soubor exe z C# nefunguje na jiných počítačích
Re: soubor exe z C# nefunguje na jiných počítačích
Přímo ve visualstudiu, nahoře v tej hlavní nabídce, nějaký tlačítko cca uprostřed, tam je "zkompilovat program", nebo něco takovýho. Visual studio už jsem odinstaloval, takže nevím přesně, musel bych se podívat do notebooku, tam to mám, tak jedině že by nikdo jinej nevěděl.
Just Fucking Google It!
Teda poslední vývojové prostředí co jsem od M$ používal byl sice QuickBasic, ale i tam se dala kompilace docela dost konfigurovat. Podívej se v nastavení jestli se k tomu nedají ty knihovny připojit staticky, protože pokud se budou linkovat dynamicky, je výsledný program sice menší, ale funguje obvykle jen v počítači kde se kompiloval.
Tohle býval kdysi velký problém VisualBasicu, protože i k nejjednodušším programům se musely pracně shánět nejrůznější knihovny, aby to člověk mohl rozjet, a tenkrát ještě nebyl běžný Internet, kde se to dalo během pár minut najít a stáhnout. Vidím že se za těch dvacet let u maloměkkých stále nic nezměnilo!
A nebo mu pošli celý projekt s kompletními zdrojáky ať si to zkompiluje sám, já také preferuji Open Source
Tohle býval kdysi velký problém VisualBasicu, protože i k nejjednodušším programům se musely pracně shánět nejrůznější knihovny, aby to člověk mohl rozjet, a tenkrát ještě nebyl běžný Internet, kde se to dalo během pár minut najít a stáhnout. Vidím že se za těch dvacet let u maloměkkých stále nic nezměnilo!
A nebo mu pošli celý projekt s kompletními zdrojáky ať si to zkompiluje sám, já také preferuji Open Source

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Jsou jazyky, kde se kompilovat nemusí (interpretované - ale musíš je mít všude nainstalované - prostředí - kde mají programy běžet), ale jsou o hodně pomalejší než kompilované. C# je obojí, nejdříve se přeloží do mezikódu (CIL).
http://cs.wikipedia.org/wiki/Interpretovan%C3%BD_jazyk
http://cs.wikipedia.org/wiki/Interpretovan%C3%BD_jazyk
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 5117
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
29 bře 2025 14:58
-
-
.pptx soubor ve formátu A4 Příloha(y)
od uzivatelzacatecnik » 11 říj 2024 10:39 » v Kancelářské balíky - 3
- 3285
-
od uzivatelzacatecnik
11 říj 2024 12:01
-
-
- 7
- 4162
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3515
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 6583