vypnutí počítače Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Fenomen
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

vypnutí počítače  Vyřešeno

Příspěvekod Fenomen » 23 čer 2008 15:07

Ahoj, psal jsem už včera.dneska se mi podařilo se přes LIVe Windows CD dostat na disk a smazat ten vir ... jenže je asi ještě někde jinde ..protože když zapnu počítač, loadujou se windows pak černá obrazovka a restart... nevíte někdo co s tím please?

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: vypnutí počítače

Příspěvekod zlobyl » 23 čer 2008 15:30

Zkus popsat svůj problém trochu srozumitelněji, aby to bylo každému jasné.Tohle je jen nějaký shluk písmenek vytržený z kontextu. :evil:
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Fenomen
nováček
Stav:

Příspěvekod Fenomen » 23 čer 2008 15:33

zlobyl píše:Zkus popsat svůj problém trochu srozumitelněji, aby to bylo každému jasné.Tohle je jen nějaký shluk písmenek vytržený z kontextu. :evil:

1) - Chytil jsem vir.
2) - Počítač kůli tomu nešel zapnout.
3) - Stalo se to po tom, co jsem vypnul winlogon.exe
4) - Nabootoval jsem Windows Live CD a soubor (vir) smazal přes ctrl + shift + del
5) - PC se pořád vypíná..

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 23 čer 2008 15:58

Tak pokud jsi manipuloval se souborem Winlogon, tak máš problém.Tento soubor se totiž stará o korektní přihlášení k systému.

Můžeš maximálně ten soubor Winlogon.exe zkusit obnovit, ale obávám se, že Windows půjdou do nebe. :-(
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Fenomen
nováček
Stav:

Příspěvekod Fenomen » 23 čer 2008 16:02

zlobyl píše:Tak pokud jsi manipuloval se souborem Winlogon, tak máš problém.Tento soubor se totiž stará o korektní přihlášení k systému.

Můžeš maximálně ten soubor Winlogon.exe zkusit obnovit, ale obávám se, že Windows půjdou do nebe. :-(

a měl by jít normálně nahrát do specifické složky? když ho stahnu někde na netu

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 23 čer 2008 16:06

Stáhnutí bych nedoporučoval-zkus opravit systém pomocí instalačního CD.

Fenomen
nováček
Stav:

Příspěvekod Fenomen » 23 čer 2008 16:16

už to de! :D děkuji všem za pomoc

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 24 čer 2008 13:10

Nemáš zač. :bigups:

brandl1
nováček
Stav:

Příspěvekod brandl1 » 29 čer 2008 22:14

Jen na doplnění pro ostatní
Antiviry Kaspersky a Avira detekují důležitý systémový soubor winlogon.exe (složka win32) jako Trojské koně Agent.HA. Jedná se o falešný poplach a v případě kaspersky antiviru může dojít i k vážnému poškození systému. Ten totiž nabízí volbu odstranit při restartu a systém nemusí pak již správně fungovat.
Pokud chcete problém vyřešit budete muset počkat na aktualizaci virové databáze, nebo soubor winlogon.exe přesunout do ignorovaných položek.

S chybnou detekcí se již od včerejšího setkalo mnoho lidí a téměř nikdo neví co s tím má dělat.

S tímto falešným poplachem souvisí i chybná činnost testovacího programu MWAV, který používá především odbornější veřejnost. Tento scanner totiž využívá jádra antiviru Kaspersky. :D

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”