Webové aplikace vs desktopové
Webové aplikace vs desktopové
Zdravím, zřejmě mi tady asi nebude moct moc lidí poradit, ale stejně se radši zeptám. Už asi 2 roky mám velké dilema. Vyzkoušel jsem už několik programovacích jazyků, ale u žádného jsem zatím nevydržel. Mám dilema, jestli se zaměřit na desktopové aplikace anebo skriptovací webové jazyky. Nemáte nějakou radu jak zjistit sám od sebe co vlastně chci a na co bych se měl zaměřit?
Notebook Acer Aspire E15 E5-571G-57N2
==========================
Procesor: Intel i5-5200U
Grafika: NVIDIA GeForce GT840M
RAM: 8GB DDR3
==========================
Procesor: Intel i5-5200U
Grafika: NVIDIA GeForce GT840M
RAM: 8GB DDR3
Re: Webové aplikace vs desktopové
Jazyk je pouze nástroj, jako pro malíře paleta a štětce. Nejde o to který ti vyhovuje, ale který se pro danou úlohu hodí nejvíc.
A dneska se už rozdíl mezi webovými a desktopovými aplikacemi poněkud vytrácí, prohlížeč funguje jako virtuální stroj pro spouštění skriptů (stejně jako před padesáti lety BASIC), a dokáže prakticky totéž co libovolný desktopový program. Akorát k tomu spotřebuje asi tisíckrát víc výkonu, než program v nativním kódu procesoru.
Prohlédni si třeba tohle: http://www.asm80.com/
A dneska se už rozdíl mezi webovými a desktopovými aplikacemi poněkud vytrácí, prohlížeč funguje jako virtuální stroj pro spouštění skriptů (stejně jako před padesáti lety BASIC), a dokáže prakticky totéž co libovolný desktopový program. Akorát k tomu spotřebuje asi tisíckrát víc výkonu, než program v nativním kódu procesoru.
Prohlédni si třeba tohle: http://www.asm80.com/
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Mobilní aplikace ve stylu webové stránky
od bradto » 07 úno 2025 22:52 » v Programování a tvorba webu - 3
- 4294
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
08 úno 2025 14:27
-
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4553
-
od pavel2010
Zobrazit poslední příspěvek
25 bře 2025 20:54
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”