včera jsem si nainstaloval Download Accelerator Plus (DAP). Už jsem ho párkrát měl, vždycky zrychlil stahování a fungoval bez problémů. Při včerejší instalaci jsem mu povolil přístup přes Firewall, a už to bylo. Odříznul mě od internetu, některé program se chovaly "divně" a Avast! 5 (free) nic. Zkontroloval jsem to (rychlá kontrola) programem Malwarebytes' Anti-Malware, a ten taky nic nenašel. Při startu Windows to načítalo asi dvakrát déle než normálně, a potom asi tak minutu černá obrazovka. Až pak se načetla plocha. DAP nešel odinstalovat ani smazat přímo z Program files. Nakonec jsem musel použít obnovu systému. Po obnovení vše OK, složku DAP z Program files jsem definitivně odstranil a už si ho snad nikdy nenainstaluju...

Jen by mě zajímala jedna věc. Avast! mám nastavený na heslo. Když byl ale ten problém, Avast! hlásil, že je vypnutý webovým štít a počítač je v ohrožení. Ručně to zapnout nešlo. Může virus vypnout Avast? Zdá se mi to divé, měl by se tomu umět bránit - zvlášť když je nastavený na heslo...