zacinam s javou

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

mája
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

zacinam s javou

Příspěvekod mája » 24 zář 2008 19:57

ahoj našel by se tu někdo kdo by mně pomohl s jedním příkladem na javu :idea: ,jedna se jen o zaklady,ale potřebovala bych to trochu vysvetllit.Kdyžtak moje icq 357-571-055. :wink: :apple:

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: zacinam s javou

Příspěvekod Pic » 24 zář 2008 22:11

Vítám Tě na PC-Help! Bohužel, konzultace zatím neposkytujeme on line, ale pouze zde na föru.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 24 zář 2008 22:13

Já bych klidně pomoh, klidně i po icq a navíc eště holce, ale Javu neumim :lol: :-(
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 zář 2008 22:14

www.programujte.com je tam spousta programovacích jazyků. od začátečníka po pokročilého si každý vybere
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

mája
nováček
Stav:

Příspěvekod mája » 25 zář 2008 07:46

Rewqa píše:Já bych klidně pomoh, klidně i po icq a navíc eště holce, ale Javu neumim :lol: :-(

nj skoda :smile: ...ale na tu stránku určitě kouknu:)

mája
nováček
Stav:

Příspěvekod mája » 11 říj 2008 16:50

ahojda nemohl by mi pls nekdo pomoct s jednou ulohou?Hlavne vysvetlit nektery veci proc a jak to ma byt

uloha je nasledující:
Vytvořte abstraktní třídu AbstractMovie implementující rozhraní Movie. Třída bude mít atribut length typu int, ve kterém si bude pamatovat délku filmu v minutách, a atribut title typu String, ve kterém si bude pamatovat název. Třída bude mít jediný konstruktor tvaru * AbstractMovie(String title, int length).

Třída bude implementovat metody getLength(), getTitle() a getCostPerMinute(). Ostatní metody z rozhraní na této úrovni implementovat nelze a proto zůstanou abstraktní.

Vytvořte třídu CinemaMovie rozšiřující třídu AbstractMovie. Tato třída představuje film promítaný v kině. Třída bude mít jediný konstruktor tvaru: * CinemaMovie(String title, int length, double ticketPrice),

kde ticketPrice je cena jednoho lístku. Metoda getCost() bude vracet cenu všech lístků pro daný počet osob.

Vytvořte třídu TvMovie rozšiřující třídu AbstractMovie. Tato třída představuje film sledovaný na neplaceném televizním kanále (tj. vysílání je placeno z reklamy, divák za sledování přímo nic neplatí). Třída bude mít jediný konstruktor tvaru: * TvMovie(String title, int length).

Metoda getCost() bude vracet nulu, protože za sledování divák přímo nic neplatí.

Vytvořte třídu DvdMovie rozšiřující třídu AbstractMovie. Tato třída představuje film sledovaný ze zakoupeného DVD. Náklady na sledování DVD v sobě zahrnují pouze cenu DVD. Pak už je jedno, kolik lidí se na film dívá. Třída bude mít jediný konstruktor tvaru:

* DvdMovie(String title, int length, double price),

kde price je cena DVD. Metoda getCost() bude vracet cenu DVD mez ohledu na počet osob (diváků).
Vytvořte třídu Babysitter implementující rozhraní WatchingMovie. Tato třída simuluje výpočet nákladů na sledování filmů během hlídání dětí. Metoda watchMovie() při každém svém zavolání připočte cenu za sledování filmu daným počtem lidí. Metoda getCosts() posléze vrátí celkovou sumu vynaloženou na sledování všech filmů. Třída Babysitter se používá v předdefinované třídě Demo, která nechá sledovat tři různé filmy různou formou (v kině, v TV a z DVD) a nakonec vypíše celkové náklady. Při správné implementaci by měl výstup vypadat následovně:
Total cost of watching movies is: 680.0 Kc

:-(

Iron
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Iron » 12 říj 2008 12:08

Rád bych věděl, jestli víš, co jsou to třídy a jak se definují, co jsou to metody a hlavně datové typy, protože co jsem se tak díval, v Jave jsou třídy a metody základ (datové typy musíš znát u všech programovacích jazyků). Pokud nevíš, tak se do příkladu, jaký se snažíš vyřešit vůbec nepouštěj, jen by Tě neúspěch odradil od dalšího programování.
http://programujte.com/index.php?rubrika=26-programovani&sekce=102-java - doporučuji začít českým návodem, zdá se mi docela jednoduchý

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 12 říj 2008 13:16

mája píše:Vytvořte abstraktní třídu AbstractMovie implementující rozhraní Movie.

Jedna věc je tam nejasná. Ta třída má implementovat rozhraní Movie. To rozhraní už máš vytvořené/dané, nebo ho také musíš vytvořit?
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět

mája
nováček
Stav:

Příspěvekod mája » 12 říj 2008 13:25

jj je vytvořené

mája
nováček
Stav:

Příspěvekod mája » 12 říj 2008 13:27

public interface Movie
{
int getLength();

String getTitle();

double getCost(int nPersons);

double getCostPerMinute(int nPersons);
}

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 12 říj 2008 15:39

Viz. co už jsem psal, s Javou už jsem nějaký rok nedělal tak kdyby tam byly nějaké odchylky tak mě snad někdo opraví.

public abstract class AbstractMovie implements Movie {
atributy
konstruktor
metody
}

atributy bych dal jako private a metody co má obsahovat tato třída jako public. Třída musí být abstraktní nejen pro to že je to v textu napsáno, ale proto, že neimplementuje všechny metody z rozhraní Movie.

public class CinemaMovie extends AbstractMovie{
//uvedeš vše potřebné co má třída obsahovat
}

všechny třídy, kde je napsáno že budou dědit (rozšiřovat) třídu AbstractMovie budou zapsané v uvedeném tvaru, jen se bude měnit jejich jméno a budou obsahovat to co je napsané. Zkus si to nějak zapsat, nebo co ti nebudu jasné se zkus zeptat konkrétněji.
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět

Zpět na “Programování a tvorba webu”