavení v BIOSu?
Pokud je audio panel připojen a není (a nebývá) v něm nic zapojeno, co jej v case odpojit a vyzkoušet chování, popř. nechat trvale zapnutou volbu Zařízení předního a zadního výstupu budou přehrávat simultánně dva různé proudy zvuku?
Pokud je audio panel připojen a není (a nebývá) v něm nic zapojeno, co jej v case odpojit a vyzkoušet chování, popř. nechat trvale zapnutou volbu Zařízení předního a zadního výstupu budou přehrávat simultánně dva různé proudy zvuku?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 7632
-
od StOrKcZ
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 18:52