Zdravím,
Pokouším se udělat dva jednoduché seznamy položek: 1. knížky a 2. obsahuje filmy, každý bude na jiné stránce.
Vytvořil jsem stránku, do ní napsal tabulku, do záhlaví jsem dal rovnání pomocí pluginu Table sorter.
Jde nějak vytvořit hledání s vyhledávacím polem, popřípadě použít plugin, který po zadání prvních písmenek najde řádek, popřípadě skryje všechny řádky, které hledanou frázi neobsahují?
Mockrát děkuji za případnou pomoc.
wordpress hledání položky v tabulce na stránce Vyřešeno
wordpress hledání položky v tabulce na stránce Vyřešeno
Děkuju za vaše názory a rady. 

- lamin_cz
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: wordpress hledání položky v tabulce na stránce
Něco podobného jsem řešil před rokem v jQuery, když jsem potřeboval zobrazit jen určité položky, které odpovídají zadanému názvu:
Input:
Kód: Vybrat vše
$(document).ready(function(){
$(document).on('input keypress paste change', '.searchInHere', function() {
var term = $('input[name=searchInHere].searchInHere').val().toLowerCase(); // hledany vyraz
if(term)
{
// Ukaze pouze ty polozky, ktere odpovidaji zadani
$('.jsFmFile').show(); // nejdrive vse znovu zvyditelnime
// prohledame vsechny polozky a u nich v data-name="nazev polozky"
var mans = $('.jsFmFile').filter(function() {
return $(this).attr('data-name').toLowerCase().indexOf(term) > -1;
});
$('.jsFmFile').not(mans).hide(); // schovame vsechny okolo
}
else
{
// Pokud vymazeme ple hledani, ukazat vsechny
$('.jsFmFile').fadeIn();
}
});
});
Input:
Kód: Vybrat vše
<input class="searchInHere" name="searchInHere" value="" placeholder="Vyhledat v této skupině" type="search" size="80" />
- CPU: Cx6x86L-PR150+
- MB: XT PRO2
- GPU: integrovaná
- RAM: 28Mb SDRAM
Díky, ještě taková hloupá otázka, jsem začátečník, rozumím jenom něčemu (HTML a CSS).
Ten kód s tou funkcí mám nahrát do souboru funkce šablony?
Ten kód s tou funkcí mám nahrát do souboru funkce šablony?

- lamin_cz
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teoreticky to můžeš vložit přímo do toho příspěvku, kde to budeš chtít hledat, jen to dej do <script></script>
- CPU: Cx6x86L-PR150+
- MB: XT PRO2
- GPU: integrovaná
- RAM: 28Mb SDRAM
Tak mi to nechce fungovat, vložil jsem to do stránky a nic. Když jsem to zkoušel dát do functions.php tak mi to vyhodilo error s tím, že je chyba na nějakém řádku toho souboru.

Můžeš mi prosím napsat krátký příklad o cca pěti položkách pro ukázku třeba sem do code, nebo jsfiddle, abych viděl, co mám špatně a jak to má vypadat?

Jquery knihovnu musis mit vlozenou do stranky drive nez ji pouzivas. A pokud vim pro rychlejsi nacitani stranky se vklada az ve footer tim padem ti nemuze script vlozeny do prispevku fungovat. To poznas jednoduse z conzole napr.v chrome. Nejdrive si najdi nejaky serial o javascript/jquery, protoze jenom okpirovat do function to pravdu nejde.
No jo, jenže než se naučím další jazyk, tak budou další dva roky v háji a já bych potřeboval řešení teď. Neber to prosím jako nevděčnost, ale teď nemám čas učit se Javu.
Nevadí mi, že nebudu vědět proč a jak to funguje, jen potřebuju, aby mi někdo řekl: Vezmi tohle, strč to sem a tohle sem.
Nevadí mi, že nebudu vědět proč a jak to funguje, jen potřebuju, aby mi někdo řekl: Vezmi tohle, strč to sem a tohle sem.

použitý jqeury od lamin_cz
https://jsfiddle.net/r3qjqp44/
snad už to dáš dohromady... nevím na jakou stránku to máš
vyzkoušej si to různě pozměnit a uvidíš, že není těžké pochopit jak to funguje
https://jsfiddle.net/r3qjqp44/
snad už to dáš dohromady... nevím na jakou stránku to máš
vyzkoušej si to různě pozměnit a uvidíš, že není těžké pochopit jak to funguje
Jasně, super, už tomu rozumím, díky za objasnění :) Já jsem nevěděl, že se tam píše to "data name", teď už to chápu.
Jinak, teď ještě dotaz ohledně té jquery, musím mít tedy nějakou knihovnu přímo na serveru, nebo místo toho stačí ten odkaz v druhém řádku HTML?
Jinak, teď ještě dotaz ohledně té jquery, musím mít tedy nějakou knihovnu přímo na serveru, nebo místo toho stačí ten odkaz v druhém řádku HTML?

Knihovna se vklada pomoci toho script jak je hned prvni v html. Bud si to tam das proste do header.php nebo si udelas treba sablonu, aby se to vkladalo jen pro ty stranky kde je to potreba. Musi to byt, ale vlozene drive nez pouzijes ten script na vyhledavani.
To data-name tam je jen kvuli tomu, ze je ten selector takhle udelany. Slo by to i bez toho, ale to uz je jen o uprave.
To data-name tam je jen kvuli tomu, ze je ten selector takhle udelany. Slo by to i bez toho, ale to uz je jen o uprave.
No já ten odkaz na knihovnu dal o dva řádky výše, než script, takže tak je to OK?
Jinak ten wordpress mi to po každém přepnutí na vizuální editor nějak přehází, ten script je najednou nahuštěný v několika řádcích a nefunguje, takže ho tam musím vložit znovu a uložit. Dá se proti tomu něco udělat?
Jinak ten wordpress mi to po každém přepnutí na vizuální editor nějak přehází, ten script je najednou nahuštěný v několika řádcích a nefunguje, takže ho tam musím vložit znovu a uložit. Dá se proti tomu něco udělat?

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4499
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Hledání v průzkumníku Windows 11 je téměř nepoužitelné
od -pavelk- » 20 říj 2024 18:46 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3082