Jak zlepšit osobní web?

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Jak zlepšit osobní web?

Příspěvekod CrazyManer » 17 črc 2012 21:09

předělávat skoro hotovej web se mi celkem příčí, design jsem dělal jako jednotlivej obrázek, tudíž bych musel pozadí udělat celý znovu včetně všeho ostatního, učit se CSS je sice nejspíš řešení nicméně jsem už starej pes, a starýho psa novejm kódum nenaučíš ... nestačilo by celej design kolem dokola fade to black a pak vycentrovat stránku na střed a jako bg nastavit černou?
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Reklama
shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod shen477 » 17 črc 2012 21:18

v CSS nejsou (skoro) žádné nové kódy. jestli umíš anglicky nemáš problém. A jsou to kaskádové styly což znamená např.:

P {
color: #ffffff;
size: 5 px;
background-color: black;
}

atd..zápis je jednoduchý.
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

el_bunda
nováček
Stav:

Příspěvekod el_bunda » 17 črc 2012 21:22

nestačilo by celej design kolem dokola fade to black a pak vycentrovat stránku na střed a jako bg nastavit černou?

Řešení to je, ale ten design je opravdu pěkný. Nevím, jestli by bylo dobré ho takhle bastlit. U něčeho, jako jsou webové stránky, je dobré (a taky se to dělá) si všechno dopředu promyslet, srovnat si v hlavě co a jak udělat. Upřímě se mi WYSIWYG editory vůbec nelíbí, ani jsem je v životě nezkoušel. To se mi právě na webu líbí, že co si napíšu, to taky dostanu.

Pokud ovšem ale nehodláš celé stránky předělat, můžeš se poptat po známých a kamarádech, jestli by ti s tím nekdo nepomohl. Pokud se ani tohle nepovede, tak ti asi nic jiného, než udělat zbytek toho pozadí černým, nezbyde.
The manual said "Windows XP or better" so I installed GNU/Linux...
I changed all my passwords to "incorrect". So my computer tells me when I forget.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 17 črc 2012 21:46

Menšiny s FullHD? :D Prosímtě, kde žiješ? Nebo spíš, kdy žiješ? Já snad ve svém okolí už neznám nikoho kdo by neměl FullHD...

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 17 črc 2012 22:16

žiju ve světe pracujících, hry nehrajících ... fullhd televizor ano, fullhd monitor ne ... ale nebudu se tu hádat s geekem že, na CSS se mi například nelíbí že jsou tam znaky který bych musel hledat metodou pokus omyl, ale vážně, mám práci a není čas se učit CSS, když je čas tak si udělám design a v dreamweaveru jsem nedělal téměř nic, web jsem rozřezal ve photoshopu, nastavil odkazy, exportovat pro web ... voalá
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

kalkub
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod kalkub » 17 črc 2012 22:38

Ale tomu bych neřikal tvorba www stránek. Jak ti ostatní raděj na css není nic složitého a jestli si chceš už nějaké osobní stránky vytvořit tak pořádně. Na css stačí kouknout tak 1h možná míň

tzenal
nováček
Stav:

Příspěvekod tzenal » 21 črc 2012 16:59

Neřekl bych, že lidé používající monitor s FULL HD rozlišením patří do menšiny (ukaž mi někoho, kdo si za posledních několik let kupoval jako nový nějaký archaický monitor), ba naopak. 1920x1080 už začíná být standardem, ostatně, já už bych níže ani nešel, spíš se mi zamlouvá ten posun do ještě vyššího rozlišení, které předvedl Apple u nových macbooků pro. Když nad tím ted tak přemýšlím, tak FULL HD je už absolutní standard.

Věc se stává standardem, pokud je pro masu cenově dostupná, a lidé ji mohou využít, dalo by se myslím už i tvrdit, že používat monitor s nižším rozlišením na desktopu je čistý masochismus, pokud to není jen záložní stroj.

Tabulky, pozadí, nic nesmíš řešit absolutní hodnotou, potom se stává toto. Vše musí být řešeno pomocí relativních hodnot, aby se vše zobrazovalo v závislosti na rozlišení a dalších aspektech podobně.

Příklad menšiny, co se týká moderní společnosti – blu-ray mechaniky, pár nadšenců si je koupilo do PC, někdo je měl u poměrně drahého notebooku, a to ještě třeba combo s DVD RW, nikdo ale pro tuto budoucnost disků nemá zatím využití, ten, kdo si kupuje blu ray filmy, tak má pod televizi bd přehrávač, ale že by si někdo vypaloval na BD disky doma písničky, filmy, to je opravdu jen velmi malá menšina.

Zpět na “Programování a tvorba webu”