Odstranění odkazu pomocí CSS

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

viett
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod viett » 28 kvě 2018 01:01

Ahoj, mám dotaz.

Vytvářím tenhle blog http://147.32.210.179/ a jak je v menu Rozdělení typu pleti. Potřebuju, aby když se na to klikne, tak aby mě to nepřesměrovalo někam na jinou stránku, ale aby se pouze rozbalilo to podmenu.

Web je stavěný na WordPressu šablona Olsen. Hledal jsem v souborech, ale abych to někde v index.html na tvrdo smazal tag
<a href> jsem nenašel. Napadá někoho, jak to udělat, aby byl odkaz pryč, ale jinak aby to bylo furt aktivní? Zkoušel jsem CSS nějaký pointer-events: none; cursor: default;, co mi ukázal google, ale při použití se to zničí celé.

Napadá někoho něco prosím? :) Jsem stále newbie :)



Reklama
Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 883
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod LuCaCZ » 28 kvě 2018 03:59

Jako URL odkazu dej křížek - #

Uživatelský avatar
lamin_cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kostelec u Holešova
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod lamin_cz » 29 kvě 2018 06:39

a nebo přes jQuery ...

Kód: Vybrat vše

$("body .menu-item-has-children").on("click", "a", function () {
    return false;
});
  • CPU: Cx6x86L-PR150+
  • MB: XT PRO2
  • GPU: integrovaná
  • RAM: 28Mb SDRAM
PHP, MySQL, HTML, CSS, jQuery ...

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 883
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod LuCaCZ » 29 kvě 2018 12:08

aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše...

viett
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod viett » 30 kvě 2018 13:22

Čau, křížek funguje dokonale. Děkuju moc :)

Uživatelský avatar
lamin_cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kostelec u Holešova
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod lamin_cz » 31 kvě 2018 16:56

LuCaCZ píše:aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše...


Tož jistě :)

A nebo čistě css:

Kód: Vybrat vše

pointer-events: none;
  • CPU: Cx6x86L-PR150+
  • MB: XT PRO2
  • GPU: integrovaná
  • RAM: 28Mb SDRAM
PHP, MySQL, HTML, CSS, jQuery ...

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1624
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod strangereu » 31 kvě 2018 17:07

S tím pointer-events... To by mě teda zajímalo, jak pak rozbalí to menu, když vypne klikání na to tlačítko přes, které to rozbaluje... :roll:
Back-end webdeveloper

Uživatelský avatar
lamin_cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kostelec u Holešova
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod lamin_cz » 01 čer 2018 16:33

strangereu píše:S tím pointer-events... To by mě teda zajímalo, jak pak rozbalí to menu, když vypne klikání na to tlačítko přes, které to rozbaluje... :roll:

To mě nenapadlo :) máš recht
  • CPU: Cx6x86L-PR150+
  • MB: XT PRO2
  • GPU: integrovaná
  • RAM: 28Mb SDRAM
PHP, MySQL, HTML, CSS, jQuery ...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • přidání odkazu do formuláře
    od setuB » 17 led 2018 06:55 » v Kancelářské balíky
    1
    343
    od xlnc
    17 led 2018 10:38
  • Odstranění objektu z fotky
    od Mutantmass » 01 říj 2018 17:16 » v Design a grafické editory
    1
    450
    od faraon
    01 říj 2018 17:33
  • Odstranění zápisu v kalendáři
    od teichmann.ondrej » 21 pro 2017 17:38 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    267
    od teichmann.ondrej
    21 pro 2017 17:38
  • Zesílení mikrofonu a odstranění šumu
    od koflen » 09 led 2018 23:23 » v Vše ostatní (sw)
    2
    458
    od koflen
    10 led 2018 00:20
  • http pomocí příkazového řádku
    od ITCrowd » 22 čer 2018 12:51 » v Programování a tvorba webu
    4
    803
    od ITCrowd
    22 čer 2018 21:01

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů