Stahujete Internet Explorer 7, nebo nový virus?
Možná se vám do e-mailových schránek prodrala zpráva, která nabízí stažení webového prohlížeče Microsoft Internet Explorer 7. Nepodléhejte však tomuto lákadlu, s největší pravděpodobností se totiž nejspíše jedná o jeden z posledních virů – po následování zahrnutého odkazu se stáhne soubor IE7.exe, jenž obsahuje vir Win32.Grum.A.
Daná zpráva má jako adresu odesilatele uveden e-mail admin@microsoft.com a také grafické ztvárnění se snaží napodobit prvky společnosti Microsoft. Virus Win32.Grum.A je v současnosti stále zkoumán, jeho škodlivá činnost není přesně určena. Údajně se dokáže šířit na adresy kontaktů v adresáři, pokouší se stáhnout další škodlivý kód a instaluje také keylogger.
Zdroj: Computerworld
Stahujete IE 7, nebo nový virus?
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak pokud ho stahuješ např ze stahuj.cz,tak ti nic nehrozí to je pravda
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG
--->Pravidla Pc-Helpu<---
--->Pravidla Pc-Helpu<---
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Taky mi to přišlo,tak jsem to raději hned odmáznul.Instaloval jsem si IE7 s CD a napsalo mi to že při ověření předchozí verze přišly trubci na to, že moje verze je nelegální, když jsem jí legálně koupil v krámě.Tak jsem zavolal na Microsoft, trochu jsem je tam pochválil a můžou si to zastrčit análně...
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Je to klasika, kdo bezhlavě kliká na všechno, co mu v poště přijde, tak si nezaslouží nic jiného než kompletní kolaps počítače
Taky mi to přišlo, tuším, že minulý týden, při cestě e-mailu do koše, jsem ho provázel slovy: "To víš že jo, tak blbej nejsem, frajere..."

Taky mi to přišlo, tuším, že minulý týden, při cestě e-mailu do koše, jsem ho provázel slovy: "To víš že jo, tak blbej nejsem, frajere..."

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mne by spíše zajímalo jak je to s rozpoznáním jmenovaného viru a zdali je již integrován do rozpoznávacích databází alespoň nejpoužívanějších antivirů. (Avast, NOD, AVG)
Dále pokud už někdo chce IE7 Doporučuji stahovat z oficiální stránky a je pravděpodobnost že výrobce SW nebude sám sobě škodit.
Dále pokud už někdo chce IE7 Doporučuji stahovat z oficiální stránky a je pravděpodobnost že výrobce SW nebude sám sobě škodit.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”