Z Avast na NOD32 Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

anonym_1
Pohlaví: Nespecifikováno

Z Avast na NOD32

Příspěvekod anonym_1 » 21 črc 2007 19:11

Používám Avast a chci vyzkoušet NOD32. Vím že současně by tyto antiviry nepracovaly dobře ale odinstalovávat Avast bych nechtěl. V nabídce jsem něco jako "pozastavit činnost" nenašel. Může mi někdo poradit postup? Díky

Reklama
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 21 črc 2007 19:21

Vytvoř si z nainstalované složky,kde je avast ISO obraz a vypal si ho,pak ho opět můžeš nainstalovat.Dva antiviry by se ti hádaly,ikdyž ho pozastavíš ,systém ho má v sobě obsažený,takže jen jeden,a moje rada:používej NOD32!!!!!!!!! :bigups:
► Zobrazit spoiler

anonym_1

Příspěvekod anonym_1 » 21 črc 2007 19:53

Když Avast už téměř rok neobjevil žádný vir asi nebude znamenat že není dobrej. Asi moje pc je pro viry nezajímavé..

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 21 črc 2007 19:56

...a moje rada:používej NOD32!!!!!!!!! Big Ups

NOD32 je sice špička, ale myslim si, že dávat do toho antiviru peníze se jen tak někomu nechce. Navíc i Avast je velmi dobrej AV.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 21 črc 2007 22:24

Podle mě by stačilo Avast zakázat po spuštění, nainstalovat NOD a vyzkoušet. Dva nainstalované antiviry by se hádat neměly, jde o rezidentní ochranu, takže pokud Avast nebude aktivní, NOD by měl fungovat normálně. Jinak taky souhlasím s názorama, že Avast v pohodě stačí. :wink:

Jackal
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jackal » 21 črc 2007 22:57

Souhlasím. Stačí Awast zakázat a NOD32 vyzkoušet. Jen si pohlídej po startu koho chceš preferovat. :wink:
Jinak NOD32 stojí za ty peníze, ale netvrdím, že Awast Home pro domácí účely nestačí. :wink:
Asus P5E - Intel X38, Intel® Core™2 Q6600 3,01GHz, Zalman CNPS9700, 2x 1024MB Kingmax 800MHz, Asus nVidia® EN8800GTX 768MB, 2x 320GB Seagate 7200.10, 2x LG GSA-H44N/H12N, X-Fi Xtreme, Enermax 500W, Enermax Chakra, 22" HP w2207

anonym_1

Příspěvekod anonym_1 » 22 črc 2007 14:12

Díky, můžu se ještě zeptat co znamená při kontrole Avastem tato hláška? :
22.7.2007, 13:31:38
Testuje se paměť počítače...
V paměti nebyla nalezena žádná instance viru.
Test paměti byl ukončen (5,8s).
----------
Testují se soubory...
C:\WINDOWS\pchealth\helpctr\Config\Cache\Personal_32_1029.dat... soubor nemohl být otestován!
C:\WINDOWS\pchealth\helpctr\Config\CheckPoint\tmp.edb... soubor nemohl být otestován!
Nebyl nalezen žádný infikovaný soubor.
Test souborů byl ukončen (48959 souborů, 0 infikovaných, 629,8s).
Otestovány disky: C: D:
----------

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 22 črc 2007 15:16

já naopak nesouhlasím.pokud chceš zkoušet nod,tak odinstaluj avast,vymaž ho v prog files,vyčisti ccleanerem a regcleanerem.nahoď nod a testuj.(nezapomeň si od avastu někam uložit registrační číslo ať to pak nemusíš řešit)

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Z Avast na NOD32

Příspěvekod krtenek » 22 črc 2007 18:18

branda píše:V nabídce jsem něco jako "pozastavit činnost" nenašel. Může mi někdo poradit postup?
Ano, můžu.
Start - Spustit - msconfig - karta Služby - zde odškrtni vše, co se týká avastu. A restartuj PC. Po restartu ale nebudeš chráněn antivirem.

anonym_1

Příspěvekod anonym_1 » 25 črc 2007 12:49

Baron Prášil píše:já naopak nesouhlasím.pokud chceš zkoušet nod,tak odinstaluj avast,vymaž ho v prog files,vyčisti ccleanerem a regcleanerem.nahoď nod a testuj.(nezapomeň si od avastu někam uložit registrační číslo ať to pak nemusíš řešit)

Může vadit AVG které je nečinné ale pouze uložené v souborech na disku?

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 25 črc 2007 13:27

Myslím, že ne, pokud je program pouze nainstalovaný, nespuštěný, rezidentní štít neaktivní, podle mě nemůže dělat konflikty s ostatními antiviry.

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Vyřešeno

Příspěvekod Baron Prášil » 25 črc 2007 13:36

hele,třeba si myslete,že sem cvok,ale je to takovej problém,když chci měsíc testovat noda,věnovat 5minut odinstalaci avastu a po tom měsíci věnovat 5minut jeho opětovný instalaci? :evil:
samozřejmě jestli máš někde instalačku avg,tak je to putýnka.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”