generic host process for win32 services

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Tiguska
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

generic host process for win32 services

Příspěvekod Tiguska » 12 bře 2005 21:07

Mam problem, ktery uz me pomalu privadi k zoufalstvi. Pripojim se k netu a vzdy zhruba po 20 minutach mi vyleti WARNING o nejake chybe - "generic host process for win32 services". Vzdy mi po tom spadne pripojeni....Nevim vubec co s tim...Poradi mi nekdo? Je to 100% vir.....

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 12 bře 2005 21:18

Zkus tu hlášku popsat trošku líp, případně hodit screenshot. Co používáš za antivir?

Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Charlie.v » 12 bře 2005 21:19

to sem měl kdysi taky :lol:

stáhni si Avast: [url]http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/antiviry/kompletni/avast/download/?g[oz]=4.6.603&g[up]=Home+Edition[/url] je to asi současný nejlepší antivir, snad to pomůže
nic normálního mě nenapadlo

Kateřina
nováček
Stav:
Kontakt:

Generic host process for Win32 Services

Příspěvekod Kateřina » 10 dub 2005 19:16

Ahoj,
mám podobný problém. Chvíli po připojení na net (jsem připojena přes ADSL od Telecomu), někdy je to po pěti minutách, někdy po dvou hodinách, mi padne připojení (ikona, kde se připojuji na net, nejde ani otevřít, jen problikne a hned zmizí). Když to chci pravým tlačítkem odpojit, ani to nefunguje, musím restartovat pokaždé celé PC. Vždy, než padne net, mi to vyhodí hlášku Generic host process for Win32 Services (odeslat/neodeslat chybu Microsoftu)
Používám antivirák Avast a NOD 32. Zajímalo by mě, jestli jde o nějaký vir nebo jenom špatné nastavení. Poradíte mi, prosím, někdo?

Děkuji

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 10 dub 2005 20:42

Ahoj, pořád ještě nevíme jak přesně zní ta hláška :wink:. NOD je velice kvalitní antivir, bejt to vir našel by ho... Nastavením to taky nebude...
Máš nainstalovaný poslední záplaty z http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/default.aspx?ln=cs?
Napiš prosím přesný znění tý chyby, snad by to mohlo trochu pomoct identifikovat zdroj problému...

Kateřina
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kateřina » 11 dub 2005 18:35

Tak hláška zní (to šedé okno, které oznamuje ukončení jakéhokoli programu od Microsoftu, vč. nabídky, že jim můžeš odeslat chybu a nebo neodeslat): Generic host process for Win32 Services
Označení chyby: szAppVer: 0.0.0.0 szModName: unknown szModVer: 0.0.0.0 offset: 00000000. Dále nějaké podrobnosti o zprávě...

NOD mi před chvilkou nenašel nic, Ad-aware taky nic, Spy-bot taky nic, Avast taky nic a přesto mi po chvilce (teď to byla tak hodinka) vypadne net, vždycky vyskočí šedé okno, kde hlásí to o chybách Generic host process....pak nejde ani kliknout na ikonu připojení, abych se odpojila. Ihned potom musím restartovat kompa. Pak se připojím v pohodě na nějakou dobu. Může to třeba souviset s prohlížečem?

Jinak aktualizace win se snažím stahovat, ale vždy se stáhne pár procent a padne to, takže momentálně mám 60% (ale nestahujou se pořád, teď zrovna se nestahuje nic - proč, to nechápu, když nevisím na netu, tak se stahujou), což taky nechápu.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 11 dub 2005 19:26

Bohužel tě zklamu. Pročet sem asi stovku diskuzních fór se stejným problémem a vždycky to končilo dotazem, jestli náhodou ještě někoho něco nenapadá :?
Zkusil bych ty aktualizace stáhnou ručně. Klikni na tenhle link: http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/default.aspx?ln=cs, vyber expresní instalace a on ti všechny kritický záplaty stáhne a nainstaluje okamžitě. Když využíváš automatický aktualizace, stahuje je na pozadí a myslím že jen když nevyužíváš připojení, takže to není zrovna ideální...
Jinej prohlížeč bys taky vyzkoušet mohla, rozhodně tím nic nezkazíš. Jestli to pomůže těžko říct. Vyzkoušej Operu nebo Firefox. Opera je na ovládnutí možná trochu složitější, ale jakmile do toho pronikneš nabízí (subjektivně hodnoceno) pohodlnější a rychlejší ovládání než FireFox
http://opera.unas.cz/index1.htm
http://www.firefox.cz/

Kateřina
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kateřina » 14 dub 2005 19:00

Tak jsem si stáhla předevčírem záplaty a nějak moc mi to nepomohlo, protože jsem se potom vůbec nemohla připojit, pořád mi to padalo, včera se začaly objevovat trojský koně. Pak jsem dostala další rady, abych odinstalovala jeden antivirák, tak jsem zrušila nejdřív NOD, potom jsem u avastu vypla síťovou ochranu. Dneska jsem znovu nainstalovala NOD. Teď to běží, ale na jak dlouho.

Operu mám, jen jsem se ptala na to, jestli by nemohl být problém v prohlížeči. Ach jo, jsem už z toho zoufalá, si říkám, že průměrnej uživatel PC jaksi nemá šanci :-(

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 15 dub 2005 11:55

Kdepak, tohle nebude prohlížečem. Popravdě řečeno to ví asi jen Bill, čím by tohle mohlo bejt :wink:. Jinak provozovat dva antiviry zároveň asi není nejlepší, pokuď máš NOD nechal bych ho a s Avastem pryč. Že by byl v tomhle ten problém?

Kateřina
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kateřina » 23 dub 2005 11:51

Hm, tak nakonec byly poškozené win :-( nechala jsem to přeinstalovat, stáhnout záplaty a firewall a už to šlape. Mám teď jeden antivir, nakonec teda avast (nějak ta omezená verze NODu se mi moc nelíbí). Každopádně děkuji za pomoc :smile:

jowy
nováček
Stav:
Kontakt:

Cau tady BIL

Příspěvekod jowy » 18 dub 2007 22:31

mam reseni je to virus ale pomaha na to zaplata jedna rada pro majitele nelegalnich WIN a to je asi spoustu z nas staci na to jeden antivirak a to NORTON verte mi de to

jowy
nováček
Stav:
Kontakt:

jeduuuuuuu

Příspěvekod jowy » 18 dub 2007 23:34

Tak mam asi dobrou zprávu vypadá že mám řešení našeho problému jedu uz od 22:00 +- 5 minut
a zatim je to ok necham běžet komp přez noc a zejtra vam řeknu jestli to funguje zatim se do toho nepouštějte at kvuli mě neshodíte komp ale myslim že stejně neni co stratit tak tady je muj postup

najed: START dál Ovládací panely-SYSTÉM a tam ¨najedetete na UPŘESNIT - dole je Spouštění a zotavení systému nastavení klikni NASTAVENÍ tak jedemem dál zas je to dole Selhání systému tak tam co máte odfajfkováno tak to zrušte sou to tři čtverečky pak potvrdte restartujte komp
Upozornuju je to jen zkouška ale jestli to do zejtra vydrží a pojede to celej den tak se ozvu jestli to zabralo
jinak se budu muset vrátit k NORTU ale jinak používám antiviri v kombynaci NOD32 + AVAST skvěle se doplnujou

Zdarec a necpete prachy BILOVI samy mame malo :twisted:

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”