Přátelé,mám domácí úkol a absolutně se nemůžu dobrat konce.Jde o vytvoření vývojového diagramu pro toto zadání:
Zjistěte, zda je číslo N prvočíslo.
Návod k řešení:
Deklarujme proměnnou prvocislo (datový typ Boolean) a nastavíme ji na True. Předpokládáme, že číslo je prvočíslo.
Číslo N budeme postupně dělit 2, 3, 4 ... N-1 a zjišťovat zda je zbytek po dělení různý od 0. Když není nastavíme si proměnnou prvocislo na False.
Na základě této proměnné rozhodneme, zda je číslo prvočíslo.
Cyklus lze ukončít v okamžiku, kdy proměnná prvocislo bude False. Dále lze najít jednoduchou závislost, kdy maximální číslo, kterým musíme dělit bude mnohem menší než N-1.
Vývojový diagram odešlete sem na portál. Pro vytvoření použijte VISIO, OpenOffice.org DRAW, Malování atd.
Nějak to z toho návodu nechápu.Prosím pomozte mi..děkuju předem..
Algoritmizace - úkol
Re: Algoritmizace - úkol
Hele napsal bych ti to třeba v C# nebo C++, ale nějak se mi v 22:20 nechce nic dělat a zrovna nemůžu najít ten správnej script, z kterýho bych spoň část zkopčil.
while(prvocilo!=false)
{tady bude to dělení, jen tak zhruba;
if(procislo%2>0)
{prvocislo=false;
konec};
se třema;
se čtyřma;
}
no pak s tím maximálním číslem sem to moc nepochopil. Možná by tohle šlo napsat výhodněji, ale je to první co mě napadlo.
while(prvocilo!=false)
if(procislo%2>0)
{prvocislo=false;
konec};
se třema;
se čtyřma;
}
no pak s tím maximálním číslem sem to moc nepochopil. Možná by tohle šlo napsat výhodněji, ale je to první co mě napadlo.
Naposledy upravil(a) paul27 dne 21 bře 2008 09:25, celkem upraveno 1 x.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
paul27 píše:Hele napsal bych ti to třeba v C# nebo C++, ale nějak se mi v 22:20 nechce nic dělat a zrovna nemůžu najít ten správnej script, z kterýho bych spoň část zkopčil.
while(prvocilo!=false)
if(procislo%2>0)
{prvocislo=false};
se třema;
se čtyřma;
}
No ono to tak moc nespěchá

Jo aha, tak myslíš jen takovej ten diagram s těma políčkama
. No tak to nevim jak udělat, v tom se moc nevyznám.

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
paul27 píše:Jo aha, tak myslíš jen takovej ten diagram s těma políčkama. No tak to nevim jak udělat, v tom se moc nevyznám.
Jo přesně ten,no počkám,snad to někdo ovládá...přece jen,je to prvopočátek všeho,a to i na vysokých,ale je fakt,že hodně lidí se s tímhle dnes moc neštve a rovnou se samoučně vrhají na programovací jazyky..
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stále nikdo neví?? Tomu nevěřím...
Já to bohužel neumím nakreslit v těch diagramech nebo jak se to jmenuje.
Budeš mít začátek, kde si deklaruješ ty proměnný a nastavíš je podle zadání - hned na to bude navazovat cyklus(for nebo while, to je celkem jedno, co se napíše v jednom se dá přepsat do druhého), kde budeš postupně dělit 2,3,4 - pokud zbytek po dělení 2 bude větší od 0 cyklus skončí (nastavíme tu proměnnou na False a tím to skončí, takže podmínka), když %2==0, tak cyklus pokračuje na trojku, kde se ověří to stejný - když bude zbytek nenulový cyklus skončí - a to stejný se čtyřkou. Zkus si to nakreslit jak to řákám, hezky po malejch kouskách. Zkus se podívat na http://www.programujte.com, nějaký diagramy tam myslím jsou.
Bohužel moc nevím, co s tímhle
Asi jsem ti moc nepomohl co? Tak třeba se ještě někdo ozve.
Budeš mít začátek, kde si deklaruješ ty proměnný a nastavíš je podle zadání - hned na to bude navazovat cyklus(for nebo while, to je celkem jedno, co se napíše v jednom se dá přepsat do druhého), kde budeš postupně dělit 2,3,4 - pokud zbytek po dělení 2 bude větší od 0 cyklus skončí (nastavíme tu proměnnou na False a tím to skončí, takže podmínka), když %2==0, tak cyklus pokračuje na trojku, kde se ověří to stejný - když bude zbytek nenulový cyklus skončí - a to stejný se čtyřkou. Zkus si to nakreslit jak to řákám, hezky po malejch kouskách. Zkus se podívat na http://www.programujte.com, nějaký diagramy tam myslím jsou.
Bohužel moc nevím, co s tímhle
Kód: Vybrat vše
Cyklus lze ukončít v okamžiku, kdy proměnná prvocislo bude False. Dále lze najít jednoduchou závislost, kdy maximální číslo, kterým musíme dělit bude mnohem menší než N-1.
Asi jsem ti moc nepomohl co? Tak třeba se ještě někdo ozve.
Dej sem zdroják ve VB nebo JavaScript tyhle kraviny mi docela jdou ale něják nemůžu přijít na ten zdroják podle toho tvojeho návodu . Furt to ne a ne fungovat.
Pak uvidíme co s tím půjde dělat.

uživatel odstaven
uživatel odstaven
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nic jiného než zadání nemám,jinak to na tom odkazu outofspace je přesně ono?
to už neplatí - stejně je to něják zbytečně složitý už jsem to vymyslel tak zejtra to tady máš i se zdrojákem ve VB
uživatel odstaven
už to mám tady to je, ale musíš to něják předělat/přejmenovat podle toho zadání já to hlavně dělal tak, aby to fungovalo.
halvně to předělej takovym způsobem, jakym to po vás chce učitel nebo někdo. Takhle to děláme my!!!
// edit: smazáno - chyba ve vývojovym diagramu na další stránce upravená verze!!!!!
halvně to předělej takovym způsobem, jakym to po vás chce učitel nebo někdo. Takhle to děláme my!!!
// edit: smazáno - chyba ve vývojovym diagramu na další stránce upravená verze!!!!!
Naposledy upravil(a) vashut dne 25 bře 2008 22:27, celkem upraveno 1 x.
uživatel odstaven
Zpět na “Programování a tvorba webu”