Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Příspěvekod atari » 10 zář 2018 16:29

V účetním program když zmáčknu u jakékoliv sestavy tlačítko, tak se sestava vyexportuje do pdf a zobrazí v PDF prohlížeči který mám v PC jako default. Jenže se vždy u toho uloží na plochu.
Takže pořád mažu každý týden pdf soubory z plochy.

Lze to naprogramovat tak, že si ten účetní program vytvoří nějakou virtuální složku, kde to pdf uloží, odtud se to PDF otevře, a po vypnutí PDF prohlížeče (nebo účetního programu) se ta složka vymaže i s těmi pdf soubory?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15233
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Příspěvekod ITCrowd » 10 zář 2018 16:44

1. buď to na plochu ukládá ten prohlížeč, v tom případě to lze nastavit v prohlížeči
2. ukládá to ten účetní program, v tom případě změnit nastavení v účetním programu.
Jinak si můžeš napsat třeba skript, který při vypínání (odhlášení) vymaže všechny .pdf z plochy (případně z jiného adresáře).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Příspěvekod atari » 10 zář 2018 17:05

Je to varianta 2. Účetní program nejdříve uloží pdf, a pak zavolá defaultní prohlížeč (přes WIN) a předá cestu, kde to je uložné.

Chci přimět programátory, aby to změnili, ale nejdříve si ověřuji zda to je možné.

Skript si vytvořit umím, ale už to je pracné a musím ověřovat co mažu, které pdf atd, a tomu všemu se chci vyhnout.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6443
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Příspěvekod faraon » 10 zář 2018 19:24

Teda už jsem viděl hada sr[PÍP]t, koně bl[PÍP]t, stíhačku couvat, viděl jsem účetní programy po osmibity naprogramované v BASICu a ukládající data na magnetofonovou kazetu, používané ve vší spokojenosti dlouhé roky, ale toho vola co nezná systémový adresář %temp% bych chtěl vidět hned teď!
"Pimonte, Pimonte, co jsi ty za pána, že za tebou padla ta majlandská brána, hop, hop, hop.
Ta majlandská brána a ty čtyři mosty, vystav si, Pi­monte, silnější forposty, hop, hop, hop!"

Píseň dobrého vojáka Švejka

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15233
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Příspěvekod ITCrowd » 10 zář 2018 20:07

Ono je klidně možné, že to je tak schválně a bylo to požadováno. Účetní je většinou někdo, kdo na počítači najde jen plochu. A těžko vysvětlit, kde je temp :-)
Co se týče toho mazacího skriptu - to by zase nemusel být takový problém. Většinou se tykovéto .pdf generují v určitém formátu, tedy mívají specifický název, takže by se to dalo napsat rozumně.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Příspěvekod atari » 10 zář 2018 20:31

Je to Pohoda od Stormware. Kdyby aspoň dali nějaké možnosti nastavení, ale ti "experti" to s tou plochou takhle mají natvrdo.

S těmi účetníma to možná tak bude, ale vzniká z toho šílenej chaos na ploše.

A s tím skriptem to tak jednoduché není. Každá sestava má svůj vlastní název, a ten si ještě každý uživatel může měnit a přidávat svoje vlastní. A těch sestav tam jsou stovky.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6443
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Příspěvekod faraon » 11 zář 2018 17:46

Když už teda musí zahnojovat plochu, nešlo by tam aspoň udělat adresář Pohoda? To by našel i středně inteligentní šimpanz, takže minimálně polovina účetních by to měla zvládnout také :evil:

Dala by se pdfka v tom skriptu vytřídit podle data změny? Smazat jen ta s dnešním datem.
Nebo si zapamatovat stav Plochy při spuštění toho programu a po ukončení to promáznout. I tak je sice možné že by se smazalo něco nepatřičného, ale s minimální pravděpodobností. A v nejhorším případě by se to snad našlo v Koši.



Pohoda, není to také psané v PC FANDu? Jeden takový program jsem kdysi "hackoval", ale ten si veškerá svoje data včetně dočasných tiskových souborů ukládal do svého vlastního adresáře.
"Pimonte, Pimonte, co jsi ty za pána, že za tebou padla ta majlandská brána, hop, hop, hop.
Ta majlandská brána a ty čtyři mosty, vystav si, Pi­monte, silnější forposty, hop, hop, hop!"

Píseň dobrého vojáka Švejka

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak zobrazit pdf bez uložení na Plochu?

Příspěvekod atari » 11 zář 2018 20:57

Není jediný důvod, aby to program ukládal na plochu automaticky. A naprostá většina výkazů se jenom prohlíží nebo jenom tiskne, a nevytváří se z toho soubor pdf na disku (není to potřeba).

Jasně, že by se dal ten skript různě ladit apod. Ale proč to dělat složitě, když to lze jednoduše.

Jak píšeš, stačilo by to ukládat do tempu a je vyřešeno. A milá paní účetní, když bude chtít, tak si to pdf na plochu uloží (každý pdf prohlížeč to umí). Mě by i stačilo, kdyby byla možnost si v programu nastavit svoji vlastní složku.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Word - VBA: Uložení do složky v .pdf a odeslání onoho .pdf emailem
    od Goo » 16 kvě 2018 20:30 » v Kancelářské balíky
    0
    390
    od Goo
    16 kvě 2018 20:30
  • Uložení dat prohlížeče
    od Raxxx00071 » 09 lis 2018 09:50 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    198
    od Raxxx00071
    09 lis 2018 09:50
  • Správce zařízení nelze zobrazit
    od Minapark » 30 bře 2018 06:07 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    18
    1048
    od Minapark
    07 dub 2018 09:34
  • Problém s přihlášením na plochu
    od Honzulis » 05 srp 2018 16:02 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    311
    od zeus
    06 srp 2018 20:48
  • Samovolné přepínání na plochu
    od MrAnnix99 » 01 zář 2018 22:50 » v Hry
    4
    537
    od MrAnnix99
    02 zář 2018 12:03

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů