Důležitá data na ntb

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Notebook

nevlastním
1
14%
nemám na něm důležitá data
2
29%
důležitá data nemám zabezpečená
2
29%
důležitá data mám zabezpečená
2
29%

Celkem hlasů: 7

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Důležitá data na ntb

Příspěvekod ini808 » 04 říj 2007 21:52

Začínám pracovat nejen na pevném počítači, ale čím dál tím více kopíruji důležité věci na notebook. Jedná se nejen o "osobní" složku, kterou mohu relativně jednoduše zaheslovat, ale třeba i o maily - složku Thunderbirdu, kde mám uložené maily za několik let. Nevím, že by bylo možné změnit místo pro tuto složku (a ukrýt jí třeba pomocí TrueCryptu) a nechce se mi s maily rozloučit. Heslo na Windows sice mám, ale to by případnému útočníkovi nebylo na obtíž.
Je nějaký způsob, jak zakódovat maily a jiné důležité soubory?

Reklama
alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 05 říj 2007 07:12

Hmm nevím , ale nebylo by třeba , když máš tolik emailů , dobré je vyexportovat např. do formátu .txt nebo podobného a to mít potom ve složce , kterou bude chránit True (mimochodem dost dobrá aplikace). Už nejedu v Thunderbirdu nějakou doubu , ale mám pocit , že export emailů umožňoval.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 05 říj 2007 16:24

Stahuji každý mail na pevném počítači i na ntb, takže to bych musel dělat prakticky pořád.

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 05 říj 2007 16:41

ini808 píše:Začínám pracovat nejen na pevném počítači, ale čím dál tím více kopíruji důležité věci na notebook.

Píšeš o kopírování věcí ne že na něm běžně pracuješ jako na stolním PC

ini808 píše:složku Thunderbirdu, kde mám uložené maily za několik let. Nevím, že by bylo možné změnit místo pro tuto složku (a ukrýt jí třeba pomocí TrueCryptu) a nechce se mi s maily rozloučit.

To to vyznělo jako že víš co je True a jak sním zacházet , ale že Ti jde o emil se kterým si nevíš co počít.Stačilo by to vyexportovat jednou týdně do složky heslované True a není to tak strašné.Jinak když něco ukryješ pod True tak stím konkrétní program nemůže pracovat , když to neodkóduješ.Jestli se ti email stahuje jako například mě ,co deset minut tak by jsi to musel mí stále otevřené a True by ztrácel smysl.Jinak by jsi musel vždy připojit složku v True otevřít ji a pak teprve stahovat email , protože by jinak Thunder. neviděl složku pro email.

Jinak nemám křiš'tálovou kouli.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 05 říj 2007 17:03

Většina práce sice pořád připadá na stolní počítač, ale mám na něm téměř stejně důležitá data.

TrueCrypt používám docela dost, například na ntb mám většinu věcí skrytých právě tímto programem, ale co já vím, tak s ním není možné zaheslovat konkrétní složku. Vyhovovalo by mi, kdybych při spuštění ntb zadal heslo tím jsem otevřel všechny složky, které chci chránit - ať se jedná o maily nebo třeba i složky běžných programů. U TrueCrypt by neměl být problém nainstalovat programy na chráněná místa, ale s těmi maily je to horší, nemohu změnit místo pro danou složku a také nemohu zaheslovat celý systémový disk.

Co se týká exportu mailů, tak jsem hromadný export nenašel, ale hlavně se mi nechce maily neustále exportovat a nemít je v dispozici v Thunderbirdu.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”