Zdravím,
potřeboval bych pomoc. Moje situace je taková:
mám NAS disk a chci jej mapovat jako klasickou síťovou jednotku pro snadnější přístup. Jenže pokud se stane, že jsem mimo svou síť, PC stále s tímto síťovým diskem počítá a tak při zapínání pc neustále vyskakuje ta otravná hláška, že se nepodařilo připojit k síťové jednotce.
A tak bych potřeboval pomoct sepsat zápis .bat souboru, který by se spouštěl po startu, zjistil, zda je toto síťové umístění dostupné, zda ještě není namapováno v počítači jako jednotka Z: a v případě, že ne, tak by tuto síťovou jednotku vytvořil včetně zadaného uživatelského jména. Heslo nezadávat, chci aby heslo musel zadat uživatel.
Zkoušel jsem tvořit podle návodu na netu, ale dělají mi problém ty podmínky ...
Díky za pomoc :)
Pomoc s naprogramováním dávkového souboru
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Pomoc s naprogramováním dávkového souboru
Nejlepší bude, když si vytvoříš příkaz a připojíš si jednotku když budeš potřebovat a na své síti.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No asi je to fakt, nicméně u jednoho pc by se mi to hodilo trochu automatizovaně. Dalo by se s tím něco dělat? :)
-
- Pohlaví:
Záleží co je to za PC.
Ono, když máš disk namapován a ntb někam přeneseš, tak se připojí na jinou síť, přito disk Z: tam zůstane, chybu systém ohlásí až po kliknutí na něj.
Na to abys mohl vše ošetřit, bys musel testovat nejen existenci Z:, ale i zda je ready, v ideálním případě zda je možné jej připojit. A to v bat nedáš.
Ono, když máš disk namapován a ntb někam přeneseš, tak se připojí na jinou síť, přito disk Z: tam zůstane, chybu systém ohlásí až po kliknutí na něj.
Na to abys mohl vše ošetřit, bys musel testovat nejen existenci Z:, ale i zda je ready, v ideálním případě zda je možné jej připojit. A to v bat nedáš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 2797
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
dnes, 06:56
-
-
IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet) - 2
- 4334
-
od bluenite
06 črc 2024 19:40
-
-
- 5
- 3264
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4498
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
- 5
- 19684
-
od Tay