Ahoj všem,
rád bych se zeptal na možnost vytvoření webového portálu pro firmy. Mám know-how ohledně reklamací / kvalitářských nástrojů apod. a chtěl bych vytvořit webový portál pro firmy kam se budou zaměstnanci více firem přihlašovat a vystavovat reklamace na dodavatele. Dodavatelé by měli informace o reklamacích dostávat mailem a po té se taky na tento webový portál přihlásit a vyplnit veškeré údaje k reklamaci, vkládat přílohy, pracovat s dotazníky na webu atd...
S SQL nemám zkušenosti, jediné co zvládnu naprogramovat jsou databázové systémy v VBA pod Excelem.
Moje otázky zní:
1) jak je obtížné vytvořit takovýto zabezpečený webový portál ?
2) Za jak dlouho se dá naučit SQL když mám nějaké znalosti VBA ?
3) Kolik by stálo vytvoření takovéhoto portálu, když všechny podklady dodám, půjde jen a jen o programování ?
4) Kolik bude stát měsíčně správa a údržba webu ?
Díky předem za rady
Webový portál (SQL?)
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Webový portál (SQL?)
Čau,
a ostatní znalosti pro vývoj webu máš? Jako minimálně PHP, HTML, CSS a javascript? Ono jen v jazyce SQL to nepůjde
.
K otázkám:
1) Jak složité záleží na zkušenostech. Ale není to nic hrozného, prostě web s uživateli a administrací.
2) Základy SQL se naučíš za den. Pro začátek se nauč INSERT, UPDATE, DELETE a SELECT. To je nezbytný základ a vlastně s tím poskládáš většinu dotazů. Učil bych se to tak, že bych si vytvořil DB a nějakou tabulku a na ní si zkoušel dotazy a kontroloval výsledky.
3) Právě že půjde "jen" o programování. Záleží na tom, kdo ti to bude dělat. Zda nějaká firma, student nebo zkušený programátor. Pokud to nevíš, tak ta cena má velký rozptyl. Ale jestli jde o můj odhad, tak když ti to někdo udělá levně, tak za 15 - 20 tisíc.
4) Tam už bych to viděl na tom, jaké bys měl požadavky na správu od programátora. Spíš bych to zde viděl na hodinovou sazbu. Takže zase, když levně tak ti to programátor bude spravovat za 300 / hodina.
a ostatní znalosti pro vývoj webu máš? Jako minimálně PHP, HTML, CSS a javascript? Ono jen v jazyce SQL to nepůjde

K otázkám:
1) Jak složité záleží na zkušenostech. Ale není to nic hrozného, prostě web s uživateli a administrací.
2) Základy SQL se naučíš za den. Pro začátek se nauč INSERT, UPDATE, DELETE a SELECT. To je nezbytný základ a vlastně s tím poskládáš většinu dotazů. Učil bych se to tak, že bych si vytvořil DB a nějakou tabulku a na ní si zkoušel dotazy a kontroloval výsledky.
3) Právě že půjde "jen" o programování. Záleží na tom, kdo ti to bude dělat. Zda nějaká firma, student nebo zkušený programátor. Pokud to nevíš, tak ta cena má velký rozptyl. Ale jestli jde o můj odhad, tak když ti to někdo udělá levně, tak za 15 - 20 tisíc.
4) Tam už bych to viděl na tom, jaké bys měl požadavky na správu od programátora. Spíš bych to zde viděl na hodinovou sazbu. Takže zase, když levně tak ti to programátor bude spravovat za 300 / hodina.
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj,
děkuji za odpověď. Co se ostatních znalostí týče, tak HTML jsem psal v roce 1996 a od té doby se to asi trošku změnilo
ale nechat udělat stránku už asi nebude takový problém.
15-20k není zase tak velká suma, možná tam budou další požadavky, tak když se vejdeme do 30ti i s webem tak OK. Předpokládám že do budoucna bych si to již spravoval sám, ale spíše mě zajímalo kolik stojí měsíčně správa webu a to už jsem nějak pohledal.
Tak teď ještě vyhledat nějakého schopného programátora.
děkuji za odpověď. Co se ostatních znalostí týče, tak HTML jsem psal v roce 1996 a od té doby se to asi trošku změnilo

15-20k není zase tak velká suma, možná tam budou další požadavky, tak když se vejdeme do 30ti i s webem tak OK. Předpokládám že do budoucna bych si to již spravoval sám, ale spíše mě zajímalo kolik stojí měsíčně správa webu a to už jsem nějak pohledal.
Tak teď ještě vyhledat nějakého schopného programátora.

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A co všechno to má umět? Takhle to vypadá jak web, co je za 3 hodiny hotovej 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW