Avira ..nelze Updat/ovat Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Avira ..nelze Updat/ovat

Příspěvekod peacoq » 25 čer 2008 22:27

Ahoj,
nejde mi Update na Avire Personal Free Edition. Pri zahajeni Update to trva 6 minut a vysledek je - Internet connection failed.
Windows Vista Business 32bit, English, OEM.

Podle doporuceni jsem zkousel implantovat zapis do registru, nepomohlo to:
reg_appdata_winvista.zip for Windows Vista 32bit ( http://www.avira.de/en/support/faq/details.html?id=213 )
A doporuceny KB935280 ...ohlasil, ze neni podporovan mym OS. To jsou dve doporuceni, ktera nekomu pomohla a nekomu paradoxne take ne. Takze sem jeden z tech, kteremu ne a reseni zatim jne nikdo nepodal ani na avira-forum.

Re-instaloval sem Aviru nekolikrat, Ccleaner, instaloval a spustil jako Administrator a Update stale nejde.
Re-instaloval sem z duvodu, ze Update se podariilo az na po x-te ..a tak sem o dal pryc a ted Update nejde zase, respektive vubec, proze posledni Update, jeste neodinstalovane verze, se podaril snad az na po 10-sate. Po reisntalaci se to stale nedari.
:huh: :?

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Avira ..nelze Updat/ovat

Příspěvekod zlobyl » 25 čer 2008 23:11

Koukal ses do nastavení těch aktualizací, zda máš správně nastavené připojení?

Neblokuje ti to firewall?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 26 čer 2008 00:48

Jenze to fungovalo a najednou prestalo, a ted i po preinstalaci to proste nejde.
Firewall sem vypnul, a taky to neslo.
Zase se neco deje samo od sebe, asi si koupim novej kompl, s ultimate a poradnej vnitrek PC. Mam sice celkem dobrej, koupeny pred rokem v Anglii, ale porad se neco deje samo od sebe, hajzl.
Proste to porad nejde.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 26 čer 2008 01:04

Na po 100 desate se to aktualizovalo, nechal sem vyply firewall a nekolikrat to restartoval a pak se to chytlo, ..ale na foru aviry sem videl, ze hodne lidi s tim ma problem, ze jim to take neakrualizuje, jak sem napsal, a nejake vkladani do registru taky nepomohlo.
...takze v tom mel prsty firewall, ale neni mi jasne proc, kdyz to slo a co jako ted bude, ..to budu muset firewall najednou pokazde vypinat, kdyz budu chtit antvor aktualizovat, ?, tak to se rovnou muzu kopat do zadku, nez toto. Protoze tak nebudu mit antivir aktualizovany. Ale jen, kdyz jako dement vypnu firewall a budu aktualizovat, coz pri svem vztahu k cisteni a preventivnich kontrolach muzu delat dene pro dobry pocot, ze mam antivir aktualizovany. Uz mi to tak jednou odmitlo aktualizovat NOD, ale to prosteneaktualizovalo vubec a firewall na to vliv nemel, a tak sem presel na Aviru, a ted neco podobneho.
Jo, poradne sem se nasral, uz mam toho hajzla plne zuby.
:evil:

Dovolil bych se te zeptal, ..zda v nastaveni Zone Alarm je vse spravne:

Cokoli se tyka Aviry;

AntiVir Workstation
Antivirus System Tray Tool
Antivirus Updater
Antivirus Updater (tak je to v seznamu 2krat hned pod sebou,
prvni je v Program Files - verze 1.2.10.28, posledni modifikace 6/3 '08, 432 KB,
druhe je v Program Data - stejna verze, modifikace 17/4 '08, 432 KB)
Notification Tool
Workstation On-Demand Scanner (podrobnosti ke vsemu asi psat nemusim)

...ma vzdy stejne nastaveni:
Access - Trusted i Internet - ma zelenou fajku.
Server - Trusted i Internet - ma modry otaznik, ...nema misto otazniku (dotazat se) byt take fajka ?, ...proc by se Updater mel dotazovat, zda s emuze pripojit na server ..?..

:lama:

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod krtenek » 26 čer 2008 08:41

Já ti povím jednu věc - že nejdou občas aktualizace, to není tvoje chyba. Je to chyba dostupnosti aktualizačního serveru. Mě to kolikrát taky nejde ani na 10. pokus, tak na to kašlu a počkám na další den. Firewall nevypínám.
Antivir je zdarma, takže bych z toho aféru nedělal.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 26 čer 2008 13:11

Asi to nebude tak, jak pises, protoze jestli videls, tak na Avira - Forum se to dost resi a vkladaji se zapisy do registru, ktere se smazou predchozi od-instalaci.
Nebode to tedy na 'mavnuti' rukou. Jak jsem napsal, sice se to ted aktualizovalo, ale jen diky vyonuti firewall/u a to jiste neni reseni, aby se to stalo samo od sebe a existovalo jen toto jedine a chabe reseni.

http://forum.avira.com/wbb/index.php?pa ... adID=26888

:roll:
A kdyz si ted 'cvicne' dam aktualizovat se zaplym ZoneAlarm/em tak to nenapise, ze je to 'up to date', ale zase -internet connection failed-, tedy to same.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 26 čer 2008 13:39

Takže to způsobuje firewall?

Pokud ano, tak jednoduše updater Aviry přidej do povolených. :lookround:
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

peacoq

Re: Avira ..nelze Updat/ovat  Vyřešeno

Příspěvekod peacoq » 26 čer 2008 13:57

Nevim, zda se. Ale, jak sem rekl i kdyz se ho vypnul, tak se to potom aktualizovala az na po-ctvrte.
Tak ja odskrknu zelenou fajku, jak sem se ptal.
Dekuji

Na avira-forum je toho mraky, moooooc lidi s tim ma problem a neni to firewall/em, to by se to tam neresila s nejakyma zapisama do registu, coz u me ani jinych nepomohlo.
http://www.forum.avira.com

Mam ve firewall/u zaskrknout tedy VSE co se tyka AV ? ...a nebo ho dam pryc e bude pokoj, treba. Ale predtim to nedelalo, jakoze by to musela byt vada jen firewallu.
Myslim, ze reseni neni ve firewallu ani v prozy,protze proxy nepouzivam, a akrualizace hlasily problem s proxy, i kdyz se nastavlo -nepouzivat prozy- v konfoguraci AV, jednou to aktualizovalo a pak uz zase,
connection failed while downloading dl6 / nebo dl1 ..a tak s eto opkuje.
Momentalne to nekdo resi na Avira - Forum, ale s vysledkem co sem napsal.
http://forum.avira.com/wbb/index.php?pa ... post642983

Oznacuji jako vyresene, ..prozatim, jak mi nekdo poradil na foru aviry ...viz odkaz, konfigurace a pretizennost serveru.
Je-li to tim to se pozna ...

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”