Návrh transformátoru (vyřešeno) Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Blade
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Návrh transformátoru (vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod Blade » 11 led 2008 21:04

Zdar potreboval bych poradit s navrhem transformátoru. Nevíte nekdo aspon jak postupovat protoze ja vubec nevim. Díky moc :-(
Naposledy upravil(a) Blade dne 18 led 2008 16:02, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Radix » 11 led 2008 21:11

Jaký transformátor - síťový, výstupní, převodní ...?

Blade
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Blade » 11 led 2008 21:14

sítový

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 11 led 2008 21:18

To máš do školy jako úlohu, nebo si ho chceš navinout?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 led 2008 21:46

Co zkusit zadat do Google "Výpočet transformátoru" (bez uvozovek) - budeš vidět co toho najde.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 12 led 2008 10:09

http://www.slunecnice.cz/sw/transformator/.

Já osobně bych se s tím již nematlal a koupil bych hotový toroid.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest

Příspěvekod guest » 12 led 2008 10:23

Určitě bych taky koupil nový trafo, případně nějaký upravil. Marně pátrám v paměti, jestli jsem někdy nějaký trafo (krom těch úprav) potřeboval navinout-tedy síťový. Ona to není žádná legrace. I když ve svém okolí mám asi 10 starejch bastlířů a radioamátérů, tak nejspíš nikdo z nich nemá řádnou navíječku a bez ní udělat síťový trafo je skoro nemožný. Matně si vzpomínám jak jsem byl svědkem několika pokusů kdy se k navíjení používala vrtačka, ale jak to dopadlo už nevím. :D

cervena_karkulka
nováček
Stav:

Příspěvekod cervena_karkulka » 12 led 2008 11:05

Trafo sme jednou navíje-li na praxi. Je opravdu jednodušší koupit trafo již hotové.

Při navíjení trafa hraje roli tloušťka drátu a počet závitů, toto ovlivňuje jeho vlastnosti. Už jen shánět měděný drát o určité tloušťce je značně složitější, než sehnat trafo "na míru."

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 12 led 2008 11:08

No a má to význam jen na větší trafa, čím je na primáru tenčí drát , tím je to těžší( vrtačka+ podomácku dělaná regulace otáček).Dělal jsem to léta, to tady ale dřív nebyl žádný výběr, teď bych se na to vykašlal.Vždyť je dnes takový výběr..Leda si přivinout na sekundár nějaký vinutí.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

guest

Příspěvekod guest » 12 led 2008 11:25

Tak nějak jsem to myslel. Jen jsem zapoměl, že v té době neměly vrtačky regulaci a tak se ještě dělaly ty regulátory.
S tím scháněním plechů a drátu to asi taky bude problém. Ono se dá sehnat a nechat si poslat všechno, ale určitě by to vyšlo několikanásobně drážš (to je slovo :D ) než nový koupený trafo.
Pokud by ale tazatel měl zájem o nějaký spešl trafo, tak bych mu možná mohl pomoci. Asi 300m ode mne je malá firmička, kde trafa dělají na míru, převíjejí motory (pračky ad.)a jistě by se tam dali sehnat i plechy anebo drát.
Teda - s tím jistě si nejsem jistý, protože to fungovalo asi před půl rokem (co vím) a v dnešní době se všechno mění ze dne na den.
Pro informaci: Původně se to jmenovalo Kovozávody a vyráběly se tam plechové hračky (takové ty traktůrky anebo berušky na klíček, co nespadnou ze stolu :D ).
Pak se ta bfirma rozpadla na 3 subjekty:
1/ Kovodružstvo - stále pokračuje v beruškách apod.
2/ Vista - /ne OS/ různé stavebnice z umělé hmoty /vstřikovací lisy/.
3/ Již zmíněná dílnička - snad se ještě jmenuje Kovozávody/převíjení ?

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”