Na strance nefunguje www

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2904
Registrován: červen 12
Bydliště: Stormwind
Pohlaví: Muž

Na strance nefunguje www

Příspěvekod Akrej » 30 čer 2019 17:54

Zdravím

Nevim jak je to možné někomu se tahle stranka pořadí spustit s www.croatiaproperties.eu někomu ne, mě to doma jde ale na mobilu zas ne. Zákazník má požadavek aby stranka fungovalo jednoduše pouze na www přijde mi to zastralé a nepotřebné.
Vyplatí se to zprovoznit a nebo vysvětli že je to kničemu?


"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Streamuju: https://www.twitch.tv/tintyk

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39628
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod petr22 » 30 čer 2019 17:58

Nejde, ani z ceskeho pripojeni ani z zadneho z nemeckych co jsem zkousel.

Stranka musi podporovat https, jinak v roce 2019 nema na webu co delat.

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2904
Registrován: červen 12
Bydliště: Stormwind
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod Akrej » 30 čer 2019 18:01

stranka http podporuje, momentalně nefunkční
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Streamuju: https://www.twitch.tv/tintyk

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 908
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod LuCaCZ » 30 čer 2019 18:28

pokud je správně nastaven .htaccess, tak to musí fungovat, přesměrování z www na non-www i obráceně. Podle toho jak je nastavený WP - Nastavení > Obecné > Instalace WordPressu (URL) / Úvodní stránka webu (URL)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39628
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod petr22 » 30 čer 2019 18:48

Ona nefunguje ta stranka jako celek.

Prvni bych resil to a az potom podporu https.

Nide nejaka haluz v nastaveni DNS.

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 908
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod LuCaCZ » 30 čer 2019 20:07

nebude problém v tomhle?
whois píše:Name servers:
ns1.thinline.cz
ns2.thinline.cz
ns.wedos.eu
ns3.cesky-hosting.eu

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39628
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod petr22 » 30 čer 2019 20:09

Pokud kazdy vrati neco jineho tak urcite.

Tam kde to jde staci zjistit, z ktereho DNS serveru bere adresu webu.


19
nix2.cdt.cz
28 ms
28 ms
0 ms

20
nix2.cdt.cz
28 ms
28 ms
28 ms


21
cdt-sitel-wedos.cd-t.cz
36 ms
36 ms
37 ms


22
46.28.104.42
38 ms
38 ms
37 ms


23
hc1-wd50.wedos.net
36 ms
37 ms
37 ms

Akorat ze po ceste je "no response".

Z USA:

Oh oh, something went wrong!
Houston, we have a problem - try again in a bit

flowem
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2155
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod flowem » 30 čer 2019 20:25

Je v nastavení domény správně nastaven A záznam pro www?
AMD Ryzen 7 2700@4GHz/1.25V + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 8GB 3200CL16 | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1479
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod Microsheep » 30 čer 2019 21:06

Záznam pro www má v pořádku.
Problém nejspíš bude, že používá pro name servery jiné providery, kteří o sobě nevědí, což dokazuje obr. níže:
dns.png

Přišlo mi totiž divný si nechám vyjmenovat name servery, tak pokud to netrefí zrovna wedos, tak se mezi nimi wedos ani nezobrazí.
sss.png

Což by teoreticky mohlo dělat neplechu nebo minimálně pozdržet překlad.
Missing NS records can cause delays for clients when resolving your records, as they attempt to contact a name server that is either non-existant or non-authoritative. Extraneous NS records can cause havoc if they point to name servers that are not being kept current, or worse, if they are no longer under your control.


Řešení, přesun všechny NS k wedosu např.
ns.wedos.cz
ns.wedos.eu
ns.wedos.com
ns.wedos.net
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Akrej
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2904
Registrován: červen 12
Bydliště: Stormwind
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod Akrej » 30 čer 2019 21:58

Boužel zakazník si opatřil domenu někde a hosting webu se pak řešil uplně někde jinde, myslel jsem si že se to bude kopat. .htaccess se nastavovalo podle rad na internetu a ještě stim pomohla podpora wedosu
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Streamuju: https://www.twitch.tv/tintyk

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1479
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod Microsheep » 01 črc 2019 05:41

Je přece úplně jedno, kde si opatřil doménu a kde sídlí webhosting, takže moc nechápu, co se snažíš vysvětlit..
Ještě abych ti to shrnul, máš 2 problémy:
1) Máš nekorektně nakonfigurované NS. (to může způsoby občasné problémy s přeložením adresy) + musíš mít správně nakofigurovaný záznam pro www, který jak jsem teď zjistil, někdy funguje a někdy ne (asi 1x z 10 pokusů funkční). Takže bych klidně věřil, že u všech NS serverů nemáš korektně nastavené Ačkové záznamy pro doménu, tudíž někdy to nefunguje někdy jo (pokud si to DNS potom nakešujou, pak ti to funguje, ale uvidíš to na nslookup, ten nepoužívá cache)

Což jsem ti ověřil zde, Áčko pro www je pouze na wedosu, zbytek nemá:
dnsa.png


2) Pokud chceš používat WWW před webem, můžeš mít správně nastavený .htaccess, jak píšeš, ale je nutné si taky uvědomit, že používáš redakční systém, který do toho taky může mluvit, takže jako adresu stránky, by si měl mít nastavené to, co bych chtěl zobrazit tudíž: https://www.croatiaproperties.eu/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39628
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Na strance nefunguje www

Příspěvekod petr22 » 01 črc 2019 06:59

Pres nasi nemeckou proxy v praci funguje, ale nacita se straslive pomalu.

Https je ale plne funkcni, prepne se to na nej samo.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • FULLSCREEN nefunguje
    od kreonyzz » 23 pro 2018 00:07 » v Problémy s hardwarem
    4
    539
    od kreonyzz
    23 pro 2018 18:28
  • PC nefunguje :(
    od veakwolf » 28 úno 2019 17:29 » v Vše ostatní (hw)
    3
    436
    od xbs
    28 úno 2019 18:00
  • Nefunguje monitor
    od Goofy666 » 16 srp 2019 00:59 » v Problémy s hardwarem
    2
    299
    od petr22
    16 srp 2019 06:56
  • FRAPS nefunguje
    od Luis » 22 srp 2019 18:34 » v Vše ostatní (sw)
    9
    596
    od extrem
    22 srp 2019 20:28
  • Nefunguje internet
    od DesperadoKHY » 29 srp 2019 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    677
    od ITCrowd
    29 srp 2019 12:21

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 13 hostů