Virus vypnul Avast! Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Superior
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Virus vypnul Avast!

Příspěvekod Superior » 01 úno 2011 09:23

Dobrý den,
včera jsem si nainstaloval Download Accelerator Plus (DAP). Už jsem ho párkrát měl, vždycky zrychlil stahování a fungoval bez problémů. Při včerejší instalaci jsem mu povolil přístup přes Firewall, a už to bylo. Odříznul mě od internetu, některé program se chovaly "divně" a Avast! 5 (free) nic. Zkontroloval jsem to (rychlá kontrola) programem Malwarebytes' Anti-Malware, a ten taky nic nenašel. Při startu Windows to načítalo asi dvakrát déle než normálně, a potom asi tak minutu černá obrazovka. Až pak se načetla plocha. DAP nešel odinstalovat ani smazat přímo z Program files. Nakonec jsem musel použít obnovu systému. Po obnovení vše OK, složku DAP z Program files jsem definitivně odstranil a už si ho snad nikdy nenainstaluju... :D

Jen by mě zajímala jedna věc. Avast! mám nastavený na heslo. Když byl ale ten problém, Avast! hlásil, že je vypnutý webovým štít a počítač je v ohrožení. Ručně to zapnout nešlo. Může virus vypnout Avast? Zdá se mi to divé, měl by se tomu umět bránit - zvlášť když je nastavený na heslo...

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Virus vypnul Avast!  Vyřešeno

Příspěvekod jaro3 » 01 úno 2011 10:08

Může deaktivovat nejen rez. štít , ale celý antivir , části windows..Heslo nepomůže , není to chyba antiviru , některé nákazy napadají nejprve antiviry a to skoro všechny. Určitou možnost skýtají antiviry (spíše balíky) které startují již na začátku načítání systému. Jsou to například Kaspersky Internet security , NIS atd. ty ovšem taky nemohou zasáhnout všechny nákazy.

Odkud si stahoval DAP? Nebo si měl již starší na disku?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Superior
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Virus vypnul Avast!

Příspěvekod Superior » 01 úno 2011 10:38

Díky moc za odpověď, ale pokud vím, tak mám Avast! nastavený, aby se spouštěl před startem ostatních služeb, tedy se startem Windows, pokud to dobře chápu...

DAP jsem stahoval ze Slunečnice (http://www.slunecnice.cz/sw/download-accelerator), bylo to "čerstvá" verze. Tu stejnou ze Slunečnice jsem už ale na PC asi dvakrát měl, ale myslím, že to nikdy nechtělo povolit Firewall... Každopádně v diskusi na Slunečnici jsem se dozvěděl, že někdy to funguje dobře, a někdy to zaútočí na PC. Píše tam o tom dost lidí, ale moc chytrý z toho nejsem... Všechny stažené soubory kontroluju antivirem, PC udržuju a teď tohle... :(

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 01 úno 2011 11:01

DAP je pěkné svinstvo. Taky jsem jej jednou měl a po jeho asi měsíčním používání muselo být PC přeinstalováno, protože to DAP totálně zasekal :evil:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 01 úno 2011 11:25

Divný accelerator. Měl to být spíše DIP (Download inhibiter plus) ;)
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 01 úno 2011 11:32

Spíše DHCP (download horrible = crash PC)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Superior
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Superior » 01 úno 2011 11:35

:D :D :D

Který downloader byste mi doporučili? Musí zrychlit stahování a být česky... Nebo to mám dát jako nové téma do složky software?

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 01 úno 2011 11:40

Používám Flashget a jsem velice spokojený.
http://www.slunecnice.cz/sw/flashget/
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Superior
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Superior » 01 úno 2011 12:24

Oki, díky - možná vyzkouším... :D

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”