Pozor na stránky VideoLan (VLC player)

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pozor na stránky VideoLan (VLC player)

Příspěvekod faraon » 24 črc 2011 09:50

richchie: OS je také program. Viděl jsem na čem to provádí, a také vím že kamarád na 650 MHz procesoru s 512 MiB RAM provozoval Ubuntu 8.04, akorát to se zapnutým Compizem bylo trochu pomalé, ale to bych viděl spíš na ovladač grafické karty, protože tam měl intelácký šmejd.
Jinak je to spíš o neschopnosti a lenosti programátorů napsat program nežeroucí paměť po gigabajtech, ono je přeci jen pohodlnější schovávat se za frameworky a haldu zbytečných objektů :wink:

Radši otestuj ten michaelv.org, mě to jede v pohodě, dokonce automaticky rozezná z čeho se připojuji a nabídne stažení VLC pro Ubuntu.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
Honza854
nováček
Stav:

Příspěvekod Honza854 » 24 črc 2011 11:06

Michaelv.org s tím neudělá nic... Zkusil jsem to a načetlo (nebo spíš nenačetlo) to nic - bílá stránka. Přitom třeba seznam.cz to chce načítat do nového okna, ale třeba idnes.cz funguje normálně... Zkusím vlézt na VLC skrz IE, ale mám tu verzi 5, 6 se mi nechce hledat. Já to jinak nepoužívám, takže to snad nevadí. Ale jestli se to sesype, tak zase budu tahat obraz z disku, tak to bude tak 30 minut trvat.

Jinak tuhle "popelnici" mám na chalupě a ještě zapůjčenou, takže proto to je "šrot" :-) Možná kdybych domů koupil lepší, tak ten z domu bych mohl dát sem, což ale připadá v úvahu až po studiích.

Honza854
nováček
Stav:

Příspěvekod Honza854 » 24 črc 2011 12:01

Tak je to nepochybně zajímavé... Zkusil jsem vlézt na tu adresu videolan.org přes IE 5 a ... ono (skoro) nic :-) Výsledek, co to udělalo, níže. Nejdříve chyba a pak náhledy na stránku, jak je to rozházené. Chyba tedy asi bude v prohlížeči Opera. Ještě jsem to prošel MBAM a nic nenašel. Takže kdovíjak se tam ta trojská kobyla předtím dostala. Možná opravdu přes ten WinRar...

EDIT: Doma jsem tam vlezl a stahoval přes Operu 11.11.

Clipboard01.jpg

Clipboard02.jpg

Clipboard03.jpg

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”