python if Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2850
Registrován: červen 12
Bydliště: Támhle za kopcem
Pohlaví: Muž

python if

Příspěvekod Akrej » 26 lis 2018 21:40

Zdravím

nechapu proč mi tehle kod nechce vypsat print.Else funguje i v připadě že podminka je spravně.

Kód: Vybrat vše

import random
x = random.randint(0, 5)
y = random.randint(0,5)

 
c = raw_input("%s + %d = " % (x,y))

vysledek = x + y


if c == vysledek: print("spravne")
 


"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
Zdarma bitcoiny každou hodinu! - www.freebitco.in
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb

Reklama
Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6443
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod faraon » 27 lis 2018 00:44

Jaký typ vrací raw_input? Neporovnáváš třeba číslo s řetězcem?
"Pimonte, Pimonte, co jsi ty za pána, že za tebou padla ta majlandská brána, hop, hop, hop.
Ta majlandská brána a ty čtyři mosty, vystav si, Pi­monte, silnější forposty, hop, hop, hop!"

Píseň dobrého vojáka Švejka

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 555
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod SpaceExplo » 27 lis 2018 02:06

zkus to takhle:

Kód: Vybrat vše

...
...
if c == vysledek:
   print("spravne")
PS: pred tim "print" je tab

Tak chyba u me, sorry.

Vymen "raw_input" za "input" a pojede to.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2850
Registrován: červen 12
Bydliště: Támhle za kopcem
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod Akrej » 27 lis 2018 11:15

všechno je to int. Mam tedy otazku pokud raw_input dostane čiselnou hodnotu a v if se to porovna tež s čiselnou hodnoutou kde je chyba.Začinam poznavat pravě python.

Dodatečně přidáno po 51 minutách 42 vteřinách:
a taky mi raw_input řeši když nedostane zadaní tak tam není error. je možné detekovat že se nic nezadalo a vložit to jako podminku

Dodatečně přidáno po 57 minutách 40 vteřinách:
vyřešil jsem přes int(raw_input .... ale teď mi stejně haže chybu když nic nedostane
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
Zdarma bitcoiny každou hodinu! - www.freebitco.in
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2850
Registrován: červen 12
Bydliště: Támhle za kopcem
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod Akrej » 27 lis 2018 13:52

Ještě s jednou věci mam problem potřeboval bych v určity moment smazat linku prochazel jsem googlu a nemužu na nic dojít nebo pochopit jak to funguje. Smazat linku s textem v zapěsti se na te stejne lince vloži jiny text.
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
Zdarma bitcoiny každou hodinu! - www.freebitco.in
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 555
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod SpaceExplo » 27 lis 2018 15:12

raw_input by v Python 3 prejmenovanej na input: https://www.python.org/dev/peps/pep-3111/
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2850
Registrován: červen 12
Bydliště: Támhle za kopcem
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod Akrej » 27 lis 2018 17:46

jak bych potřeboval vědět i ty další věci
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
Zdarma bitcoiny každou hodinu! - www.freebitco.in
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6443
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod faraon » 28 lis 2018 17:23

Zkus tohle: Obrázek
"Pimonte, Pimonte, co jsi ty za pána, že za tebou padla ta majlandská brána, hop, hop, hop.
Ta majlandská brána a ty čtyři mosty, vystav si, Pi­monte, silnější forposty, hop, hop, hop!"

Píseň dobrého vojáka Švejka

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2850
Registrován: červen 12
Bydliště: Támhle za kopcem
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod Akrej » 28 lis 2018 20:27

díky nejspíš koupim si jako vanoční darek, kdyby někdo další věděl třeba ještě o lepší publikaci v češtině budu jen rád
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
Zdarma bitcoiny každou hodinu! - www.freebitco.in
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6443
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: python if

Příspěvekod faraon » 29 lis 2018 05:22

Zkus kliknout na tohle: Obrázek
"Pimonte, Pimonte, co jsi ty za pána, že za tebou padla ta majlandská brána, hop, hop, hop.
Ta majlandská brána a ty čtyři mosty, vystav si, Pi­monte, silnější forposty, hop, hop, hop!"

Píseň dobrého vojáka Švejka

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2850
Registrován: červen 12
Bydliště: Támhle za kopcem
Pohlaví: Muž

Re: python if  Vyřešeno

Příspěvekod Akrej » 10 pro 2018 13:57

ja vím já jsem to pochopil hned, no téma uzavíram.
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
Zdarma bitcoiny každou hodinu! - www.freebitco.in
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Python - error
    od admiralsulko » 03 dub 2018 15:03 » v Programování a tvorba webu
    2
    924
    od mmmartin
    11 dub 2018 17:31
  • Nejde spustit aplikace python
    od Bleskograf » 24 črc 2018 17:49 » v Programování a tvorba webu
    1
    827
    od Turion
    24 črc 2018 17:54
  • Python - programovanie pohybu výťahu
    od admiralsulko » 02 dub 2018 22:06 » v Programování a tvorba webu
    1
    557
    od CZechBoY
    11 dub 2018 15:01

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů