Dobrý den,
už druhý den se peru s share buttonem. Na web jsme přidali share button k článkům, už se nám jej podařilo sprovoznit, ale když se pak ten článek sdílí na FB, tak na FB to vypadá jako "XXX sdílel(a) odkaz prostřednictvím aplikace Widget Share Log App." Snažím se právě zbavit se toho "prostřednictvím...".
Buď by tam měl být odkaz na daný článe nebo web/FB stránku nebo ideálně nic.
Zkoušel jsem i návody přímo z FB dev fóra http://stackoverflow.com/questions/21636183/shared-a-link-via-widget-share-log-app, ale pořád se to tam zobrazuje.
Zde je script v body:
<script>window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: '{914425228573745}',
xfbml: true,
version : 'v2.0'});
};
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/cs_CZ/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
Zde pak konkrétní umístění tlačítka v článku:
<div style="float: right; margin-left: 10px; margin-top: 0px;" class="fb-share-button" type="button_count" data-href="<%# GetDocumentUrl() %>">
</div>
Zkoušel jsem i na developers.facebook.com vytvořit aplikaci, publikovat ji veřejnosti a její appId přidat do SDK scriptu, ale stále nefunguje. Ostatně mi stejně není jasné, jak by to tomu mohlo pomoci, když ta aplikace je prázdná a nic v ní není.
Díky za pomoc
FB share button
Re: FB share button
Měl bys v kódu mít ještě div fb-root
Tohle mi vygeneruje Facebook Dev.
první kód by se měl dávat ideálně hneda za <body> tag a druhý tam kde chceš "tlačítko", on to bude spíš odkaz s malou ikonkou
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Črc 2014 13:30) ---
ale úplně nejlepší by bylo se od brzdícího a sledovacího javascriptu odprostit a použít nějakou svojí ikonku (nebo oficiální https://www.facebookbrand.com/) a jen odkaz
Tohle mi vygeneruje Facebook Dev.
Kód: Vybrat vše
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/cs_CZ/sdk.js#xfbml=1&appId=XXXXXXXXXXX&version=v2.0";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-share-button" data-href="https://mojestranka.cz"></div>
první kód by se měl dávat ideálně hneda za <body> tag a druhý tam kde chceš "tlačítko", on to bude spíš odkaz s malou ikonkou
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Črc 2014 13:30) ---
ale úplně nejlepší by bylo se od brzdícího a sledovacího javascriptu odprostit a použít nějakou svojí ikonku (nebo oficiální https://www.facebookbrand.com/) a jen odkaz
https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?app_id=XXXXXXXXXXXXXXX&sdk=joey&u=https%3A%2F%2FMOJESTRANKA.cz%2F&display=popup
Ano, ten fb-root jsem tam měl, zkusil jsem jej smazat, ale je to pořád stejné jak s ním, tak i bez něj.
Script mám hned za body, samotný button mám naformátovaný a vložený na stránce. V tomto problém není, tlačítko se zobrazuje správně, ale když to někdo sdílí, tak na FB je ta hláška "Prostřednictvím widget share...", což navíc ještě odkazuje na tuto aplikaci.
Script mám hned za body, samotný button mám naformátovaný a vložený na stránce. V tomto problém není, tlačítko se zobrazuje správně, ale když to někdo sdílí, tak na FB je ta hláška "Prostřednictvím widget share...", což navíc ještě odkazuje na tuto aplikaci.
Je opravdu správně appID?
Ano, appID jsem kontroloval a je shodné. Aplikace je publikována a veřejná, nicméně ve statistikách stejně se nezobrazují žádné akce (kliknutí atd.), nevím teda, jak to má přesně fungovat, ale zdá se, že to mezi sebou nekomunikuje. Hlavně teda nevím, jestli v té aplikaci ještě něco nastavovat, nyní je tam nastaveno vše potřebné, aby šla aplikaci publikovat a její ID je vloženo v tom scriptu v body.
Ten sharer je taky řešení, při nejhorším bychom zkusili někde stáhnout FB tlačítko sdílet (nebo doporučit) a dát to tam skrze ten sharer.
Ten sharer je taky řešení, při nejhorším bychom zkusili někde stáhnout FB tlačítko sdílet (nebo doporučit) a dát to tam skrze ten sharer.
a když použiješ sharer s tvojí appID, tak se taky zobrazuje jako Widget Share Log App?
To už potom funguje, je tam název té mojí aplikace a proklik na zadanou URL v aplikaci
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 09:59) ---
:evil: zas... FB, schválně jsem to zkusil dát na úplně čistou HTML a zkoušel jsem všechno, s appID, bez ID, vše dle těch návodů, ale pořád se tam zobrazuje widget share app...
Problém je v tom debilním pluginu, protože když dám ten sharer do prohlížeče s mým appID, tak se zobrazí "sdílel odkaz prostřednictvím mojeAplikace", ale když tento samý link dám jako data-href do FB pluginu, tak už je tam widget app share.
Chtěl jsem tedy zkusit dát tomu FB sharovacímu buttonu pouze jiný odkaz (skrze sharer), ale ani to nejde.
Pokud to udělám tak, že si stáhnu FB tlačítko sdílet a dám mu sharer link na klik, tak už se zase okradu o counter sdílení.. Nakopat ten FB
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 09:59) ---
:evil: zas... FB, schválně jsem to zkusil dát na úplně čistou HTML a zkoušel jsem všechno, s appID, bez ID, vše dle těch návodů, ale pořád se tam zobrazuje widget share app...
Problém je v tom debilním pluginu, protože když dám ten sharer do prohlížeče s mým appID, tak se zobrazí "sdílel odkaz prostřednictvím mojeAplikace", ale když tento samý link dám jako data-href do FB pluginu, tak už je tam widget app share.
Chtěl jsem tedy zkusit dát tomu FB sharovacímu buttonu pouze jiný odkaz (skrze sharer), ale ani to nejde.
Pokud to udělám tak, že si stáhnu FB tlačítko sdílet a dám mu sharer link na klik, tak už se zase okradu o counter sdílení.. Nakopat ten FB

Ještě, když tam máš klasicky sharebutton a klikneš na něj, otevře se nové okno se sdílením. V adresním řádku by mělo být vidět to tvé appID, je tam správné?
Taky mě napadá, jestli by to nemohl dělat zavšivený prohlížeč nějakým doplňkem, zkus jiný.
Taky mě napadá, jestli by to nemohl dělat zavšivený prohlížeč nějakým doplňkem, zkus jiný.
Záhada je už trošku vyřešena.. našel jsem web, kde to funguje tak, jak má a zkopíroval jejich script. S ním to už funguje, resp. zobrazuje se moje aplikace. Oni to měli ještě dotažené lépe, že se nezobrazovalo prostřednictvím mojeAplikace, ale jen pouze "xxx sdílel odkaz." Tohle už se mi ale okoukat nepodařilo, zřejmě to vyřešili nějakými OG tagy nebo nevím. To je teď další fáze bádání.
Ještě jedna otázka, lze u FB Like boxu nastavit konkrétní (např. můj) profil? V popisu je to pouze jako Page URL, zkouším to gůglit a ideálně vyzkouším na testovacím webu, co to udělá, ale jen tak náhodou, jestli nevíš. Díky
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 18:31) ---
Tak like box zjevně použít nejde, leda follow plugin, který nemá moc velký význam..
Ještě jedna otázka, lze u FB Like boxu nastavit konkrétní (např. můj) profil? V popisu je to pouze jako Page URL, zkouším to gůglit a ideálně vyzkouším na testovacím webu, co to udělá, ale jen tak náhodou, jestli nevíš. Díky

--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 18:31) ---
Tak like box zjevně použít nejde, leda follow plugin, který nemá moc velký význam..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4502
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 lis 2024 09:06