Jak se bránit viru z veřejných wifi?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

sobekuba
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak se bránit viru z veřejných wifi?

Příspěvekod sobekuba » 11 lis 2014 02:32

Zajímalo by mne, zda máte pro různé druhy mobilů, tabletů a notebooků nějaké prográmky nebo tipy a triky, jak se bránit virům a hackerům na veřejných wifi.. Nebo se nepřipojovat vůbec? Přivedl mě na to tenhle článek... REKLAMNI_LINK/pouzivate-verejne-wifi-site-na-mobilu-nebo-tabletu-riskujete-a-hodne-1404043276.html :listen: :listen: :listen:

//Ltb: reklamní link odstraněn!!

Reklama
rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: Jak se bránit viru z veřejných wifi?

Příspěvekod rhsCZ » 11 lis 2014 07:09

Samozřejmě nejlepší obrana je nedat hackerům/virům šanci tedy nepřipojovat se vůbec
dle mě žádný program typu antivir/firewall apod. neochrání na 100% jak u PC tak mobilů
vždy hackeři/tvůrci virů najdou nějaký zadní vrátka antiviru/firewall tedy pronike vir bez povšimnutí antivirem např. když antivir nemá aktuální virovou databázi, nebo ještě např. autoři nedali do virové databáze daný typ viru třeba protože se nově objevil a taky záleží jak se daný uživatel chová na internetu, co stahuje, co staženého si pustí apod.
sice je možně že větina antivirů zná většinu virů/malware/adware apod. ale může se najít nějaký vir, který nezná

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Jak se bránit viru z veřejných wifi?

Příspěvekod Orcus » 12 lis 2014 18:11

Přesně tak. Veřejné sítě nevyužívat a když už, tak ty s chráněnou sití alespoň.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”