problem s JS/Toolbar.Crossrider.B

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Ajven
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

problem s JS/Toolbar.Crossrider.B

Příspěvekod Ajven » 03 bře 2014 01:34

zdravim,

kupil som si novy notebook, naistaloval som si tam Windows 8. Takze co sa tyka programov alebo potencialnych skodcov by mal byt cisty. Ako prve som si nasinstaloval drivers z dvd a potom som si v podstate naistaloval zakladne aplikacie (firefox, vlc, spotify, adobe reader, flash player, winrar, gimp, openoffice, cccleaner a eset smart security) Nechcel som si tam schvalne davat ziadne cracknute veci, takze vsetko je bud free alebo mam zakupene.

Problem nastal po prvom restarte. Eset mi zacal vyhadzovat na pravej strane obrazovky mnozstvo "potencialne nebezpecnych suborov" a PC je jednoznacne pomalsie ako bolo. (System som si naistaloval pred cca 9 hodinami)

Spustil som si preto smart kontrolu v eset smart security a naslo mi nieco cez 600! infiltracii (v zivote som mal dohromady mozno 10 virusov). Problem je vsetky infiltracie su tie iste "JS/Toolbar.Crossrider.B" a Eset mi ich nemoze vyliecit. Skusal som nieco pohladat na google, ale niaky konkretny navod na to, ako sa toho zbavit som nenasiel.

Stretol sa tu niekto s podobnym problemom? Vobec neviem, co mam robit nikdy som sa s nicim takym nestretol...

Za kazdu odpoved budem vdacny :-)

Ajven

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: problem s JS/Toolbar.Crossrider.B

Příspěvekod guest » 03 bře 2014 09:24

Není ten Toolbar vidět v Ovládacích panelech aby se dal odinstalovat? Nainstaluj https://www.malwarebytes.org/free/ klikni na Aktualizace a následně Kontrolor, možná to odstraní.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 bře 2014 12:49

Vlož log z HIJackThis do stejnojmenné sekce a požádej o pomoc. Návod najdeš v Články a návody.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Ajven
nováček
Stav:

Příspěvekod Ajven » 03 bře 2014 13:43

Naistaloval som ten Malwarebytes a spravil kontrolu.. Nieco som zmazal, ale evidentne mi to nepomohlo. Co som spozoroval je, ze ak pouzijem browser IE a nie Firefox, tak mi nezacne Eset hlasit o tych infiltraciach. Udeje sa tak jedine ak idem na Internet cez Firefox alebo ak kliknem na Eset.

Idem skusit ten log ako pise "Pic" a napisem ci to pomoho. :)

Ajven
nováček
Stav:

Příspěvekod Ajven » 03 bře 2014 15:24

No teraz mam pre zmenu problem aj HijackThis :D

Obrázek

Scan mi po odkliknuti "OK" prebehne cely, bohuzial sa mi ale nevytvoti log. Mozem postnut aj len screenshoty (2), kedze txt mi nevytvorilo?

OlikCZ
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod OlikCZ » 10 bře 2014 21:32

pouštíš to jako správce ?
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”