CSS nejde upravovat?

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Natalie_
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: CSS nejde upravovat?

Příspěvekod Natalie_ » 24 črc 2020 14:00

flowem píše:Asi máš ty 2 soubory prohozené, šablona SVJ používá .css ze šablony alfachris-child a obráceně.

Si otevři oba index.html, dej hledat (CTRL+F), najdi main.css a zkontroluj, který má být kde, když tak je prohoď a přejmenuj. :-D (já už se do toho sám motám, takže si to prostě projdi a podívej se, který .css má být u které šablony a proházej je...)

Dodatečně přidáno po 1 minutě 53 vteřinách:
Aha, kolik těch stránek vlastně máš? :-D



Dvě, jen tyhle dvě.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 51 vteřinách:
flowem píše:Tak v indexu máš cesty k těm .css souborům. Může to být html nebo třeba php, záleží co se právě používá...

O jakou stránku se teda vlastně jedná? :-D


Já měla za to, že pokud tu stránku dám na internet, tak wp pracuje jen s php soubory, takže žádnej index.html? Jednalo se o http://www.testret.cz/svj ... ale teď když koukám na tu první, ani u tý už to nefunguje, takže máš asi pravdu.. i když nechápu proč :D

Dodatečně přidáno po 4 minutách 46 vteřinách:
flowem píše:Tak v indexu máš cesty k těm .css souborům. Může to být html nebo třeba php, záleží co se právě používá...

O jakou stránku se teda vlastně jedná? :-D

Možná místo pluginu na export by bylo lepší si tu šablonu nahrát ručně přes FTP (na to máš tu Filezillu).



To jsem udělala nejdřív, ale jelikož jsem pak spoustu věcí dělala přímo ve WP (na localhostu), tak jsem chtěla zachovat i to.



Reklama
flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2506
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: CSS nejde upravovat?

Příspěvekod flowem » 24 črc 2020 14:14

Prostě když se podíváš do zdrojovýho kódu: view-source:http://www.testret.cz/svj/
Tak tam vidíš, odkud to ty .css soubory bere. Řádek 40. Tento soubor si musíš najít v FTP a upravit a mělo by to jít.

Ještě koukám, že nahoře řádek 8 máš taky cestu k css, ale ten neexistuje, tak bych smazal ten řádek.

Webovýmu serveru je jedno, jestli to je php nebo html, pokud nepotřebuješ něco programovat v php, tak ti stačí html. Pokud máš 2x index.html i php ve stejné složce, tak html by mělo mít přednost.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Natalie_
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: červen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: CSS nejde upravovat?

Příspěvekod Natalie_ » 24 črc 2020 14:26

To ano, ale to je správná adresa (u mě řádek 42 http://www.testret.cz/svj/wp-content/th ... ?ver=5.4.2). Ano starou cestu jsem už smazala.. Jinak index.html jsem měla jen u http://www.testret.cz, což byla původní stránka a tam mi to žádný problém nedělalo, ale smazala jsem taky. U té nově přidané není vůbec.

Nevím už co s tím, proč to nejde.. Asi to zkusím prostě znovu jen přes FTP a věci ve wordpressu si budu muset udělat znova.. Snad to půjde..

Jinak děkuju moc za tvůj čas vážím si toho :)

Dodatečně přidáno po 26 minutách 31 vteřinách:
Natalie_ píše:To ano, ale to je správná adresa (u mě řádek 42 http://www.testret.cz/svj/wp-content/th ... ?ver=5.4.2). Ano starou cestu jsem už smazala.. Jinak index.html jsem měla jen u http://www.testret.cz, což byla původní stránka a tam mi to žádný problém nedělalo, ale smazala jsem taky. U té nově přidané není vůbec.

Nevím už co s tím, proč to nejde.. Asi to zkusím prostě znovu jen přes FTP a věci ve wordpressu si budu muset udělat znova.. Snad to půjde..

Jinak děkuju moc za tvůj čas vážím si toho :)



Haha už nejde css opravit ani u té staré stránky když jsem smazala přidanou :D


Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host