Jak udělat subdomény?
Jak udělat subdomény?
Zdar, chci si koupit doménu/web. Chtěl bych na něm mít wordpress. Chci mít pod ním "sub domény" (nebo jak se to jmenuje) to že třeba se web bude jmenovat herni-portal.cz a budou zde subdomény - herniportal.cz/half-life (kde budu mít volný wordpress abych si tam mohl dát šablonu a texty) a potom třeba herniportal.cz/counter-strike (zde zase budou texty o csku a jinší šablona) a tak.. nevíte jak to udělat? Chci tam redakční systém wordpress... Jsem pako. Díky
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak udělat subdomény?
subdoména neni herni-portal.cz/neco, ale neco.herni-portal.cz, a vytváří se to buď v administraci hostingu, nebo je pro tyhle účely vyhrazená složka na ftp a upravenej soubor .htaccess
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
A co je tedy herni-portal.cz/neco ?
Dalo by se to přes wordpress multisite?
Dalo by se to přes wordpress multisite?
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, to co ty myslíš tak jsou jednotlivé soubory na serveru. Tudíž pokud nahraješ na server např. soubor half-life.html nebo half-life.php, tak to bude to, co ty myslíš. Musíš si uvědomit, že herni-portal.cz je vlastně hlavní(výchozí) stránka, ta je většinou definována souborem index.html/php a je to ta stránka, která se zobrazí při zadání herni-portal.cz do vyhledávače. A ty názvy za lomenem jsou jména dalších html/php souborů na serveru.
Doufám, že to vysvětluju dost jasně.
Doufám, že to vysvětluju dost jasně.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
ano Wordpress s povolenou funkcí multisite umí jak subdomény (neco.domena.cz), tak podadresáře (domena.cz/neco)
http://codex.wordpress.org/Create_A_Network
http://codex.wordpress.org/Create_A_Network
Tak ako píšu kolegovia, subdoména je nieco.herni-portal.cz ale pokiaľ chcete herni-portal.cz/nieco tak vám to pôjde trebárs v html.
Ááá děkuji udělám to přes to multisite..Ještě jeden dotaz, co kdybych u "zakladního" wordpressu nahral index rozcestníkem? Fungovali by ostatní subdomény, či jak se to jmenuje? :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3022
-
od BigSandy
Zobrazit poslední příspěvek
14 lis 2024 18:58