C# Vykreslování nahodných polí!

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

GonCz
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

C# Vykreslování nahodných polí!

Příspěvekod GonCz » 10 bře 2015 19:34

Ahoj, začínám se učit základy csharpu a teď konekrétně hru snake. Není to klasickej snake, ale pomoci šipek se může pohybovat kam chce, ale nemůže na jedno políčko stoupnout 2x. Nicméně, teď se mi to podařilo doprogramovat, ale jen tak se mi vykreslujou náhodně políčka, jak bych už na ně šlapnul. viz obrázek.
Untitled.png

A ještě tam je takovej malej problém, který mě ani zas tak tolik netrápí. Jde o to, že když přejdu ze souřadnice 9 na 10 a pak zpátky zase na souřadnici 9, tak se ale nezobrazí 9, ale 90. Čili, když přejdu z jednociferného čísla na dvojciferné, tak se mi na zpátek už na jednociferné nevrátí.

Tady ještě přikládám kódy jednotlivých tříd:

Program.cs
► Zobrazit spoiler

Nabidka.cs
► Zobrazit spoiler

HerniSvet.cs
► Zobrazit spoiler

StavHry.cs
► Zobrazit spoiler

případně program na stažení: http://leteckaposta.cz/744528950

Reklama
satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Re: C# Vykreslování nahodných polí!

Příspěvekod satik » 10 bře 2015 21:23

90 se ti nejspíš vykreslí, protože tam vykreslíš jen tu devítku a nula tam zůstane z té předchozí desítky, opravit to můžeš třeba tím, že zprava doplníš mezery, aby měl string s číslem vždy délku dva znaky - třeba "10", "9 ", "8 " apod. - na to můžeš použít funkci PadRight případně PadLeft.
Co se toho prvního problému týká, na to bych se musel kouknout na zdrojáky podrobněji, což se mi teď moc nechce :)
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

GonCz
Level 3
Level 3
Stav:

Re: C# Vykreslování nahodných polí!

Příspěvekod GonCz » 12 bře 2015 20:40

Děkuju moc :D Ten první problém, že se mi tam ty pole náhodně zobrazovali jsem opravil tím, že jsem dal proměnné z public do private. Problém to zcela vyřešilo.

Zpět na “Programování a tvorba webu”