Grafický program

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

N!cholai
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Grafický program

Příspěvekod N!cholai » 22 říj 2008 19:40

Zdravím, chtěl jsem se zeptat: Který grafický program by jste mi doporučili? Nedívejte se na cenu :wink: :D Chtěl bych dělat grafiku ( jako jsou hry atd ) A taky jestli by jste mi dali link na nějakou knižní publikaci ať se naučím ho ovládát perfektně. Díky moc.
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

Reklama
83.Pepas
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Grafický program

Příspěvekod 83.Pepas » 22 říj 2008 20:27

Já na grafiku, sice ne ve hrách, ale úpravy fotek atp používám Corel Paint Shop Pro Photo X2 a rozhodně je to kanón. Stojí dva litry, ale řekněme, že má peněženka zůstala v nečinnosti. :wink:
i7 9700K + SC Ninja 5, ROG STRIX Z390-F GAMING, RTX 4070Ti Gaming OC, M.2 XPG GAMMIX S11 Pro 1TB,
HyperX 16GB DDR4 3600MHz CL17 FURY Black series, RM750xCorsair, SSD Kingston 1T + 120GB

MSI MAG VAMPIRIC + 2x140mm,1x120mm fans Noctua - noRGB!
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 22 říj 2008 20:30

3DS MAX (nehorázně drahý), Blender (free) a spousta dalších.mrkni na http://www.3Dscena.cz a máš tam přehled programů a manuály.než si ale uděláš svůj pořádný model, tak uběhne ještě spousta času :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 22 říj 2008 20:33

Nejseš náhodou politik , ty peněženko ?
Jinak mě napadla možná morbitní myšlenka udělat textury v Corelu a nanášet je na modely v Autocadu :idea: . :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

83.Pepas
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod 83.Pepas » 22 říj 2008 20:39

:lol: :lol: :lol: Njn... snaha byla... Ale s tou morbiditou souhlasim :lol: :lol:
i7 9700K + SC Ninja 5, ROG STRIX Z390-F GAMING, RTX 4070Ti Gaming OC, M.2 XPG GAMMIX S11 Pro 1TB,
HyperX 16GB DDR4 3600MHz CL17 FURY Black series, RM750xCorsair, SSD Kingston 1T + 120GB

MSI MAG VAMPIRIC + 2x140mm,1x120mm fans Noctua - noRGB!
Creative Sb audigy FX.
AOC Q27G2S/EU Gaming QHD

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 22 říj 2008 20:42

pánové, vy jste "barbaři".dělat textury do her v Cadu :lol: na tvorbu grafiky musíš mít taky odpovídající PC jinak se šíleně načekáš, než se ti něco vykresí
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 22 říj 2008 20:42

Díky moc Memphisto.. To je přesně to pravé:-) Fakt moc díky. :wink: Tak jsem se domluvil se strejdou a půjčil by mi tem 3ds MAX. Návody na tom webu určitě využiju. :wink: Ale chtěl bych si koupit i nějakou knižní publikaci, doporučil by jsi mi nějakou? Klidně drahou, hlavně ať to bude mít všechno, co budu potřebovat. Díval jsem se už na zboží, ale sortiment je obrovský, tak se ptám raději profesionála :wink: Budu to používát hoodně dlouho, chci se naučit hodně dobře s grafikou. Díky moc :wink:

EDIT// V CADU se učim ( jsem na SPŠ stavební ).. Tak to bych se nadřel hoodně:-) S tou grafikou a výsledek by byl ještě nulový :D
NICOLAS CAGE

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 22 říj 2008 20:48

ono jde o to, jakou verzi 3DS MAX budeš mít. to kreslení a další věci jsou v nich v podstatě stejné, ale v každé verzi přibývá spousta nových funkcí.jinak na 3DS MAX existuje spousta knih, ale každá se zabývá jinou sekcí (animace, kreslení modelů atd.)

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 22 říj 2008 21:09

Aha. :smile: Tak to si pak zjistím jakou verzi mám a napíšu. Jen tak pro zajímavost jsem se díval na systémové požadavky viz.:

Kód: Vybrat vše

http://www.autodesk.cz/adsk/servlet/index?siteID=551663&id=10644409

A zaujalo mě "Polohovací zařízení kompatibilní se systémem Microsoft Windows (optimalizováno pro Microsoft® IntelliMouse®) " :D Budu muset koupit myš:D A nejen to. Taky nové PC :D
NICOLAS CAGE

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 22 říj 2008 21:16

myš bys podle mě nemusel kupovat novou. jinak na kreslení v grafických programech je perfektní věc tablet. kreslí se s ním naprosto luxusně,ale chce to zvyk

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 22 říj 2008 21:20

Díky moc za rady :wink: Jde poznat, že jsi profík. Jde se nakupovat!!! :D
NICOLAS CAGE

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 22 říj 2008 21:56

v 3DS MAXu jsem dělal asi 2 roky, takže něco vím, ale teď jsem zase 2 roky nedělal a už z toho skoro nic nevím :?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Programování a tvorba webu”