Odstranění odkazu pomocí CSS

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

viett
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod viett » 28 kvě 2018 01:01

Ahoj, mám dotaz.

Vytvářím tenhle blog http://147.32.210.179/ a jak je v menu Rozdělení typu pleti. Potřebuju, aby když se na to klikne, tak aby mě to nepřesměrovalo někam na jinou stránku, ale aby se pouze rozbalilo to podmenu.

Web je stavěný na WordPressu šablona Olsen. Hledal jsem v souborech, ale abych to někde v index.html na tvrdo smazal tag
<a href> jsem nenašel. Napadá někoho, jak to udělat, aby byl odkaz pryč, ale jinak aby to bylo furt aktivní? Zkoušel jsem CSS nějaký pointer-events: none; cursor: default;, co mi ukázal google, ale při použití se to zničí celé.

Napadá někoho něco prosím? :) Jsem stále newbie :)



Reklama
Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 888
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod LuCaCZ » 28 kvě 2018 03:59

Jako URL odkazu dej křížek - #

Uživatelský avatar
lamin_cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 275
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kostelec u Holešova
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod lamin_cz » 29 kvě 2018 06:39

a nebo přes jQuery ...

Kód: Vybrat vše

$("body .menu-item-has-children").on("click", "a", function () {
    return false;
});
  • CPU: Cx6x86L-PR150+
  • MB: XT PRO2
  • GPU: integrovaná
  • RAM: 28Mb SDRAM
PHP, MySQL, HTML, CSS, jQuery ...

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 888
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod LuCaCZ » 29 kvě 2018 12:08

aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše...

viett
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod viett » 30 kvě 2018 13:22

Čau, křížek funguje dokonale. Děkuju moc :)

Uživatelský avatar
lamin_cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 275
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kostelec u Holešova
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod lamin_cz » 31 kvě 2018 16:56

LuCaCZ píše:aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše...


Tož jistě :)

A nebo čistě css:

Kód: Vybrat vše

pointer-events: none;
  • CPU: Cx6x86L-PR150+
  • MB: XT PRO2
  • GPU: integrovaná
  • RAM: 28Mb SDRAM
PHP, MySQL, HTML, CSS, jQuery ...

Uživatelský avatar
strangereu
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1633
Registrován: září 11
Bydliště: Birmingham, United Kingdom
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod strangereu » 31 kvě 2018 17:07

S tím pointer-events... To by mě teda zajímalo, jak pak rozbalí to menu, když vypne klikání na to tlačítko přes, které to rozbaluje... :roll:
Back-end webdeveloper

Uživatelský avatar
lamin_cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 275
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kostelec u Holešova
Pohlaví: Muž

Re: Odstranění odkazu pomocí CSS

Příspěvekod lamin_cz » 01 čer 2018 16:33

strangereu píše:S tím pointer-events... To by mě teda zajímalo, jak pak rozbalí to menu, když vypne klikání na to tlačítko přes, které to rozbaluje... :roll:

To mě nenapadlo :) máš recht
  • CPU: Cx6x86L-PR150+
  • MB: XT PRO2
  • GPU: integrovaná
  • RAM: 28Mb SDRAM
PHP, MySQL, HTML, CSS, jQuery ...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • jak mít nejlepší zvuk s pomocí nastavení nebo s pomocí nějakého softwaru
    od ibro79 » 28 pro 2018 19:43 » v Taktování a další úpravy PC
    53
    2840
    od richchie
    25 led 2019 20:08
  • Pomoc s responsivnim html, css kodem
    od shockwave » 06 úno 2019 15:09 » v Web-tipy a vaše weby
    1
    640
    od ChrisTaylor
    06 úno 2019 18:21
  • Odstranění aktualizací
    od Rudaa » 07 úno 2019 12:40 » v Taktování a další úpravy PC
    6
    567
    od petr22
    10 úno 2019 13:51
  • odstranění mezer
    od SylvaK » 15 úno 2019 13:55 » v Kancelářské balíky
    2
    267
    od karlos64
    15 úno 2019 21:25
  • Odstranění objektu z fotky
    od Mutantmass » 01 říj 2018 17:16 » v Design a grafické editory
    1
    582
    od faraon
    01 říj 2018 17:33

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host