javascript vs php
javascript vs php
zdravim zacal som sa zaujimam o webdesign ucim sa momentalne html a css no neviem scim zacat az stym skoncim je lepsie sa pustit do javascriptu alebo php? alebo je lepsie pokracovat najprv s niecim inym? nevravim ze to html a css ovlamam uz dobre len si chcem dopredu zabezpecit nejake materialy, ked uz sme pri tom vieme nieco doporucit? kniha, web?dik
Re: javascript vs php
Já se učil sám, a umím to docela dobře :)
Začal jsem s HTML, CSS a PHP. Je to základ, bez těchto tří nic neuděláš. S JavaScriptem jsem si začal pořádně hrát až nedávno, sice je důležitej, ale můj názor je že se ho nemusíš učit hned :)
Začal jsem s HTML, CSS a PHP. Je to základ, bez těchto tří nic neuděláš. S JavaScriptem jsem si začal pořádně hrát až nedávno, sice je důležitej, ale můj názor je že se ho nemusíš učit hned :)
scoho sisa ucil php? z knihy? z webovych stranok? vies mi nieco doporucit?
- Petr Hnátek
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
php se dá naučit s webových stránek, kde máš udělané články jako díly. Je to v nich polopatě vysvětleno. Když si tyto díly projdeš (v každém máš i příklady), tak pak si to můžeš procvičovat i tím, že si stáhneš dostupný cizí zdrojový code a bude se ho snažit napodobit. Čím více příkladu si vyzkoušíš, tím lépe si to zapamatuješ.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já si dal za cíl udělat jednoduchej web takže jsem začal s php+html+css najednou, potom jsem se musel trošku víc zajímat o javascript pro komerční využití no 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Až budeš umět dobre HTML 5 a CSS 3 tak se pusť do ASPX nebo PHP je to dalsi rozvoj pro dalsi platformy jacascript se nauč pak :)
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil bych se na výuku PHP a javascriptu mrknout sem. Je to tam v interaktivní formě, že hned vidíš, co děláš a postupně si danou látku zkoušíš. Akorát je to v angličtině, ale v ní je 99% výukových materiálů, takže bych se začal učit.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jj, codecademy je suprová věc, akorát jsem se v ní už jen procvičoval, zatímco jsem už dělal nějakou dobu v php/js 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
ASPX je taky super :) Ale stejně si myslím že jako první programovací/skriptovací jazyk by mělo být PHP, protože je (podle mě) nejsnažší a krásně jsem tam pochopil OOP atd...
CodeAcademy je super, procvičoval jsem tam JS :) Jen mě vždy naštve že v těch tutoriálech je spousta textu a v téměř každý větě aspoň jedno slovo který neznám a pak netuším o čem to vůbec bylo
CodeAcademy je super, procvičoval jsem tam JS :) Jen mě vždy naštve že v těch tutoriálech je spousta textu a v téměř každý větě aspoň jedno slovo který neznám a pak netuším o čem to vůbec bylo

Php ti je k prdu když nemas nějaké zaklady v HTML a CSS :)
Zpět na “Programování a tvorba webu”