Nazdar,
používám antivir Avast, ale každé cca 3 měsíce až půl roku si vždy instaluji nějaký jiný, a projíždím to co Avast "zapomněl", teď jsem narazil na balík AVG 7.5 na http://www.centrum.cz, a tak jsem si to nainstaloval, má to v sobě anti-spyware, samozřejmě nechybí rezidenční štít, kontrola pošty, souborů, disket a cd, dvd..
Na půl roku zadara a pak si prý mohu zažádat o prodloužení na 2 roky.
Tak jsem to teda nainstaloval a po projetí testem - důkladný test trval cca 1:30hod, a AVG opravdu našlo asi 2 trojany a nějakej ten balast.
Používáte někdo tuhle verzi, co si o ní myslíte?
Jediný co mě zarazilo, že si žere 90mb paměti, Avast si bral méně, ale při testování Avast si ubíral zase o něco více.. Odinstaloval jsem Avast, takže přesný čísla neznám.
Podle mě se AVG ve verzi 7.5 docela dostalo zase mezi ty lepší antiviry a když prodejní verzi za cca 1800Kč (píšou to na centrum.cz, tak asi nekecaj), si můžu stáhnout zadara, tak si myslím že by mohl tento balík převálcovat "free" antiviry..
Samozřejmě že na NOD nic nemá, ale zatim jsem si žádnej antivir nekupoval, a někde stahovat a crackovat programy jako antivir se mi taky nezdálo nikdy "košér".
AVG 7.5 zdarma od Centrum.cz versus Avast?
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pro kontrolu funkce antiviru (ona je to vlastně sw údržba) používám poněkud jednodušší a rychlejší způsob celý mi to zabere tak asi hodinu nejdřív něčím projedu registry (Whise registry cleaner, CCleaner) a balast odmažu pak si stáhnu Mwaw a spustím ho tak jak je nastavený to znamená že skenuje pouze jádro systému, plochu a dokumenty většinou to stačí pokud mi přez antivir prolezlo nějaké svinstvo a pc je líný najde to. nakonec restart a defragmentace disku C: tedy systém disku. tohle dělám tak jednou týdně pokud prodloužíš interval mezi kontrolami pak to celé trvá o hodně déle.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”