Návrh transformátoru (vyřešeno) Vyřešeno
Návrh transformátoru (vyřešeno) Vyřešeno
Zdar potreboval bych poradit s navrhem transformátoru. Nevíte nekdo aspon jak postupovat protoze ja vubec nevim. Díky moc 

Naposledy upravil(a) Blade dne 18 led 2008 16:02, celkem upraveno 1 x.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.slunecnice.cz/sw/transformator/.
Já osobně bych se s tím již nematlal a koupil bych hotový toroid.
Já osobně bych se s tím již nematlal a koupil bych hotový toroid.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Určitě bych taky koupil nový trafo, případně nějaký upravil. Marně pátrám v paměti, jestli jsem někdy nějaký trafo (krom těch úprav) potřeboval navinout-tedy síťový. Ona to není žádná legrace. I když ve svém okolí mám asi 10 starejch bastlířů a radioamátérů, tak nejspíš nikdo z nich nemá řádnou navíječku a bez ní udělat síťový trafo je skoro nemožný. Matně si vzpomínám jak jsem byl svědkem několika pokusů kdy se k navíjení používala vrtačka, ale jak to dopadlo už nevím. 

- cervena_karkulka
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
RE:
No a má to význam jen na větší trafa, čím je na primáru tenčí drát , tím je to těžší( vrtačka+ podomácku dělaná regulace otáček).Dělal jsem to léta, to tady ale dřív nebyl žádný výběr, teď bych se na to vykašlal.Vždyť je dnes takový výběr..Leda si přivinout na sekundár nějaký vinutí.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
-
- Pohlaví:
Tak nějak jsem to myslel. Jen jsem zapoměl, že v té době neměly vrtačky regulaci a tak se ještě dělaly ty regulátory.
S tím scháněním plechů a drátu to asi taky bude problém. Ono se dá sehnat a nechat si poslat všechno, ale určitě by to vyšlo několikanásobně drážš (to je slovo
) než nový koupený trafo.
Pokud by ale tazatel měl zájem o nějaký spešl trafo, tak bych mu možná mohl pomoci. Asi 300m ode mne je malá firmička, kde trafa dělají na míru, převíjejí motory (pračky ad.)a jistě by se tam dali sehnat i plechy anebo drát.
Teda - s tím jistě si nejsem jistý, protože to fungovalo asi před půl rokem (co vím) a v dnešní době se všechno mění ze dne na den.
Pro informaci: Původně se to jmenovalo Kovozávody a vyráběly se tam plechové hračky (takové ty traktůrky anebo berušky na klíček, co nespadnou ze stolu
).
Pak se ta bfirma rozpadla na 3 subjekty:
1/ Kovodružstvo - stále pokračuje v beruškách apod.
2/ Vista - /ne OS/ různé stavebnice z umělé hmoty /vstřikovací lisy/.
3/ Již zmíněná dílnička - snad se ještě jmenuje Kovozávody/převíjení ?
S tím scháněním plechů a drátu to asi taky bude problém. Ono se dá sehnat a nechat si poslat všechno, ale určitě by to vyšlo několikanásobně drážš (to je slovo

Pokud by ale tazatel měl zájem o nějaký spešl trafo, tak bych mu možná mohl pomoci. Asi 300m ode mne je malá firmička, kde trafa dělají na míru, převíjejí motory (pračky ad.)a jistě by se tam dali sehnat i plechy anebo drát.
Teda - s tím jistě si nejsem jistý, protože to fungovalo asi před půl rokem (co vím) a v dnešní době se všechno mění ze dne na den.
Pro informaci: Původně se to jmenovalo Kovozávody a vyráběly se tam plechové hračky (takové ty traktůrky anebo berušky na klíček, co nespadnou ze stolu

Pak se ta bfirma rozpadla na 3 subjekty:
1/ Kovodružstvo - stále pokračuje v beruškách apod.
2/ Vista - /ne OS/ různé stavebnice z umělé hmoty /vstřikovací lisy/.
3/ Již zmíněná dílnička - snad se ještě jmenuje Kovozávody/převíjení ?
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”