Wordpress logo na webu

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Montes
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Wordpress logo na webu

Příspěvekod Montes » 08 srp 2019 22:00

Čau, mám tu už jedno téma otevřený, ale ať v tom je pořádek, tak zakládám nové. Upřímně nevím proč se to děje. Vypl jsem všechny nepotřebné pluginy, zrušil všechny custom CSSka a vše bez výsledku. O co jde.. Když jsi načtete http://mortis.www3.cz a nebudete scrollovat, můžete vidět odraz loga, které potom co člověk scrollne zmizí. Napadá někoho důvod proč to tak je? Na mobilu je to šíleně vidět. Předem děkuju :)
Obrázek



Reklama
Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 2
Level 2
Příspěvky: 159
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod ChrisTaylor » 09 srp 2019 10:09

Vypadá to, že přetéká logo ze sticky navigace, jež je ve výchozím stavu schovaná odsunutím mimo oblast viewportu. V souborech šablony tedy najdi tuto část kódu:

Kód: Vybrat vše

<div class="navbar floating navbar-fixed-top" role="navigation" style="top: -117px;">
    <!-- … -->
</div>

V ní uprav inline stylování vlastnosti top na větší hodnotu, tj. na nějaký −250 pixelů, kód potom bude vypadat takto:

Kód: Vybrat vše

<div class="navbar floating navbar-fixed-top" role="navigation" style="top: -250px;">
    <!-- … -->
</div>

Nejjednodušší způsob, jak se toho zbavit.
Naposledy upravil(a) ChrisTaylor dne 15 srp 2019 20:00, celkem upraveno 1 x.

Montes
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod Montes » 09 srp 2019 21:27

Čau, přes F12 jsem si ten kus kodu našel nic méně to nemohu najít v editoru. Stáhl jsem si asi 2 pluginy a ani jeden to nenašel. Před pokládal jsem, že by to mohlo být v header.php, ale tam nic není. Kde by to mělo být nevíš?

Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 2
Level 2
Příspěvky: 159
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod ChrisTaylor » 10 srp 2019 14:55

To opravdu netuším — prohledej soubory sloužící jako šablona či komponenta pro generování obsahu, někde to určitě být musí.

Montes
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod Montes » 12 srp 2019 22:42

Napsal jsem authorům, tak snad mi něco řeknou. Ještě taková drobnost na tebe. http://mortis.www3.cz/ Dole jsem 5 obrázků s textama. Je realný to přes CSSka roztáhnout přes celou šířku? Šablona má nějakou pevnou šířku + okraje a mě by se hodilo tu šířku roztáhnout na nějakých 90%, abych tam neměl 4 řádky po 5 ale třeba jenom 3 řádky po 7

Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 2
Level 2
Příspěvky: 159
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod ChrisTaylor » 13 srp 2019 09:20

Co jsem koukal, tak ty karty jsou vytvořeny pomocí nějakého pluginu pro tvorbu obsahu, takže jedině to upravit v něm, tj. kolik sloupců požaduješ.

K té 90% šířce, to musíš odebrat kontejneru těch karet třídu container a vytvořit si např. vlastní se zmiňovanou vlastností width: 90%.

Montes
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod Montes » 15 srp 2019 01:04

Je tvo tvořený pluginem WPBackery. Ten poslední odstavec by šel nějak rozebrat víc dopodrobna pls?

Dodatečně přidáno po 1 hodině 2 minutách 19 vteřinách:
Potřebuji jenom tu jednu konrkténí část, ne celej web

Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 2
Level 2
Příspěvky: 159
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod ChrisTaylor » 15 srp 2019 15:35

V DOM stromu máš následující element sloužící jako kontejner pro galerii:

Kód: Vybrat vše

<div class="container">
    <!-- … -->
</div>

Tomu musíš dát např. vlastní třídu, abys dosáhl požadovaného vzhledu, to jest:

Kód: Vybrat vše

<div class="container-w90">
    <!-- … -->
</div>

Kód: Vybrat vše

.container-w90
{
    width: 90%;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
}

Montes
Level 3
Level 3
Příspěvky: 520
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod Montes » 17 srp 2019 23:12

Ve WP jsem v textovým editoru hodil celou galerii do třídy container-w90 a v custom CSS jsem tomu hodil tvoje parametry a bez výsledku :/
Obrázek

Takhle jsi to myslel?

Uživatelský avatar
ChrisTaylor
Level 2
Level 2
Příspěvky: 159
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Wordpress logo na webu

Příspěvekod ChrisTaylor » 18 srp 2019 13:15

Myslel jsem to tak, abys upravil PHP šablonu pro generaci dané stránky, neboť pokud vytvoříš editorem ve WordPressu nějaký obsah, tak ho to automaticky obalí do následujících elementů:

Kód: Vybrat vše

<section id="name-of-section" class="section offsetTop offsetBottom">
    <div class="container">
        <!-- Obsah vložený editorem. -->
    </div>
</section>

A ty potřebuješ, abys třídu container nahradil za vlastní — container-w90. Kód šablony pro generaci obsahu sice neznám, ale předpokládám, že se vytvoří kolekce obsahující jednotlivé sekce, které se v cyklu obalí zmiňovaným HTML. V něm si stačí ověřit, zda se nejedná o sekci s vybraným identifikátor, pro který upravíš ten „obal“.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bootstrap Logo
    od Bromobijec » 29 kvě 2019 09:59 » v Programování a tvorba webu
    1
    933
    od ChrisTaylor
    29 kvě 2019 17:54
  • black screen after logo
    od domino228 » 24 úno 2019 23:09 » v Vše ostatní (hw)
    2
    488
    od domino228
    25 úno 2019 10:16
  • Nenaskočí Windows (7), opakuje se logo výrobce
    od shaleman » 30 led 2019 19:37 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    571
    od ITCrowd
    30 led 2019 21:03
  • Wordpress hosting
    od viett » 30 črc 2019 20:52 » v Programování a tvorba webu
    2
    973
    od dvorakj
    30 črc 2019 21:36
  • Wordpress plugin
    od Maxweel » 08 led 2019 17:07 » v Programování a tvorba webu
    0
    899
    od Maxweel
    08 led 2019 17:07

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 11 hostů